Æblekage med kanel og marcipan – nem at lave i bradepande

  • Æblekage med kanel og marcipan - nem at lave i bradepande

“Hvad skal vi dog kalde denne æblekage, når nu der findes 1000 æblekager med kanel på bloggen?” spurgte jeg mine søde kolleger i dag, da de var smagsprøve-kaniner på æblekagen i dag.

Æblekage med kanel og marcipan var buddet.

Ja hvorfor ikke bare kalde tingene ved deres rette navn?

Undervejs fik vi os et godt grin over alle mine “Verdens bedste”-opskrifter og at alle æblekager-opskrifterne tilsyneladende hedder noget med “Nem og lækker”. I dagens anledning har jeg “bortluget” disse ord til dagens opskrift. Sæt kryds i kalenderen 🙂Æblekage med kanel og marcipan - nem at lave i bradepandeHvor mange “Verdens Bedste æblekager” kan der mon findes på en mad-kage-bage-blog?

Tja, har ingen idé, men i dag kommer der altså endnu en opskrift på en æblekage i Verdens Bedste-kaliberen. Den er mega-god!Æblekage med kanel og marcipan - nem at lave i bradepandeJeg fandt en rulle marcipan i køkkenskabet og jeg brugte 150 gram, men du kan sagtens udelade det – hvis du ikke lige har det på lager.

Det koster jo kassen, sådan en rulle marcipan, men har du købt og taget hul på en rulle, så nedfrys gerne i små portioner og tag op til lækre kager ved behov. Ofte kan marcipan købes billigt i januar og det kan holde sig meget længe i fryseren.Æblekage med kanel og marcipan - nem at lave i bradepandeKombinationen af æble/kanel er bare skøn og kagen du skal høre om i dag, består også af disse to ingredienser i forening. Det er en virkelig skøn kage og du kan få brugt en hulens masse æbler. Måske du også – som jeg  – stadigvæk har en hulens masse æbler i din have?

Kagen er rigtig nem at lave og der bliver kage nok til 16-20 personer – afhængigt af hvor lækkersultne I er. Hvis du skal lave kagen i ovnens store bradepande, vil jeg tro at du skal lave 1½-dobbelt portion.

Min bradepande/kagefad målte 25-30 cm – men brug et højt fad, for det bliver en høj kage. Der er nemlig rigtigt mange æbler i. Dejligt mange æbler 🙂Æblekage med kanel og marcipan - nem at lave i bradepandeIkke mere æble-snak. Nu til æblekage-opskriften 🙂

Æblekage med kanel og marcipan - nem at lave i bradepande
Æblekage med kanel og marcipan - nem at lave i bradepande
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Portioner: 16 -20 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 4 æg
  • 300 gram sukker
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 150 gram smeltet smør
  • 1 3/4 dl mælk
  • 500 gram mel
  • 1 spsk bagepulver
  • 1 tsk kanel
  • 5 æbler
  • Evt.: 100-150 gram revet marcipan
  • Topping:
  • 1 spsk kanel
  • 2 spsk sukker
  • 8-10 æbler afhængig af størrelse på æbler og kagefad

Sådan gør du

  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende
  • Tilsæt smeltet smør og mælk
  • Bland bagepulver og kanel i hvedemelet og sigt det i
  • Vend nu kun dejen forsigtigt rundt med en dejskraber, til melet er rørt godt ud.
  • Bruger du marcipan, så riv det og vend det i dejen.
  • Skræl 5 æbler, snit i tern og vend æblestykkerne i dejen
  • Beklæd et kagefad med bagepapir og hæld dejen heri. Du kan også pensle kagefadet med smør.
  • Mit fad målte 25x30 cm og det er ca. 10 cm. højt. Hvis du bruger ovnens store bradepande, vil jeg tro at du skal lave 1½-2.portion
  • Skræl de sidste æbler og skær dem i både. Læg dem ned i dejen, i et flot mønster. Tryk æblestykkerne godt ned i dejen.
  • Bland kanel og sukker og drys det på toppen af kagen
  • Bag kagen ca. 40-45 minutter v. 175 grader varmluft. Bruger du en bageform med et større bageareal, skal kagen bage kortere tid.
  • Hold godt øje med kagen det sidste kvartér. Pas på den ikke bliver for mørk. Læg evt. lidt stanniol over det sidste kvarter. Kagen er færdig, når den er gennembagt.
  • Kagen smager SÅ lækkert lun men kan også nydes afkølet.
  • Servér gerne flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis til

Æblekage med kanel og marcipan - nem at lave i bradepandeDet er en virkelig skøn æblekage, der er meget nem at lave. Har du stadigvæk æbleoverflod i haven, er den genial at lave, for du kan faktisk få brugt 10-12 stk æbler uden at kagen virker tung og klæg. Æblekage med kanel og marcipan - nem at lave i bradepandeBillederne her viser den nemme arbejdsproces:

Kagen var et hit og både familie og kolleger godkendte kagen med tommel-op. Det er en høj og fyldig kage og de sidste minutter må du prøve til nogle gange med strikkepinden/gaflen, for at se om der hænger dej ved. Æblekage med kanel og marcipan - nem at lave i bradepandeEr skrællen på æblerne fin, behøver du ikke skrælle dem. Jeg brugte nedfaldsæbler og de var rigtigt fine at bruge, men skrællen måtte ofres, for der var stødmærker og lidt skurv på. Brug gerne din nedfaldsfrugt, også til kager 🙂Æblekage med kanel og marcipan - nem at lave i bradepandeSå er der nybagt æblekage til mange <3

Vi spiste flødeskum til kagen og det var en lækkerbisken. Kagen er svampet og lækker og kombinationen af sødt/syrligt og kanel er fænomenal.

Kagen vil være perfekt at servere på et kagebord men den er også rigtig fin som dessert også.

Hvis du opbevarer kagen tildækket med stanniol og i en plasticpose, vil den kunne holde sig frisk i dagevis, men tro mig, den er spist længe før.

Måske dine kolleger eller din familie også skal forkæles?

Kagen vil den tvivl vække jubel 🙂

Rigtig god fornøjelse med bageriet til dig 🙂
Æblekage med kanel og marcipan - nem at lave i bradepande

Mere inspiration

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer