Hønsekødssuppe og tarteletter. I denne weekend blev der serveret mormormad af allerbedste slags herhjemme hos os.Hønsekødssuppe og tarteletter nem opskrift

En langtidssimret kylling blev til den lækreste hønsekødssuppe.

Det plukkede kyllingekød blev til de lækreste tarteletter med høns i asparges. To retter ud af en kylling. Win-win. Dobbelt-lykke!

 Jeg giver mig selv et kæmpe klap på skulderen for at have dristet mig ud i mormor-retterne.

Tænk at få 2 så gode smagfulde retter ud af eksperimentet. Ikke engang en mormor ville kunne gøre det bedre. Det er vel bestået så? JAAA!! 😉 Hjemmelavet hønsekødssuppe og tarteletter med høns i asparges

Så altså hermed: Hvis du endnu ikke har haft haft din debut i køkkenet med din første hønsekødssuppe eller din første omgang tarteletter, så kan du altså sagtens springe på her. Det er faktisk super nemt.

Det smarte ér, at du får både tarteletter til forret til og en dejlig hønsekødssuppe – altsammen ud af 1 kylling.

Perfekt både til gæster eller bare til din sultne familie. De vil juble, med garanti! 🙂Hønsekødssuppe og tarteletter nem opskriftAltså det er rigtigt snedigt.

Kyllingen skal koge i lang tid, og det vand den har kogt i, bliver, som ved et trylleslag, forvandlet til den lækreste suppe.

Kyllingekødet plukkes, der bages en sovs op og kyllingekød og asparges tilsættes. Så har du tarteletfyld. Det var den korte version.

Det betyder jo altså, at du ud af én kylling får to lækre retter med rigeligt mad til familien på 4 i 2-3 dage.

Hønsekødssuppe og tarteletter nem opskrift

Hønsekødssuppe og tartelettter. En nem, billig, og en meget lækker og populær dansk ret.

En populær menu indenfor traditionel dansk madlavning. Mon vi ikke alle mindes mormors eller bedstemors gode suppe?

Retten er nem at lave, men lav den alligeel en dag du har god tid, for kyllingen skal gerne simre i 3-4 timer.

Her kommer opskriften på hønsekødssuppe og tarteletter med høns i asparges.Tarteletter og hønsekødssuppe - nem opskrift

Tarteletter med høns i asparges og hønsekødssuppe – nem opskrift

Hønsekødssuppe og tarteletter nem opskrift
Hjemmelavet hønsekødssuppe og tarteletter med høns i asparges
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 4 timer
Samlet tid: 4 timer 30 minutter
Ret: Mormormad - klassiske oldschool retter
Kategori: Dagens ret
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Hønsekødssuppe

  • 1 god stor fersk kylling min vejede 1400 gram. Du kan også bruge kyllingebrystfilet
  • 4 liter kogende vand
  • 4-5 porrer
  • 4 gulerødder i tern
  • 2 løg
  • Salt/peber
  • Evt.: Knoldselleri eller persillerod i tern.
  • En pose blandede kød og melboller

Tarteletfyld med høns i asparges og opbagt sovs:

  • 50 gram smør
  • Plukket kyllingekød fra den kogte kylling Så meget kyllingekød som muligt
  • 7-8 dl suppefond hønsekødssuppen, kyllingen har kogt i
  • 2 dåser asparges á 420 gram HUSK: gem væden
  • 3 dl mel
  • Salt/peber
  • 20 tarteletter beregn 2-.3 stk. pr. mand

Sådan gør du

Hønsekødssuppe:

  • Gå igang 2-3 timer før maden skal serveres.
  • Pluk og skyl kyllingen. Læg kyllingen i en suppegryde og dæk med 3-4 liter kogende vand - så kommer suppen hurtigere i kog.
    Hønsekødssuppe og tarteletter nem opskrift
  • Snit to af porrerne og løgene. Tilsæt til suppevandet. Gulerødderne og den sidste porre venter du med. Krydr godt med salt og peber.
    Hønsekødssuppe og tarteletter nem opskrift
  • Lad kyllingen simre i fonden i ca. 2-3 timer. Når kyllingelåret kan slippe kyllingen, er den færdig, men suppen kan godt koge længere tid
    Hønsekødssuppe og tarteletter nem opskrift
  • Skum suppen af undervejs og smag suppen til.
    Hønsekødssuppe og tarteletter nem opskrift
  • Fisk kyllingen op. Den falder fra hinanden, så brug en suppesi/suppeøse. Lad løg/porrer blive i suppen. Tag 1 liter suppefond fra og sæt til side (skal bruges til tarteletterne).
    Hønsekødssuppe og tarteletter nem opskrift
  • Tilsæt sidste porre og gulerødderne skal tilsættes. Skær gulerødderne i små tern og porren i 2 cm. skiver. Du kan også tilsætte tern af knoldselleri, persillerod eller pastinak til suppen
    Hønsekødssuppe og tarteletter nem opskrift
  • Tilsæt til suppen og lad den koge op i et kvarters tid, inden kød og melboller tilsættes. Ssuppen må IKKE koge, når først de er tilsat)
    Hønsekødssuppe og tarteletter nem opskrift

Tarteletfyld med høns i asparges og opbagt sovs:

