•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Har du aldrig prøvet at lave grillede kyllingelår før, så kan jeg kun sige: spring ud i det.

Orv de grillede kyllingelår smager bare godt!  Grillkylling af allerbedste slags.

I weekenden, da vi havde besøg af vores børn og svigersøn, var vi så heldige at have forrygende grillvejr hver eneste dag. Heldige os. Vi elsker vores gasgrill, for med den er der ikke langt fra tanke til handling. Grillen virker hver gang (hvis vi altså husker at tjekke om der er gas i gasflasken 😉

De sidste 4 dage har vi grillet uafbrudt og vi elsker det! Mon ikke også du synes at det at grille i det fri, er den allerbedste forårsbebuder?Kylling på grill - opskrift på grillede kyllingelårOpskriften du skal høre om i dag er super nem og du skal bruge ganske få ingredienser. Kylling, lidt olie, salt og barbecuekrydderi (eller andet favoritkrydderi). Voila. Sådan laver man kylling på grill. Det var faktisk det.

Jeg købte 2 kg kyllingelår med rygben på tilbud til 45 kr og sikke meget kød vi fik for pengene – rigeligt til 5 mand omkring bordet og SÅ lækkert grillkød. En super nem og billig grillmiddag og jeg vil da straks dele opskriften med dig.Kylling på grill - opskrift på grillede kyllingelår

Det er nemt at grille kyllingen på en grill og den smager så meget bedre, end hvis du griller den i ovnen. En saftig, lækker og helt ægte grillkylling – til en meget lav menupris.

Jeg har brugt kyllingelår med rygben og det er jo nogle lidt større stykker end normalt, så der skal du påregne ca. 50 minutters tilberedning v. indirekte varme. Bruger du kyllingeunderlår vil jeg tro du kan nøjes med ca. 35 minutter og kyllingeoverlår ca. 40 minutter. Kylling på grill - opskrift på grillede kyllingelår

Du kan altid tjekke om fjerkræ har fået nok, ved at se om der løber klar kødsaft fra kødet. Fjerkræ skal ALTID gennemsteges. HVER gang. Det er nemt at tjekke kyllingelår med rygben, for her kan du prøve at brække et lår over – er det mørt og med klar saft, er kyllingen færdig.

Jeg synes det er lidt svært med et stegetermometer i kyllingestykker som disse,  men gå efter en kernetemperatur på minimum 75 grader, hvis du bruger et stegetermometer når du griller. Kylling på grill - opskrift på grillede kyllingelårDet er super nemt at grille kyllingen. Pensl med olie. Drys med salt og krydderi. Voila – og så klarer grillen ellers resten af arbejdet.

På bloggen finder du mange flere opskrifter på kylling på grill – og i ovn. Klik dig videre til opskrifterne her

Har du ikke nogen grill, så kan du selvfølgelig sagtens grille kyllingen i ovnen som du plejer. Du kan også forkoge kyllingestykkerne, så vil du kunne nøjes med den halve tilberedningstid (og så får du en lækker fond til kyllingesuppe oveni)

Vi spiste kyllingen til en lækker pastasalat med edamamebønner  – det var en menu de unge mennesker – og deres forældre – kunne lide. Måske du skulle prøve den en dag det er dejligt grillvejr?Kylling på grill - opskrift på grillede kyllingelår

Spring du bare på en portion ægte grillkylling – kylling på grill er meget populært grillmad – og vildt nok at sådan et stort stykke kylling næsten kunne laves for en rund femmer?

