Karrysuppe med kylling, nudler og kokosmælk

Karrysuppe med kylling, nudler og kokosmælk <3

Her i huset indførte vi for nogen tid siden en ugentlig suppedag. Det er svigermors skyld! 🙂

Det er ellers noget nyt, at jeg overhovedet laver suppe. Jeg har hidtil betragtet det som en lille forhindring inden det egentlige måltid (som forret) og vist aldrig rigtigt regnet det for noget. Aldrig så meget at jeg har overvejet at lave suppe selv.

Lige indtil jeg smagte min svigermors hjemmelavede græskarsuppe. Wow. Der blev jeg hooked. Tak svigermor! 🙂 Den smagte da godt nok fantastisk! Det tog jeg op som en udfordring – hallo! Suppe burde man da kunne finde ud af at lave selv?! 😉

Vi indførte en ugentlig suppedag, for ligesom at få sat gang i den dér suppe-trend herhjemme.

Børnene var ikke vildt begejstrede i starten, men efterhånden har de lært at sætte pris på det. Som regel bager vi et godt brød til suppen, og hvis den suppe, der serveres, ikke lige er yndlingssuppen, ja så må man bare “spise brød til”  😉

Suppe er simrende fantastisk!Karrysuppe med kylling, nudler og kokosmælk

Du kan tænde for gryden og fylde ingredienser i hen af vejen.

Du kan bruge alt godt fra køleskabet eller fra køkkenhaven, hvis du er så heldig at have en sådan. Suppen kan passe sig selv til du har tid til at spise og det allerbedste er, at der som regel er suppe nok til dagen efter PLUS suppe-bøtter til frokost også, hvis du skulle have lyst til det. 😉

Denne kylling-karry -suppen er kraftig, god og fyldig og med masser af grøntsager og nudler som gør suppen mættende og fiberrig. Suppen mætter godt og fungerer fint både som forret og hovedret.

Brug bare opskriften nedenfor som vejledende. Du kan sagtens bruge lige de grøntsager du har på lager

Opskrift på lækker karrysuppe med kylling, nudler og kokosmælk:

Kylling-karry suppe med nudler
En meget lækker karrysuppe med kylling, nudler og kokosmælk
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: Karrysuppe med kylling, nudler og kokosmælk
Kategori: suppeopskrifter
Portioner: 6 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2-3 stk stk kyllingebrystfiletter á ca. 150-200 gram en rest kylling kan også bruges
  • 3 hønsebouillonterninger
  • Smør til stegning
  • 3-4 fed friskpressede hvidløg
  • 1 spsk karry
  • 2-4 porrer i skiver
  • 7 gulerødder skåret i tern
  • 250 gram champignon eller 1 glas
  • 1,7 liter kogende vand
  • 400 ml kokosmælk evt. light almindeligt fløde kan bruges
  • 1 pk. nudler (gerne fuldkorns) ca. 200-400 gram mener jeg der er i en pose

Sådan gør du

  • Klip 2-3 kyllingefilet/kalkunbryst i småstykker. Det er meget nemmere at klippe fremfor at skære kylling (og bacon f.eks. også). Bare lige et tip til dig.
  • Steg kyllingen i lidt smør eller olie. Tilsæt karry, 3 hønse-bouillonterninger (alene, uden vanog hvidløg (smag evt. til med ekstra karry senere).
  • Rens champignonerne og og tilsæt.
  • Når kyllingen er godt svitset med karryen, så tilsætter du porrer og gulerodstern.
    Karrysuppe med kylling, nudler og kokosmælk
  • Imens grøntsager og kylling steger lidt (omrøres nogle gange gange) koger du en fyldt fyldt elkogekedel med vand (min rummer 1,7 ltr). Det kogte vand tilsættes. Det smarte med kogt vand er jo at temperaturen i stegegryden bibeholdes og suppen er hurtigere færdig ;-).
  • Suppen koger en halv times tid. Kan sagtens koge lidt mere eller mindre. Tilsæt herefter 1-2 pakke nudler som koger med i suppen 5 minutter.
    Karrysuppe med kylling, nudler og kokosmælk
  • Tilsæt til sidst en stor dåse kokosmælk (gerne light).Suppen må helst ikke boblekoge efter du har tilsat kokosmælken
    Karrysuppe med kylling, nudler og kokosmælk
  • Slut af med at smag suppen til. Måske du skal tilsætte lidt ekstra karry eller lidt salt. Hvis den er for kraftig så spæd til med lidt mere vand (så er der måske til dag 3 også)

Noter

Du kan også tilsætte fintsnittet kartoffel, peberfrugt, rødløg, osv til suppen eller hvad du nu ellers har på lager.
Brug gerne en støbejerns- eller stegegryde til suppen. En wok vil også være fin.
Suppen er fryseegnet
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En skøn kyllingesuppe med karry og nudler – en lækker måltidssuppe med grøntsager

Karrysuppe med kylling, nudler og kokosmælk

Suppegrønt

Så er der fuld gang i snitteriet og de indledende suppe-forberedelser. En sund og

Karrysuppe med kylling, nudler og kokosmælk

Suppen koger en halv times tid. Den kan sagtens koge lidt mere eller mindre.

Hvis du ikke har prøvet karrysuppe med kokosmælk, vil du måske synes det lyder mystisk. Jeg kan kun sige – prøv det!

Det smager FANTASTISK og kokosmælken giver så god en smag til karrysuppen, ja faktisk går kokosmælk virkelig godt i spænd med karry. Fremover vil du næsten slet ikke kunne undvære det i din suppe. Skal vi vædde?

Hvis du slet ikke er vild med kokosmælk, så kan almindeligt fløde jo selvfølgelig sagtens bruge almindelig fløde.

Karrysuppe med kylling, nudler og kokosmælk

Bag gerne evt et lækkert madbrød til hvis du har overskud til det (lav evt. Verdens bedste brød i hvidløgsvariant eller lav lyn pitabrød med ost og krydderier til som suppebrød. Det kunne også være det gode hvidløgsbrød måske?

Tro mig, suppen vil være et hit hjemme hos dig – både som forret til gæster og som hovedret en ganske almindelig hverdag. Suppen vil kunne trylle liv i en kedelig hverdag – med garanti 🙂

Rigtig god suppefornøjelse til dig 🙂

Hvis du har fået lyst til at se flere suppeopskrifter, så kig med på indlægget her, hvor jeg har samlet en masse gode suppeopskrifter til dig. Bare klik her. 

Karrysuppe med kylling, nudler og kokosmælk