Saftige søde majskolber og chili hotwings – mad der næsten laver sig selv.

Vidste du, at du kan lave de saftigste majskolber i mikrobølgeovnen på ingen tid?

Det er lige nu du kan få majskolber til en femmer i supermarkederne. Køb en dynge og lav dem i mikrobølgeovnen og spis dem med smør og salt. Det gør vi. I lange baner 🙂

Befri majskolberne for deres “indpakning” og læg dem på en tallerken/et fad der er er plads til i din mikroovn. Du kan lave en 4-5 stykker på en gang. Læg et mikrobølgeovns låg over og sæt kolberne i mikroovnen i 12-14 minutter (færre minutter hvis du laver færre kolber).

Fordelen ved at tilberede majskolberne i mikrobølgeovnen er flere :

  • du slipper for at bruge tid på at koge og rengøre gryde
  • vitaminerne bevares i majsen og bliver ikke hældt ud med kogevandet
  • kolberne dampes og koges ikke. Det gør dem ekstra saftige.

Dagen idag bød på havegravearbejde. Maden skulle derfor helst være af en sådan slags at den kunne lave sig selv. 😉

Vi skulle derudover også sætte alle sejl for at tilbageerobre vores søn der havde overnattet hos kammeraten. Han havde ikke stor lyst til at komme hjem. Han hygger sig vildt hos kammeraten. De har også just indkøbt en frituregryde som kan lave de mest himmelske pommes frites. Ikke så underligt at drengen ikke har lyst til at komme hjem. 😉

Vi måtte tilbageerobre ham! Prøvede med et bjerg hotwings. Det lykkedes! Bøvs. Vi fik spist hele bunken, tror der var 2 kilo i posen, og drengen var glad. Godt. Så flytter han ikke hjemmefra lige foreløbigt 🙂Vi lavede de små hurtige kartofler. De hurtige, som indkøbes vaskede og rensede. Hvor er det nemt! Så er der tid til at grave i haven. 😉

Kartoflerne blev lige skyllet og vendt i olie og groft salt. Hældt i aluminiumsfadet og stegt i en time ved 175 gr. varmluft. Omrøres et par gange. 

 

Skulle så ellers lige hilse og sige, at søde og saftige majs går rigtigt godt i spænd med chili hotwings.

Vi lavede en hurtig tykmælksdressing med hvidløgspeber som dip til kartoflerne. Vi havde også en lille rest pesto fra forleden.

Det blev et ganske hæderligt måltid mad. Det lavede næsten helt sig selv 😉

Jeg er igang med det helt store terrasseprojekt. Jeg skal først udgrave en masse græs, pilerødder og efeu. Jeg er mørbanket men det er rart at lave noget fysisk efter lidt for mange inaktive feriedage. Utroligt at det skulle tage mig så lang tid at få taget mig sammen til at komme igang, når det nu er ganske godt at VÆRE igang.

Glæder mig til solskinsdage på min nye terrasse. Der mangler liiiige nogle arbejdstimer, så de næste dage bliver der også trådt lidt vande rent madmæssigt tror jeg. Lidt ærgerligt for jeg elsker faktisk at have ekstra tid til få udfoldet mine køkkenideer når jeg har ferie. De må vige lidt for haveideerne lige et par dage 😉

Gode sommerdage til jer. Slutter af med en skål flotte lækre saftige Italienske kæmpevindruer til dessert 🙂

 

 

Mere inspiration

Læg en kommentar