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Kylling på grill – opskrift på grillede kyllingelår

Kylling på grill - opskrift på grillede kyllingelår
Nemme saftige kyllingelår på grillen
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 50 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Ret: Kylling på grill - opskrift på grillede kyllingelår
Kategori: Grill og grilltilbehør
Keyword: kylling på grill, kyllingelår på grill
Portioner: 6 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 kg kyllingelår - rygben (beregn 1 stk pr. pers.) kyllingeunderlår eller overlår kan også bruges.
  • olie al slags olie kan bruges
  • barbecue/paprika/pommes frites krydderi kan bruges du kan også nøjes med salt/peber
  • salt

Sådan gør du

  • Dup kyllingestykkerne tørre med køkkenrulle.
    Kylling på grill - opskrift på grillede kyllingelår
  • Pensl med olie og drys med salt og krydderi
    Kylling på grill - opskrift på grillede kyllingelår
  • Grill kyllingestykkerne ialt 50-55 minutter ved indirekte varme max. 175-200 grader. Grill først 15 minutter på den ene side og vend herefter.
    Kylling på grill - opskrift på grillede kyllingelår
  • Vend kyllingestykkerne ialt ca. 3 gange. Hold øje med de ikke bliver for mørke Åbn ikke låget for tit. Hvis kyllingestykkerne hænger i grillen, så løsn med en paletkniv og pensl med ekstra olie. Du kan også pensle grillen med olie, før du lægger kyllingen på
    Kylling på grill - opskrift på grillede kyllingelår
  • Kyllinglårene er færdige, når de er gennemstegte og kødsaften er klar. Kernetemperaturen skal være minimum 75 grader.
    Kylling på grill - opskrift på grillede kyllingelår

Noter

Griller du kyllingeunderlår, vil du kunne nøjes med den halve tilberedningstid (ca. 25-30 minutter). 
Kyllingeoverlår skal have ca. 30-35 minutter. 
Servér gerne pastasalat til
Kyllingen kan også tilberedes i ovnen
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Saftig, sprød og lækker kylling på grill – grillede kyllingelår på gasgrill

Kylling på grill - opskrift på grillede kyllingelårDet er virkelig meget nemt at lave denne menu. Hvis du er usikker/nervøs ved at tilberede kyllingen på grillen, så brug bare hovedreglen: grill til kødet er gennemstegt.

Vores kyllingelår var færdige på ca. 50 minutter, men det kan svinge fra grill til grill og kyllingelårene kan også svinge i størrelse. Kylling på grill - opskrift på grillede kyllingelår

Måske du vil synes det er nemmere at grille de små kyllingeunderlår? Jeg synes nu at kyllingelår med rygben er ekstra gode og saftige kyllingestykker på grillen, måske fordi de er så store. Se om du kan opdrive de store lår, hvis ikke kan du fint nøjes med under- eller overlår.

Da vi fik lagt vores kyllingestykker på grillen, så bredte grillduften sig. Grillkylling dufter altså bare himmelsk og en ægte grillet kylling smager nu altså bare bedst.

Det går klart hurtigst hvis du bruger optøede kyllingelår, de frosne vil skulle have minimum 15-20 minutters tilberedningstid.

Kylling på grill - opskrift på grillede kyllingelår

Kylling på grillen  er nemt og billigt grillmad og kødet bliver saftigt og lækkert

Retten tager få minutter at forberede og kødes skal kun vendes ca. 3 gange.

Du skal holde med kødet, pludselig kan det blive for mørkt og det er jo super ærgerligt. Jeg nåede lige at redde min kylling. Det er ikke sådan at passe grillen, når der er gæster i huset. Man falder så dejligt nemt i snak og vupti så ryger det fra grillen. Kender du mon det? Det tror jeg 🙂

Kylling på grill - opskrift på grillede kyllingelårDu kan sagtens udskifte krydderiet og vælge dét krydderi, du synes allerbedst om. Jeg brugte pommes frites krydderi, fordi vi lige havde en rest her i sommerhuset og det smagte dejligt på kyllingen. Du kan også sagtens nøjes med salt og peber.

Du kan også marinere kyllingestykkerne eller drysse dem med sesam? Få mere inspiration til kylling grillet på grill og i ovn her

En rigtig barbecue-agtig kylling, der blev saftig og lækker. Spring du bare på denne opskrift. Vejrprofeterne lover grillvejr forude. Helt perfekt 🙂

God grillfornøjelse til dig 🙂
Kylling på grill - opskrift på grillede kyllingelår


  •  
  •  
  •  
  •  
  •