Kyllingeburgere i burgerboller af havregryn og Manitobamel

  • Kyllingeburgere af grovboller med havregryn og Manitobamel

Kyllingeburgere af grovboller med havregryn og Manitobamel

Regnen siler i sommerhuset. Vi prøver alt det vi kan at muntre os selv og hinanden op. Det lykkes med lidt svingende resultat 😉

I dag er der blevet malet badeværelse – efter strategien “få klaret det sure, imens det er møgvejr, så solen kan nydes på terrassen, når sommeren kommer” (for kommer, det gør den. Basta!)

Vi har tændt op i brændeovnen og også bagt boller. Bagværk giver altid varme, glæde og hygge, når det er sjaskvejr udenfor. Et rigtigt godt trick hvis du vil kickstarte indehyggen 🙂Kyllingeburgere af grovboller med havregryn og ManitobamelEn lun bolle. Smør der smelter og et drys sukker, ost, pålægschokolade eller lun leverpostej på toppen?

Ahh – hvor lækkert.

Dagens boller blev bagt med havregryn og det gode Manitobamel – melet med særligt højt proteinindhold og rigtig god bageevne. Du kan købe Manitobamel i de fleste supermarkeder og discountbutikker. Melposen kan se sådan ud.

Et godt tip til dig:

Lav rigeligt med boller, nu du er i gang, for så kan du nemlig meget nemt trylle burgere til frokost eller aften.

Burgerne kan være klar på et kvarter og kan serveres med hakkebøf, laks, æg/rejer, kyllingefrikadeller, eller måske, som her, kyllingeschnitzler skåret i skiver.

Bollerne kan smøres med pesto, aioli, carryketchup eller hvidløgssmør. Bare lidt ideer til dig? Måske du kan finde på helt andre selv?
Kyllingeburgere af grovboller med havregryn og ManitobamelDette blev dagens sommerhus-menu og alle var glade. Her kommer opskriften til dig. Måske det skal være morgendagens regnvejrsservering hjemme hos dig? 🙂

Kyllingeburgere i burgerboller af havregryn og Manitobamel
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Kyllingeburgere i grovboller af havregryn og Manitobamel
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Brød og kager
Portioner: 4 pers
Det skal du bruge:
  • 7 dl lunkent mælk eller vand
  • 10 gram smør (eller 3-4 spsk olie)
  • 25 gram gær
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 5 dl havregryn
  • Manitobamel og/eller hvedemel, til dejen kan æltes og slipper fad og fingre. Jeg brugte ca. 1,2-1,5 kilo til denne portion. Ønskes mere grove boller, kan ⅓ af melet ersattes af groft mel; fuldkornshvedemer, grahamsmel, rugmel ell. lign
  • Fyld: Aioli rørt af god mayonnaise og 2 fed hvidløg+lidt salt
  • Grønt efter eget valg, f.eks. salat, tomat, agurk, rødløg og peberfrugt
  • 4 kyllingesschnitzler, gerne marinerede, stegt i smør og skåret i skiver
Sådan gør du:
  1. Lun væsken sammen med smørret og rør gæren ud heri
  2. Tilsæt salt og sukker
  3. Tilsæt havregryn og hvedemel/Manitobamel lidt efter lidt, til dejen kan æltes og slipper fad og fingre. Jo mere mel, jo hårdere boller. Brug så lidt mel, som muligt.
  4. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter eller ca. til dobbelt størrelse.
  5. Form herefter boller. Der blev 17-18 boller af denne portion.
  6. Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 30 minutter.
  7. Bag bollerne ca. 15-17 minutter v. 150 grader varmluft eller 175 grader alm. ovn.
  8. Bollerne er færdige, når de er gyldne og sprøde.
  9. Imens bollerne bager, kan du gøre fyldet klar. Steg kyllingeschnitzler og lad dem trække i eftervarmen imens du rører aioli og klargør grøntsager.
  10. Servér efter "Byg-selv-burger"-princippet 🙂

Store som små vil elske “Byg-selv-burgeren” og køkkenchefen ligeså, for det er en rigtig nem menu, når først bollerne er lavet.

Der bliver ca. 18 bløde burgerboller ud af denne portion, så der er rigeligt til den sultne familie dagen lang incl. burgerserveringen.

Manitobabollerne er lækre som burgerboller, men vil også være fine som grovere fødselsdagsboller eller som boller til et brunchbord.Kyllingeburgere af grovboller med havregryn og ManitobamelDu kan sagtens erstatte noget af Manitobamelet med groft mel, men tilsæt max. 1/3 groft mel, hvis du ønsker bollerne skal hæve flot op. Jo grovere mel, jo tungere brød. Det mætter godt i maven, men som burgerboller fungerer meget fibertungt brød ikke altid så godt.

Max 1/3 + havregryn er en god tommelfingerregel tror jeg. Måske du har gjort dig andre erfaringer? Tip mig gerne, så vi kan udveksle fiduser. 🙂
Kyllingeburgere af grovboller med havregryn og Manitobamel

Dagens regnvejrsservering hjemme hos os blev kyllingeburgere.

En noget optimistisk menu for den tandopererede, viste det sig at være. Det tog mig EN TIME at tygge mig igennem en burger i små bitte bidder. Bollen var blød og behagelig at gumle på, men for filan hvor bruger man kæberne meget når man tygger. Det er gået op for mig den sidste uges tid.

Tror jeg bliver megatynd denne sommer. Det burde jeg blive. Spiser havregrød, øllebrød og en halv aftenmenu. Det ville da være fuldt fortjent, hvis jeg i det mindste kunne smide mine overskydende kilo som plaster på såret?? Det forventer jeg og fortjener jeg, synes du ikke? 🙂

2016-06-23 21.43.10 Jeg er stadigvæk hævet og snerrende irritabel pga murren i det opererede område. Håber alt heler planmæssigt, men suk. Jeg får afprøvet min tålmodighed.

For filan – det er ikke den allerbedste sommerferie for mig. Vores første sommerferie i sommerhuset er det også, dejligt men også ret surt, at regnen har silet siden vi ankom. Vi prøver at hygge os alligevel, men altså, indrømmet, regnen og mørket påvirker krop og sind. Det påvirker os alle. Sådan er det vist bare? Har du det også sådan?

Vi prøver at hygge os, men hvor er det altså bare meget sjovere når vi kan smække dørene op og fare ud og fange solen i alle verdenshjørner. 2016-06-23 20.32.34

Heldigvis har vi også oplevet mange dage med solskin de seneste måneder, siden vi overtog huset ,og dem prøver vi at huske på. Dagsregn lokker dog nogen i familien til at surfe efter afbudsrejser til varmere himmelstrøg. Ikke mig dog. Jeg plejer mit skrøbelige gebis og maler badeværelse og køkken imens jeg hører håndværkerradio non-stop.

Det skal ok gå altsammen. Der er 3 krimier i skuffen og sommerhus-vaskemaskinen virker og fryseren ligeså, så nu kan vi fryse is og pommes frites. Sikke en fest 🙂

Køleskabet er på vej til de evige jagtmærker og plæneklipperen brød sammen her til morgen.

Måske det ender med, at afbudsrejsen går til byggemarkedet – igen-igen? 🙂

Håber du nyder sommeren der hvor du er. Jeg er sikker på at solen snart igen vil skinne på os2016-06-11 20.47.05

Mere inspiration

Læg en kommentar