•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kammerjunker opskrift - de bedste til koldskål“Har du slet ikke en opskrift på hjemmelavede kammerjunkere?” blev jeg spurgt af en trofast bloglæser for nogle uger siden.Kammerjunker opskrift - de bedste til koldskålNæh pudsigt nok, så har jeg aldrig fået lavet en opskrift på de små søde tvebakke-agtige småkager, der smager så skønt i koldskål – ja som faktisk næsten er obligatorisk at servere til og i koldskål.

Det måtte jeg da lige have gjort noget ved.  Herligt I sådan kan motivere mig, skubbe på og give gode ideer 🙂Kammerjunker opskrift - de bedste til koldskålSelvfølgelig skal vi da have en opskrift på kammerjunker på bloggen og i dag får du den. Jeg prøvebagte kammerjunkkerne i går og prøvesmagte til denne lækre jordbærkoldskål – og halløj en lækkerbisken!

Jordbærkoldskål - lækker koldskål med jordbær
Nem og lækker jordbærkoldskål af kærnemælk og æg
Se opskriften her
Jordbærkoldskål - lækker koldskål med jordbær

De hjemmelavede kammerjunkere smager altså bare SÅ meget bedre end de købte, så er det sagt.

Faktisk smager de så godt at de også sagtens kan guffes uden koldskål – ihvertfald har vi svært ved at holde fingrene fra kagedåsen 🙂Jordbærkoldskål - lækker koldskål med jordbærDer bliver mange kammerjunkere ud af denne portion, så jeg vil tro at I har kammerjunkere nok til et par ugers koldskål – medmindre I altså guffer dem som småkager ved siden af.

Jeg er helt sikker på at I også i din familie vil have lange fingre 🙂Kammerjunker opskrift - de bedste til koldskål

Hjemmelavede kammerjunkere er faktisk nemme at lave og der bliver næsten 100 af en portion.

Faktisk er kammerjunkerne rimeligt fedtfattige og ihvertfald er de helt fri for tilsætningsstoffer, i forhold til den færdigkøbte løsning.

Ja tak til hjemmelavede kammerjunkere.
Kammerjunker opskrift - de bedste til koldskålDu kan tilsætte forskellig smag til kammerjunkerne – revet citronskal, kardemomme eller bare vanilje, som jeg har brugt her. Måske du skulle prøve lidt forskellige varianter henover sommeren? Det vil jeg helt bestemt!Kammerjunker opskrift - de bedste til koldskål

Jeg er ihvertfald færdig med at købe kammerjunker efter jeg har prøvet at bage dem selv 🙂

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Kammerjunker opskrift – de bedste til koldskål

Kammerjunker opskrift - de bedste til koldskål
Hjemmelavede kammerjunkere - perfekte til koldskål
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: Kammerjunker opskrift - de bedste til koldskål
Kategori: biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
Keyword: hjemmelavede kammerjunkere, kammerjunker
Portioner: 100 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 æg
  • 150 gram sukker
  • 2-3 tsk vaniljesukker Brug 3 tsk. hvis du ønsker en kraftigere vaniljesmag.
  • 50 gram smør smeltet
  • 300 gram hvedemel 50 gram kan erstattes med f.eks. grahamsmel eller fuldkornshvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt

Sådan gør du

  • Smelt smørret i mikroovnen
  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende. Tilsæt smeltet smør
    Kammerjunker opskrift - de bedste til koldskål
  • Bland hvedemel med bagepulver og vend det i dejen
    Kammerjunker opskrift - de bedste til koldskål
  • Dejen bliver lidt klistret - saml den evt. med lidt ekstra hvedemel. Stil dejen til afkøling ca. 30 min i køleskab eller i fryser i 15 min.
    Kammerjunker opskrift - de bedste til koldskål
  • Beklæd 2 bageplader med bagepapir
  • Del dejen i tre. Tril dejen ud i lange "dejpølser"
    Kammerjunker opskrift - de bedste til koldskål
  • Skær kammerjunkerne ud med en lille skarp kniv. De skal ca. være 3 mm tykke. Der skal være ca. 1 cm afstand imellem kagerne. Jeg fik plads til 40-50 stk pr. bageplade.
    Kammerjunker opskrift - de bedste til koldskål
  • Tryk kagerne flade med håndroden.
    Kammerjunker opskrift - de bedste til koldskål
  • Bag kagerne ca. 15-20 minutter v. 150 grader varmluft (175 grader alm. ovn). Hold øje med dem. Kagerne er færdige, når de er gyldne og sprøde.
    Kammerjunker opskrift - de bedste til koldskål
  • Kammerjunkerne bliver sprøde, når de er helt afkølede.
    Kammerjunker opskrift - de bedste til koldskål

Noter

Hvis du ønsker grovere kammerjunkere, så kan du erstatte 50 gram hvedemel med en grovere meltype (f.eks. grahamsmel eller fuldkornshvedemel)
Du kan tilsætte f.eks. revet citronskal eller 1 tsk kardemomme, hvis du ønsker en anden smagsgiver
Kammerjunkerne kan holde i sig i 1-2 uger i tætsluttende kagedåse. 
Dejen kan nedfryses - og på den måde kan du servere friskbagte kammerjunkere hele sommeren
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Sprøde lækre kammerjunker – de bedste til koldskål

Kammerjunker opskrift - de bedste til koldskålVejen til lækre kammerjunkere starter med en god tyk æggesnaps med vaniljesukker 🙂Kammerjunker opskrift - de bedste til koldskålHvis dejen er kold, er den nemmere at skære ud. Jeg fandt ud af, at en skarp urtekniv var perfekt at udskære kagerne med. Kammerjunker opskrift - de bedste til koldskålTryk kagerne flade med håndroden, så kommer de til at ligne rigtige kammerjunkere efter bagningen.Kammerjunker opskrift - de bedste til koldskålSå er der hjemmelavede kammerjunkere – søde og knasende sprøde. Kammerjunker opskrift - de bedste til koldskålEn fin lille skål kammerjunkere klar til dagens jordbærkoldskål eller som små søde småkager, perfekte til eftermiddagsteen.Jordbærkoldskål - lækker koldskål med jordbær God fornøjelse med kammerjunkerne til dig – jeg håber du vil synes om dem 🙂

Kammerjunker opskrift - de bedste til koldskål


  •  
  •  
  •  
  •  
  •