Nemme sunde svampede bananmuffins

DSC_7791Du tror det er løgn! Det ER faktisk muligt at lave et bjerg vildt lækre sunde svampede bananmuffins på en halv time alt. incl! Ovenikøbet ved blot at bruge ingredienser du sandsynligvis har på lager, også uden indkøb.

DSC_7776

Har du, som jeg, ofte brune bananer i overskud, så kan du snildt få brugt overskudslageret op i denne opskrift. Smid endelig ikke de brune bananer ud. Skær det alt for brune af og brug resten i kage. De brune bananer er jo de allersødeste. Fantastiske i bagværk!

Jeg brugte 4 bananer og fik 16 store bananmuffins. Jeg iler med opskriften her. Den er så nem, at du kan lade dine unger lave kagerne imens du driver den af på sofaen. Alle kan være med og dejen kan røres sammen blot med ske.

Lækre svampede bananmuffins med chokolade
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Bananmuffins med chokolade
Kategori: Brød og kager
Keyword: banan, chokolade, muffins
Portioner: 16 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 4 bananer gerne brune overmodne, smid dem endelig ikke ud.
  • 150 gram sukker
  • 1 æg
  • 2 tsk. vanillesukker
  • 75 gram smeltet smør
  • 1 dl. tykmælk/A38/yoghurt naturel
  • 250 gram hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • Grofthakket chokolade 100 gram, gerne mere

Sådan gør du

  • Mos bananerne.
  • Bland sukker og vanillesukker i bananerne
  • Tilsæt æg, tykmælk og smeltet smør.
  • Bland bagepulver i melet. Tilsæt sammen med grofthakket chokolade.
  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft
  • Fyld muffinsforme 2/3 del op med dej.
  • Jeg brugte mine silicone-forme, men muffinsforme af papir kan også bruges. Spray evt. med lidt sprayfedt, så undgår du at kagerne hænger i papiret. Det er ikke nødvendigt i siliconeforme
  • Bag dine muffins ca. 15-20 minutter eller til de er gyldne og sprøde på toppen.

DSC_7783

Det bliver en fin fin dej, også selvom den blot røres med ske. I mange år har jeg pisket sukker og æg hvidt og skummende, når jeg har bagt bananmuffins. Det er slet ikke nødvendigt. Disse kager får store roser med på vejen, af alle der prøvesmager, også selvom dejen kun er rørt med ske. Alle er glade. Nemme nemme kager, som ovenikøbet smager fantastisk! 
.  DSC_7785 DSC_7786DSC_7789 Efter lidt tid kan kagerne lirkes ud af formen. Nu er det tid til fotoshoot og der er tid til smagsprøver.

Vildt lækre kager de muffins hér og de kan jo være færdige på ingen tid?! Hvad byder man uventede gæster? Gevalia OG en bananmuffin! 😉DSC_7790 Her er der lige lidt farveforvirring på billederne. Det nederste er taget i dagslys ved naturligt lys. Billedet lige ovenover er taget ved kunstigt lys. Jeg ved godt hvilken belysning jeg foretrækker,men desværre er der ikke dagslys døgnet rundt herhjemme 😉

Håber du har fået blod på tanden i bananmuffin-henseende.

Disse kager er alle anstrengelser værd. Kommer sønnike pludselig og siger at han “forresten skal have kage med til klassen i morgen” så fortvivl ej! Disse kan bages på ingen tid og endnu bedre, kagerne vil kunne bages af sønnike selv! 😉DSC_7791Rigtig god fornøjelse! 🙂

Mere inspiration

63
Skriv en kommentar

31 Kommentar tråde
32 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
28 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Trine Kølleskov Hansen

Hej.
Jeg tænker om det er sundere hvis man bruger kokossukker i stedet for alm sukker?? Ell kan man erstatte sukker med ekstra sukrin gold? Og kender du evt blandings forhold? Tak for så mange lækre opskrifter. Og god weekend..
Kh Trine

Heidi

Hej,

Øh…. Kan du ikke ændre overskriften til SØDE bananmuffins og ikke SUNDE? De giver et ordentligt spark til blodsukkeret med al det hvedemel og sukker.

