Stærk kyllingesuppe. Uhm her får du opskriften på en stærk suppe med kylling, chili og flødeost.
I dag skal du høre om en lækker kyllingesuppe jeg lavede i weekenden. En rigtig god stop spild af mad suppe.
Jeg fik brugt både et par stykker kyllingebryst og en rest kylling til overs fra fredagskyllingen.
Genialt! Jeg fik også lige brugt en del mælk jeg havde i overskud. Ja mælk! Det gav en cremet og god “flødeagtig” smag til suppen. Mælken mildnede også lidt af chili smagen.
Det blev en rigtig lækker kyllingesuppe og den var super nem at lave.
Endnu bedre: Der var mad nok til to dage. Det kan vi godt lide herhjemme, især på travle hverdage.
Stærk kyllingesuppe med chili og flødeost – få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 2-3 spsk. smør/olie til stegning
- 1 spsk karry
- 2-3 kyllingebryst filetter eller kødet plukket fra en kylling - jeg brugte 4-500 gram
- 2 løg i tern
- 1 rødløg i tern. Kan erstattes med alm. løg
- 3 hønsebouillonterninger
- ¼ tsk chili smag til, det kan svinge for stæk chili er, så vær varsom
- salt/peber
- 5 fed hvidløg
- 3 peberfrugter i forskellige farver. Kan erstattes med andre grøntsager
- 1-1½ dl. sød chilisauce smag til
- ½-1 liter mælk erstat evt. med vand og lidt fløde i stedet
- 1 liter kogende vand gerne kyllingefond, hvis du har fond til overs fra en kogt kylling
- 200 gram flødeost alle slags kan bruges, gerne med krydderi
Sådan gør du
- Brænd karryen af i lidt smør/olie. Tilsæt løg i tern, hvidløgsfed og hønsebouillonterninger. Svits kyllingekødet med. Har du ikke en rest kylling, så kog kyllingebrystfiletterne ca. halv time. Gem fonden og pluk kødet fra kyllingen.
- Svits kyllingekødet til det har skiftet farve. Tilsæt krydderier. Vær varsom med chili. Skær peberfrugterne i skiver og tilsæt.
- Tilsæt kogende vand, mælken og chili sauce. Mælk kan erstattes med ekstra vand/fløde og/ell. kyllingefond. Lad suppen koge op.
- Tilsæt en flødeost, gerne Philadelphia eller Buko med krydderi. Lad suppen simre et kvarters tid.
- Smag suppen til med salt, peber, chilisauce til sidst og evt. lidt ekstra chili
Noter
En stærk chilisuppe med kylling – nem og hurtig at lave med en rest kylling eller kyllingebryst
Vi har en krukke med dræberchili.
En krukke hvor man skal træde VIRKELIGT varsomt. Jeg havde lyst til at putte ½ tsk. i, men heldigvis var jeg varsom.
Jeg tilsatte også en del chilisauce til suppen, og den blev fint stærk. Start med at tilsætte lidt og smag til. Suppen kan hurtigt blive FOR stærk.
Hvis det er en meget stærk chilisauce, skal du nok også lige være lidt forsigtig.
Tilsæt lidt af gangen og prøvesmag undervejs. Det du’r jo ikke at suppen bliver flammende stærk og helt uspiselig.
Min chilisauce i køleskabet var heldigvis af den søde slags, og suppen blev stærk, javist, men ikke for stærk.
Jeg havde en liter mælk der skulle bruges, så nu har jeg også prøvet at koge suppe på mælk.
Det gik fint, smagen var i top, dog vil suppen gerne koge over når den er lavet på mælk. Bare lige en servicemeddelelse til dig.
Hvis du har kyllingefond til overs, fra en kogt kylling, så tilsæt gerne det. Fonden giver en fantastisk smag, men hønsebouillonterninger kan også bruges.
Kog derfor gerne et kyllingeskrog af, når du tilfældigvis har et skrog. Gem fonden til en lækker suppe en anden dag. Fond kan sagtens fryses. Voila. Så er der lækker kyllingesuppe!
Smag suppen til, til sidst. Tilsæt evt. ekstra chili/chilisauce, salt/peber. Skulle suppen være blevet for stærk, så tilsæt evt. ananas eller lidt sukker.
Det var en lækker kyllingesuppe, der gav varme til krop og sjæl
Servér gerne et lækkert madbrød til suppen. F.eks. dette lækre pestobrød med ost og tomat. Opskriften kan du finde ved at klikke her
Lækker stop madspilds kyllingesuppe. Brug gerne de grøntsager i køleskabet, der trænger til at blive brugt.
God fornøjelse med kyllingesuppen! 🙂
Få flere gode opskrifter på kyllingesuppe her:
1.
2.
3.
4.
5.
Sikke en dejlig suppe, den er virkelig god 🙂
Netto havde den pågældende flødeost på halv pris denne uge, så jeg hoppede på.
Jeg lavede halv portion, da jeg kun er mig selv – og der er stadig dejlige rester 🙂
Jeg benyttede en frisk chili jeg havde i køleskabet, synes en hel gav en tilpas stærk men ikke for stærk smag. Derudover havde jeg nogle gulerødder, som var ved at være lidt kedelige de røg også i suppen i bedste stop-mad-spild stil 🙂 – Forsæt med de skønne blogindlæg
Interessant som sædvanlig!
Endnu et godt indlæg!