Broccolisalat med bacon, rødløg og æble – SÅ lækker!

  • Broccolisalat med bacon, rødløg og æble

Livet er ikke lutter lagkager, der er også lækre salater indimellem. Broccolisalat med bacon, rødløg og æbleHer kommer der et tip til dig om en salat vi kan spise ustoppeligt meget af her i familien – en lækker broccolisalat med bacon, æbler og solsikkekerner. Den klassiske broccolisalat med creme fraiche. Du kender den sikkert godt – den er en fast bestanddel på mange buffetborde og jeg er altid én af dem der står forrest i køen.

Salaten er perfekt at servere både sommer og vinter og mange, der normalt ikke er vilde med grønt, vil også spise den med velbehag.Broccolisalat med bacon, rødløg og æbleVi er en familie på 4 og vi kan spise 2 store broccoli, når de serveres i denne broccolisalat. Salaten vil passe godt til alle retter: fugl, gris og okse. Den er også perfekt grilltilbehør.Broccolisalat med bacon, rødløg og æbleDu får opskriften på broccolisalaten lige her:

Broccolisalat med bacon, rødløg og æble - SÅ lækker!
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: grønt og andet tilbehør, Kartofler
Kategori: Grill og grilltilbehør
Portioner: 4 -6 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 broccoli
  • 2 æbler skåret i tern
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 stort rødløg skåret i små tern
  • 1 dl solsikkekerner
  • 300 gram bacon tern eller skiver
  • Dressing:
  • 3 dl creme fraiche ell. fromage frais ell. lign. brug 5 dl. hvis du foretrækker meget dressing i salaten
  • 2 spsk balsamico eddike hvid eller rød
  • 1 spsk akaciehonning
  • Salt/peber

Sådan gør du

  • Vask broccolien og del den i meget små buketter. Læg broccolien i en skål.
  • Kog 2 liter vand og hæld den over broccolien, så den er helt tildækket.
  • Lad broccolien være dækket i 5 minutter og hæld herefter alt vandet fra, brug gerne en sigte.
  • Steg bacon på panden imens broccolien trækker. Læg den på fedtsugende papir efter stegning og lad afkøle helt.
  • Snit rødløg og vend i broccolien sammen med solsikkekernerne (rist evt. solsikkekernerne på en tør pande først, men det er ikke strengt nødvendigt).
  • Skræl æblerne og snit i små stykker. Er æbleskrællen fin, behøver du ikke skrælle.
  • Rør dressingen sammen og smag den til med evt. ekstra honning/salt/peber/balsamico. Vend dressingen hurtigt i salaten, så æblerne ikke når at blive brune.
  • Vend salaten godt rundt.
  • Drys bacontern på toppen lige før servering. Har du stegt baconskiver, så hak den groft i mindre stykker.

Broccolisalat med bacon, rødløg og æbleÆbler kan erstattes af 1-1½ dl rosiner. Måske du er mest vild med rosiner i din broccolisalat? Æbler giver både syrlighed og sødme. Jeg synes allerbedst om æbler i broccolisalaten, men du bestemmer. 🙂Broccolisalat med bacon, rødløg og æbleBruger du rød balsamico, bliver dressingen svag brunlig, så hvid vil være fin at bruge. Jeg synes dog bedst om smagen fra den røde balsamico, men igen er du “bossen” – du bestemmer. Måske du skal lade dit køleskab råde? Brug bare den balsamico du har 😉

Salaten er mættende og fyldig og vil faktisk næsten kunne gøre den ud for en hovedret. Servér f.eks. bare et stykke kylling til? Hvis man lige ser bort fra bacon og creme fraiche, er den jo også ganske kalorielet. Hvis du gerne vil spare på kalorierne, så brug evt. fromage frais og kalkunbacon.

Broccolisalaten er en af familiens favoritter og min søn jubler når den serveres. Måske den også bliver et hit hjemme hos dig? Jeg kan næsten ikke forestille mig andet. 🙂Broccolisalat med bacon, rødløg og æble

6
Skriv en kommentar

3 Kommentar tråde
3 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
4 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Hanne

Jeg synes der står solsikkekerner 2 gange ? Jeg bruger også peanuts og rosiner. Og Miracel Whip i stedet for cr. fraiche

Ulla kjær Kristensen

Vores yngste søn er også helt vild med denne salat. Vi skal have den igen i morgen aften. Har dog aldrig prøvet den med æbler så det må vi prøve i morgen.

Ingelise Obling

Den er god, prøv med ananas i stedet for æbler,det kan vi godt li’. Mvh. Ingelise.

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer