Æblebradepandekage med kanel. Uhm her får du du opskriften på verdens bedste æblekage bagt i en bradepande.
“Hvad skal vi dog kalde denne æblekage, når nu der findes 1000 æblekager med kanel på bloggen?” spurgte jeg mine søde kolleger i dag, da de var smagsprøve-kaniner på æblekagen i dag.
Æblekage med kanel og marcipan var buddet.
Ja hvorfor ikke bare kalde tingene ved deres rette navn?
Undervejs fik vi os et godt grin over alle mine “Verdens bedste”-opskrifter. Alle mine æblekage opskrifter hedder tilsyneladende også “Nem og lækker”. I dagens anledning har jeg “bortluget” disse ord til dagens opskrift. Sæt kryds i kalenderen 🙂
Hvor mange “Verdens Bedste æblekager” kan der mon findes på en mad-kage-bage-blog?
Tja, har ingen idé, men i dag kommer der altså endnu en opskrift på en æblekage i Verdens Bedste kategorien. Den er mega-god!
Kan kagen laves uden marcipan?
Jeps det kan den sagtens. Jeg fandt en rulle marcipan i køkkenskabet og jeg brugte 150 gram, men du kan sagtens udelade det – hvis du ikke lige har det på lager.
Marcipan er så dyrt, men har du købt og taget hul på en rulle, så nedfrys gerne i små portioner og tag op til lækre kager ved behov.
Ofte kan marcipan købes billigt i januar og det kan holde sig meget længe i fryseren.
Kombinationen af æble & kanel er bare skøn og kagen du skal høre om i dag, består også af disse to ingredienser i forening.
Det er en virkelig skøn kage og du kan få brugt en hulens masse æbler. Måske du også – som jeg – stadigvæk har mange æbler i din have?
Kagen er rigtig nem at lave og der bliver kage nok til 16-20 personer – afhængigt af hvor lækkersultne I er.
Hvis du skal lave kagen i ovnens store bradepande, vil jeg tro at du skal lave 1½-dobbelt portion, ellers bliver din kage ikke så høj.
Min bradepande/kagefad målte 25-30 cm og formen var 10 cm høj. Der er nemlig rigtigt mange æbler i. Dejligt mange æbler 🙂
Ikke mere æble-snak. Nu til æblekage-opskriften 🙂
Æblebradepandekage med kanel og marcipan – få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 4 æg
- 300 gram sukker
- 1 spsk vaniljesukker
- 150 gram smeltet smør
- 1 ¾ dl mælk tykmælk ell. lign. kan også bruges
- 500 gram mel
- 1 spsk bagepulver
- 1 tsk kanel
- 5 æbler er skrællen fin, behøver du ikke skrælle dem
- Evt.: 100-150 gram revet marcipan kan udelades
- Topping:
- 1 spsk kanel
- 2 spsk sukker
- 8-10 æbler ca. afhængig af størrelse på æbler og kagefad. Er skrællen fin, behøver du ikke skrælle dem
Sådan gør du
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende. Tilsæt smeltet smør og mælk
- Bland bagepulver og kanel i hvedemelet og sigt det i. Vend dejen forsigtigt rundt med en dejskraber, til dejen er klumpefri
- Bruger du marcipan, så riv det og vend det i dejen.
- Skræl 5 æbler, snit i tern og vend æblestykkerne i dejen
- Beklæd en bradepande/kagefad med bagepapir og hæld dejen heri. Du kan også pensle kagefadet med smør. Min form målte 25x30 cm og det er ca. 10 cm. høj. Hvis du bruger ovnens store bradepande, bliver kagen ikke så høj. Overvej 1½-dobbelt portion hér
- Skræl de sidste æbler og skær dem i både. Læg dem ned i dejen, i et flot mønster. Tryk æblestykkerne godt ned i dejen. Det er ikke sikkert du skal bruge alle æblerne
- Bland kanel og sukker og drys det på toppen af kagen
- Bag kagen nederst i ovnen ca. 40-45 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Kagen er færdig, når den er gennembagt. Hold øje med det sidste kvartér. Læg lidt staniol over, hvis den bliver for mørk
- Kagen smager SÅ lækkert lun men kan også nydes kold. Servér gerne flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis til
Noter
Verdens bedste æblekage med kanel og marcipan. Saftig og svampet. En nem bradepandekage med æbler
Har du stadigvæk æbleoverflod i haven, er den genial at lave, for du kan faktisk få brugt en del æbler uden at kagen virker tung og klæg.
Billederne her viser den nemme arbejdsproces:
Sådan laver du æblekagen med kanel og marcipan – se billederne her:
Kagen var et hit og både familie og kolleger godkendte kagen med tommel-op.
Det er en høj og fyldig kage. Svampet, saftig og helt perfekt. Er skrællen på æblerne fin, behøver du ikke skrælle dem.
Jeg brugte nedfaldsæbler og de var rigtigt fine at bruge. Skrællen måtte dog ofres, for der var stødmærker og lidt skurv på. Brug gerne din nedfaldsfrugt, også til kager. Stop æblespild – stop madspild. 🙂Så er der nybagt æblekage til mange <3
Vi spiste flødeskum til kagen og det var en lækkerbisken. Kagen er svampet og lækker og kombinationen af sødt/syrligt og kanel er fænomenal.
Æblebradepanden vil være perfekt at servere på et kagebord men den er også rigtig fin som dessert, med vaniljeis, creme fraiche eller flødeskum til.
Hvis du opbevarer kagen tildækket med stanniol og i en plasticpose, vil den kunne holde sig frisk i dagevis. Tro mig, den er spist længe før. Den er også rigtig fin at fryse.
Måske dine kolleger eller din familie også skal forkæles? Æblekagen vil den tvivl vække jubel 🙂
Rigtig god fornøjelse med bageriet til dig 🙂
Få flere lækre opskrifter på bradepandekager med æbler her:
1.
2.
3.
4.
5.
Kan man bage æblekagen dagen før man skal bruge den og så lune den igen?
Hvor mange æbler brugte du?
i opskriften står der 13-15 æbler men i teksten skriver du at man kan bruge 10-12 uden kagen bliver for tung