Grillet svinemørbrad i flødesauce med løg og peberfrugt

  • Grillet svinemørbrad i flødesauce med løg og peberfrugt

I dag skal du høre om en rigtig “Stop madspilds-ret”. Vi havde en grillet svinemørbrad til overs fra grillmiddagen i går, hvor vi spiste denne lækre grillede sennepsmarinerede svinemørbrad.Sennepsgrillet svinemørbrad og grillede timiankartoflerVi plejer altid at lave 2 stk. svinemørbrad til os 4 voksne. I går spiste vi af en eller anden grund kun den ene mørbrad, og hvad skulle vi da lige finde på, af resten?

Vi havde en rest fløde til overs fra marengsdesserten med hindbær, og vi havde løg, peberfrugt og champignon på lager. Det var da nødt til at blive en svinemørbrad i flødesauce?

Måske du så tænker:”Hvad skal jeg så gøre, hvis jeg ikke lige har en grillet svinemørbrad til overs?”

Jamen så bruger du bare en fersk. Du kan også sagtens bruge svinekoteletter, friske fra fad eller en rest tilberedte. Kyllingeschnitzler kan du også bruge i retten? Du bestemmer. Din fryser og dit køleskab afgør, hvad du lige har på lager. Grillet svinemørbrad i flødesauce med løg og peberfrugtTilberedt kød, har tit en tendens til at blive lidt tørt dagen derpå. Det er der råd for. Stop kødet i en flødesauce, så bliver det mørt og lækkert. 🙂

Da vi grillede svinemørbraden i går, gemte jeg også noget af den gode stegesky der dryppede fra. Den blev også brugt i dagens flødesauce. Har du ikke lige noget stegesky på lager, kan du fint bare bruge 3-5 dl svineboullion.

Det blev en fin og lækker Stop Madspilds-ret, som var klar på ½ time. Uhm. En nem menu. Ægte piskefløde i saucen fornægter sig aldrig 😉Grillet svinemørbrad i flødesauce med løg og peberfrugtDu får opskriften på den lækre svinemørbrad i flødesauce lige her:

Grillet svinemørbrad i flødesauce med løg og peberfrugt
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Grillet svinemørbrad i flødesauce med løg og peberfrugt
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Mad til de travle
Portioner: 4 pers.
Det skal du bruge:
  • 1 tilberedt svinemørbrad (eller 1 fersk). Tilberedte svinekoteletter eller koteletter kan også sagtens bruges
  • 2 store løg i skiver
  • 1 stort rødløg i skiver
  • 1 peberfrugt i strimler
  • Smør til stegning
  • 2½-5 dl stegesky ell. bouillon
  • 2½ dl piskefløde (skyl kartonen med lidt mælk og tilsæt)
  • Jævning
Sådan gør du:
  1. Skær svinemørbraden i skiver og svits i smør. Brug en dyb pande ell. sauterpande. Steg svinemørbraden i få minutter, hvis den er tilberedt i forvejen. Bruger du en fersk, skal du huske at afpudse den for hinder og sener først.
  2. Krydr godt med salt og peber.
  3. Skær løg i skiver og svits dem med.
  4. Skær peberfrugten i strimler og tilsæt
  5. Tilsæt bouillon/stegesky
  6. Læg låget på panden/sautérpanden og lad retten simre 10-15 minutter
  7. Tilsæt fløde og skyl kartonen med lidt mælk og tilsæt også det.
  8. Tillsæt jævning og evt. kulør, hvis du synes.
  9. Smag til med ekstra salt og peber
  10. Servér, gerne med pasta, ris, nye kartofler eller olieristede kartofler

Grillet svinemørbrad i flødesauce med løg og peberfrugtHar man en færdigtilberedt svinemørbrad med stegesky, er det jo ingen sag. Hvis ikke, er det også hurtigt at stege en fersk. Grillede koteletter fra i går, kan du også sagtens bruge.

Den grillede svinemørbrad fik tryllet nyt liv og et perfekt tip, hvis du står med grillrester. Normalt kan resterne jo godt blive lidt tørre og triste, men at putte dem i flødesauce, fungerede bare rigtigt godt. Bare lige et tip til dig 🙂

Du skal jo være obs. på, som med alt andet kød, at sørge for at kødet hurtigt bliver nedkølet, hvis det skal opvarmes igen. Grillet svinemørbrad i flødesauce med løg og peberfrugtDet var en virkelig hurtig menu – der var klar på ½ time. Min familie jublede overrasket over menuen. De vidste at vi havde en tør svinemørbrad til overs og stor var deres forundring, da de opdagede den lækre flødesauce. “Mor, det smager godt det her!” sagde de store børn flere gange.
Grillet svinemørbrad i flødesauce med løg og peberfrugtFløde er et hit i saucer, men at det også kan trylle nyt liv til rester af grillkød, havde jeg ikke lige tænkt. Nu er tippet hermed givet videre til dig 🙂

Mere inspiration

Læg en kommentar