Vi prøvede faktisk at gøre dem mindre farlige og mindre søde, ved ‘kun’ at komme 100 gram sukker i og udskifte 80 gram mel med havregryn. Vi kom også lidt mindre chokolade i, selvom det nok er det eneste ‘sunde’ udover bananerne.
De blev fine at se på og konsistensen er god, men de er altså stadig for søde til os her. Så hvis der bliver en næste gang, vil vi nok nøjes med 1-2 spsk sukker.

Pia

Har lige bagt dine muffins. Vildt lækre. Har også bagt dem sukkerfrie hvor jeg brugte perfekt fit fra isis med sukkerfri ckocolade. Minus vaniljesukker. Ligeså skønne. Har en sukkersyg svigerdatter. Jeg skal give dem ca. 20 min på 180 grader varmluft.

Heidi Løwe

Hej Gitte.
Har lige lavet de skønne muffins. Puttede hvid chokolade, hvid Toblerone og hakkede mandler i. Nøj, de er gode. Gav dem god lige lidt længere i ovnen på lidt højere temperatur. Lækre muffins for en ganske lille arbejdsindsats. I like! Tak for det

Mette

Jeg havde kun 70% chilichokolade i huset. DET SMAGER FANTASTISK sammen med den søde banansmag! Og så kom jeg ved en fejl til at smække natron i istedet for bagepulver – det blev de meget flotte af – og de sank ikke sammen 🙂
Havde også kun to bananer, men det gjorde intet – det var stadig skønt …

Kathrine

Så er dine bananmuffins i ovnen. Nøj, hvor jeg glæder mig til at smage dem. Har brugt kærnemælk i stedet for A38, da jeg ikke havde andet og har forsøgt mig med både lidt natron, bagepulver og salt. Er virkelig spændt på resultatet. Tak for en god blog og god inspiration

Lise

Hej
Det ser ud til at være nogle lækre muffins, og jeg vil rigtig gerne prøve at bage dem!

Men jeg bliver lidt forvirret af, at du gennemgår opskriften med alle ingredienserne, også bagefter når dejen er lavet skriver:”I mange år har jeg pisket sukker og æg hvidt og skummende, når jeg har bagt bananmuffins.” Er dette noget der skal gøres, eller er det bare ment som et tips til hvordan man også kan gøre?

Mit spørgsmål virker muligvis dumt, men jeg er ikke så vant til at bage. 🙂

Tove Pedersen

Hej Gitte Får da helt lyst til at bage banan muffins igen, det må blive næste gang jeg har overmodne bananer 🙂 Der er skrevet flere gode tip om at fryse bananer – hvis jeg har mange og ikke lige skal bage moser jeg dem og fryser mosen, skriver på posen hvor mange bananer der – så er det nemt lige at tø mosen op og bruge i kagedejen 🙂 om sommeren fryser jeg halve bananer – så har jeg en lækker is – spises direkte fra fryseren – uhm det smager godt. Rigtig godt nytår Gitte til dig og… Læs mere »

Pia Larsen

Hej Gitte.
Jeg er storbruger af din blog. Dejligt med inspiration til mad og bagværk. Tak for det. Opskrifterne er en succes for hele familien. Anbefaler tit “nogetiovnen” til andre. Har lige bagt bananmuffins af 3 gamle bananer, en rest af frosne hindbær og lidt kokos. De er blevet goe’. Godt nytår

Christence Andersen

De blev rigtig lækre. Jeg brugte kun 3 bananer (havde ikke lige flere) og dejen var måske en anelse tykkere end med 4 bananer og måske defor blev mine muffins rigtig flotte og høje (lykkes ellers aldrig for mig). Jeg bagte i metalform med papir og fik 14 stk

Tanja Lyder

Desværre var mine silikoneforme i fryseren med is, og de ellers kraftige papirforme ligger ned og det er en skærekage…. Men smagen er fantastisk….
Så næste gang ( og der bliver en næste gang) bliver det i silikoneforme…

Anette

Hej:-)
Det lyder som en opskrift lige til mig. Men vil bare lige spørge om kan fryses?

