Det er bare super smart at stege bacon i ovn. Du slipper for sprutteriet på komfuret og det er bare så nemt, da baconskiverne passer sig selv i ovnen.
Det er virkelig nemt og du har hænderne – og komfuret – fri til andre gøremål. Sprutteri på komfuret og stegeos i køkkenet slipper du også for.
Jeg synes tit at køkkenet “dufter” af bacon længe efter man har stegt en portion på panden, så også her er ovnen smartere. Stegeosen minimeres! Det er jo genialt!
Ovnen er genial at stege bacon i, hvis du skal bruge en større mængde. Måske du skal holde julefrokost og servere varm leverpostej med bacon og champignon?
Måske du skal servere en stor æggekage, broccolisalat med bacon eller hønsesalat på ananasring til mange til forret?
Hvis jeg kun skal bruge få skiver sprød bacon, så steger jeg tit bacon i airfryer eller i mikroovn. Det er nemlig også super smart.
Tit steger jeg jo selvfølgelig også bare bacon på panden, især hvis jeg skal stege æggekage bagefter på panden.
Nederst i dette indlæg får du tips til opskrifter med stegt bacon.
Allerførst så får du den nemme opskrift på den ovnstegte bacon.
Bacon i ovn – nem opskrift på ovnstegt bacon
Ingredienser
- 16 skiver bacon 2 pakker - eller så meget bacon du skal bruge
Sådan gør du
- Beklæd en bageplade med bagepapir og læg baconskiverne herpå.
- Bag nu baconskiverne ca. 13-15 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader varmluft). Hold øje med din bacon efter 10 minutter og pas på den ikke bliver for mørk. Stegetiden afhænger af baconskivernes tykkelse og din ovns varmeevne
- Din bacon er klar til servering, når den er sprød og gyldenbrun. Lad den gerne dryppe af på køkkenrulle. Kan nydes lun eller afkølet. Kan holde sig i køleskabet 1-2 i tætsluttet beholder i køleskabet.
Noter
Sprød bacon ristet i ovnen – det er så nemt og hurtigt at stege en portion
Jeg bruger tit ovnen til at stege bacon i, hvis jeg skal bruge en større portion eller hvis jeg alligevel har ovnen igang.
Det er hurtigt lige at sætte en bageplade i ovnen med en portion bacon. Jeg steger min bacon ved varmluft, da jeg synes det fordeler varmen bedre.
Almindelig ovn kan selvfølgelig også sagtens bruges, så skal du bare sætte temperaturen 25 grader op. Dvs. 200 grader alm. ovn for denne opskrift.
Hvor lang tid skal bacon stege i ovnen?
Stegetiden afhænger helt af tykkelsen på baconskiverne og din ovns varmeevne, så hold øje med din bacon. Den er færdig, når den er sprød og gyldenbrun.
Du kan sagtens stege bacon dagen før du skal bruge det. Det bliver blødt med tiden, men kan ristes lækkert i ovn/airfryer igen. Din stegte bacon kan sagtens holde sig 3-5 dage i køleskab.
Baconfedtet der samler sig på bagepladen, er så lækkert at stege i. Gem det evt. og brug det f.eks. når du skal stege æggekage eller råstegte kartofler i?
Stegt bacon kan også fryses. Det er nemt at forberede en portion stegt bacon i god tid før gæsterne evt. ankommer.
Vi elsker bacon hjemme hos os og vi får altid stegt for lidt. Da børnene var små, måtte vi tælle op hvor mange skiver der var pr. mand, så ingen blev snydt.
Steg derfor så meget du har brug for, men mon ikke også du altid får stegt for lidt?
Hvis du også er vild med bacon, så klik her for at se flere bacon opskrifter.
Sådan kan du også stege bacon:
Få opskrifter på lækre retter med bacon her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.