Glædelig jul – julefreden der sænkede sig

Juleferien er godt begyndt. Julemedisteren er kogt. I morgen skal risengrøden koges. Der er 8 fyldte småkagedåser og anden står og tør op i sommerhusets køleskab. Den venter på os.Billedresultat for bagenørden jul

Manden i huset aka jule-laissez-faire-typen- fra forleden er ikke hjemme. Han farer måske rundt i et storcenter og har travlt. Hvem ved, måske med nogle julegaveindkøb, der – ud af det blå – pludselig pressede sig på? 😉

Julehystaden har bænket sig i sofaen. Tager nu pludselig julehurlum-hej med ophøjet ro. Et skuldertræk til overs for de netkøb der ikke når at ankomme. So what. Når vi ikke at lave hjemmelavet rødkål? So what.2016-12-21-17-58-35Der er juleferie. Der er gode krimier på lager. Køleskabet er fyldt. Amanda har tryllet smukke brunkage-figurer og de fineste marcipanjulemænd.2016-12-21-17-58-11I søndags byttede vi julegaver hos bedstemor og bedstefar og det julehyggelige bord var fyldt med alskens lækkerier.2016-12-18-14-44-43Snart kommer svigerfamilien, der glæder sig så meget til at se os, og vi til at se dem.

Den resterende familie kommer til julefrokost 2. juledag i sommerhuset. Dem glæder vi os også til at se. Vi glæder os til frokosten, snapsen, pakkespillet, julehyggen og alt det midt i mellem…

Mine forældre har guldbryllup d. 28. dec. Den fest glæder vi os også til. Sangen er skrevet og guldmedaljerne købt. Guldbrudeparret, der gik efter guldet, og fik det. Heldige dem, heldige mig, at have mine forældre stadigvæk.

Amanda har tryllet den fineste tegning til guldbrudeparret. Den bliver de glade for. Her ser du alle børnebørnene på stribe.2016-12-17-20-15-31

Juleferie bliver det, men en tempofyldt én af slagsen. Heldige os. Vi kan. Vi orker. Vi har mennesker der har lyst til at se os og mennesker vi har lyst til at se. Julen  er hjerternes fest,.

I dag sneg der sig lige en begravelse ind. Min onkel døde i sidste uge og vi begravede ham i dag. En lang tur til Sønderjylland i bilen min far, min søster og jeg. Et intimt rum vi sjældent har. Guld værd.

Guld værd at se familien i det sønderjyske, selvom dagen var tung og anledningen trist. Vi sluttede med gravkaffe, helt i onkels ånd. Der var smørrebrød og en kold øl og på kisten i kirken, lå onkels stråhat, som et kært minde om den han var. En fræk spilopmager med glimt i øjet, lige til det sidste. Billedresultat for bagenørden julEn begravelse d. 22 satte da lige nogle tanker i gang hos julehystaden. Det betyder jo i virkeligheden ikke det fjerneste, om vi når i mål med det hele. Ankommer gaverne ikke, kan man få et julekram af en varm favn.

Frygteligt banalt, men sandheden er jo i virkeligheden ganske let at nå. Vi rækker hånden ud og står sammen i livet og så er den jo ikke meget længere. Livet skal leves imens vi har det. Fuldt ud og der er plads til både hystader og laissez-faire-typer. Vi må bære over, slutte fred med hinanden og med vores indre/ydre julemonstre.

Her i huset skal det nok blive en god jul. Alt kan stadigvæk gå galt, men so what. Måske det så lige vil være dét der gør at vi netop husker julen 2016?2016-12-11-13-06-36Hvorfor er Gitte nu pludselig så frelst, så ligeglad, så julelykkelig? Som en TV-julekalender der december lang er nervepirrende, uhyggelig, konfliktfyldt, for så d. 24 at slutte overdrevent perfekt, idyllisk og harmonisk? Altid happy end?

Vi kommer i mål og livet afhænger ikke af en perfekt juleaftens-premiere.  De generalprøver vi har hver dag sammen i livet, er jo i virkeligheden de vigtigste. <3Billedresultat for bagenørden julJeg vil hermed ønske dig og din familie en rigtig glædelig jul samt et godt og lykkebringende nytår. Jeg vil sige dig tak for alle de søde hilsner, kommentarer og gode ord du har sendt mig i løbet af året, både her og på bloggens side på Facebook. Jeg stornyder hver eneste én. <3

Jeg elsker det rum vi har sammen her. Jeg brænder for det. Jeg nyder de liner og tråde vi har i og til hinanden og den gode kontakt jeg har med dig. Jeg glæder mig over at kunne skrive til dig, hver gang jeg har noget på hjerte. Jeg elsker når du kan bruge mine ord.Billedresultat for bagenørden flæskestegForude venter dage med julelys, familielykke, kærlighed, gaver og lækkert mad. Jeg ønsker dig det allerbedste.

Skulle du have brug for en ekstra håndsrækning i køkkenet de næste dage, har jeg her samlet en håndfuld links til dig på julens mest uundværlige opskrifter. En ekstra julehilsen fra mig til dig.Billedresultat for bagenørden andesteg

I julen vil jeg blogge on/off. Der bliver drøn på i ferien, men jeg kan jo sikkert slet ikke lade være med at sende en hilsen til dig alligevel. Vi høres da ved….og hov, lige om snart skal vi jo også til at tænke på en nytårsmenu? Vi skal da også snart have gjort status på bloggens mest populære opskrifter i året der gik?

Alt det gode der venter os forude. Jeg er klar 🙂

Jeg håber julemanden får held til at presse sig ned igennem din skorsten, også i år. 😉

Kalle og jeg ønsker hermed dig og din familie den allerbedste jul <3
2016-12-11-13-04-53

Mere inspiration

Læg en kommentar