  • Kyllingen er meget mør, efter at have kogt 2-3 timer. Det yderste bløde skind kasserede jeg, resten af kyllingekødet plukkede jeg af med en gaffel. Der blev en kæmpestor tallerken fyldt med kyllingekød.
    Høns i asparges til tarteletter - nem opskrift
  • Tarteletfyldet laver du af en opbagt sauce. Start med at hælde væden fra aspargesdåserne og gem vandet.
  • Smelt smør og tilsæt mel. Tilsæt aspargesvand og bag en sauce op.Tilsæt 7-8 dl suppefond, lidt af gangen. Rør godt, så saucen ikke klumper.
    Hønsekødssuppe og tarteletter nem opskrift
  • Når saucen har en fin konsistens smager du den til med salt og peber. Måske den skal have lidt ekstra jævning? Tilsæt nu asparges og kyllingekød.
    Hønsekødssuppe og tarteletter nem opskrift
  • Lun tarteletterne i ovnen i 3-4 minutter på 125 grader
  • Fyld herefter tarteletfyldet i tarteletterne
    Hønsekødssuppe og tarteletter nem opskrift
  • Suppen nydes bagefter.
    Hønsekødssuppe og tarteletter nem opskrift

Noter

Tarteletfyldet er fryseegnet og det er suppen også. 
Hvis du ikke vil lave hønsekødssuppe, så kan fond'en fint bruges en anden gang
Du kan koge suppen på kyllingebryst også, så behøver suppen ikke koge så længe, men den bliver heller ikke helt så smagfuld
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Nem, lækker og velsmagende suppe med hønsekød og høns i asparges til tarteletter

Hønsekødssuppe og tarteletter nem opskriftDet er nemt at købe ind til de to retter, og billige retter er det også. To fluer med et smæk. Forret og hovedret ud af samme kylling:

Gå igang 3-4 timer før maden skal serveres. Start f.eks. en søndag når Giro 413 skydes i gang. Så går du i komplet mormor-mode, det gjorde jeg! 🙂

Køb en kæmpekylling – jo større jo bedre.Hønsekødssuppe og tarteletter nem opskriftHer ser du en kylling der har kogt i 3 timer. Suppefonden er blevt kraftig og god. Skum suppen af og smag suppen til nu.
Hønsekødssuppe og tarteletter nem opskrift

Hønsekødssuppe og tarteletter nem opskrift

Du kan også tilsætte knoldselleri, persillerod eller pastinak til suppen. Jeg nøjedes med løg og gulerødder men tilsæt du gerne rodfrugter, hvis du har dem på lager
Hønsekødssuppe og tarteletter nem opskrift

Hønsekødssuppe og tarteletter nem opskrift Der blev en kæmpestor tallerken fyldt med det lækreste mest velsmagende kyllingekød. Så er vi snart klar til tartelet-fest! 🙂Hønsekødssuppe og tarteletter nem opskrift

Hønsekødssuppe og tarteletter nem opskrift

Jeg har endnu til gode at bage mine egne tarteletter, men jeg flottede mig og købte de dyreste jeg kunne få i butikken.

Skal der være tartelet-fest, så lad der være tartelet-fest! 😉

Men ok, jeg skal da engang prøve at bage mine tarteletter selv! (men du ved jo hvordan jeg har det med udrullede deje! Ikke godt! 😉
Hønsekødssuppe og tarteletter nem opskrift

Jeg kan love dig for, at der var julelys i især sønnikkes og gemals øjne. “MOR har du lavet TARTELETTER??”

…sagde min søn med sådan et forbavset udtryk som, var det næsten for godt til at være sandt? 🙂

Han var noget skeptisk da han satte sig til bords. Mors havde jo sikkert snydt med et eller andet. Gjort tarteletterne mere fedtfattige f.eks.?

Næh nej, oldschool opskrift og der var jubel ved  middagsbordet. “Hvor mange må man tage?”

Det plejer min søn ellers kun at sige når der serveres frikadeller, steaks, karbonader eller lignende lækkerier.

Det er VIRKELIG en anbefaling, når sønnike kommer med denne melding!

Tartelet med høns i asparges til forret. Hønsekødssuppe og tarteletter nem opskriftHønsekødssuppe med kød og melboller til hovedret.
Hønsekødssuppe og tarteletter nem opskriftJeg varmede kun en pakke tarteletter pr. dag, det var adfærdsregulerende i forhold til antallet. Ud af 1 kylling blev der til ialt 20 tarteletter. Rimeligt godt gået.

Du kan tro, at dette fad fik sønnikes øjne til at stråle!Hønsekødssuppe og tarteletter nem opskrift…og en god hønsekødssuppe fyldt med saft og kraft. Bemærk lige farven? Meget mere gul, end den hønsekødssuppe man kan købe?

Smagsmæssigt er der også en verden til forskel. Jeg er ikke helt overbevist om, at jeg får købt købe hønsekødssuppe nogensinde igen.

Det er ikke fordi det er så besværligt at lave suppen selv, du skal blot gå igang i rigtigt god tid, brug gerne en fridag.

Der breder sig en hyggelig suppe-simre-duft, så ja, man går komplet i mormor-mode… 🙂

Rigtig god fornøjelse med mormor-syslerne. Har du succesoplevelser med bagte tarteletter hører jeg gerne om det og hjemmelavede kød og melboller for den sags skyld også 🙂

Jeg er altid frisk på en udfordring og nu har jeg jo fået boostet mit mormor-mads-ego 🙂
DSC_1882


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.