Bente Østergaard

Jamen halløj Gitte. Hvor hyggeligt at jeg skulle støde på dig, når jeg leder efter banan-muffins. Tak for opskriften, som mine piger kunne følge uden problemer. Efter de var blevet bagt, blev de pyntet til ukendelighed med farvet glasur og krymmel… Ja, sådan kan det gå, når pigerne overtager køkkenet. Mange hilsner fra din kollega i Tarm for mange år siden – Bente 🙂

Janni

Mange tak for svar Gitte 🙂 glæder mig til at smage dem 🙂
God sommer 🙂

Janni

Mums, de skal laves til min fødselsdag i weekenden. Kan man bruge skyr i stedet for a38 mm?

Rikke

Tak for en god opskrift på lækre muffins.

Er man glutenintolerant eller bare har lyst til noget andet end det normale hvedemel kan det godt erstattes af fintblendet havregryn.
I stedet for yoghurt brugte jeg mandelmælk og i stedet for smør solsikkeolie. De blev super gode! 🙂

Mia Sckaletz

Mums hvor smager de muffins godt. Det samme gælder de koldthævede havregrynsboller. Glæder mig til at prøve flere af din lækre opskrifter. Har meget glad lille familie nu 😉 Vh Mia

Thrine

Jeg erstattede 50 gram af melet med havregryn – prøv det prøv det! 🙂
-Og hold da op nogle lækre muffins iøvrigt, MUMS 🙂

Charlotte

Det smagte skønt!! Bragte stor glæde herhjemme 🙂 Ikke sidste gang de er blevet bagt, tak!

Charlotte

Hej Gitte.

Er faldet over din opskrift og de skal helt sikkert bages, til aftenens X factor 😉
Vil dog li komme med et tip til bananer, hvis nu man ik liiii ka nå at bage – Frys dem ned i skiver. Så er der til en lækker “is” en anden dag.
De skal blot blendes til en lækker cremet masse, tilsat den ønskede smag – Chokolade, lakrids, bær osv. 🙂

God weekend herfra en, der heller ik er til madspild 😉

Ann

Når man bruger surmælksprodukter, skal man bruge natron som hævemiddel,
Hilsen Ann

pernille knudsen

Glæder mig til at bage dine muffins lige om lidt( håber de er gode for ska ha dem med til venindebrunch i formiddag)… et andet tip til overmodne bananer er at skære dem i mindre stykker og i fryseren…. så har du altid noget koldt til smoothies…

Laika

Super dejligt at jeg fandt denne opskrift. Jeg har nemlig 4 overmodne bananer som jeg var ved at smide ud. Men nej… nu skal de bruges til dine bananmuffins som jeg vil bage.. øh idag. Opdagede lige hvad klokken var.

Ulla

Hej Gitte.
De er bare gode. Bagte dem her i eftermiddags.
VH
Ulla

Louise

Hov, havde overset, at der allerede var bagepulver i. Kan man tilsætte lidt mere bagepulver? De ser lidt flade ud…

Louise

Hej Gitte, ved ud om man kan tilsætte lidt bagepulver eller natron, så de hæver lidt mere? Mvh Louise

Bonnie

Sukker…smør…mel…chokolade…. Sunde er de i hvert fald ikke 🙂 Men sikkert lækkert velsmagende!

Sanne

Ja, jeg bagte også ved varmtluft. Jeg ved ikke, om det kan skyldes forskelle i vores ovne. Jeg gav dem dog bare en 5-7 min ved 180 grader varmluft til sidst, og så blev de gennembagte og lækre.

Sanne

God opskrift!
Du glemmer at skrive hvor tykmælken kommer ind i billedet. Jeg prøvede at bage mine på 150 grader, men det virker ikke som nok. Jeg tror, jeg vil foreslå 180 grader i de 15-20 minutter.

Louise Bothmann

Hej Gitte. Er begejstret for din blog:-). Er også imod madspild og bruger alt hvad jeg kan af rester:) Glæder mig til at lave dine bananmuffins. Er ved at lave semidried tomater:-) hilsen Louise

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer