Broccolisalat med bacon og æbler. Uhm her får du opskriften på den bedste salat med broccoli, bacon, æble og rødløg.
Livet er ikke lutter lagkager, der er heldigvis også gode lækre salater indimellem.:-)Her kommer der et tip til dig om en salat vi kan spise ustoppeligt meget af her i familien.
En lækker broccolisalat med bacon, æbler og solsikkekerner. Familiens yndlingssalat!
Den klassiske broccolisalat med creme fraiche. Du kender den sikkert godt. Den er nemlig en fast bestanddel på mange buffetborde.
Mon ikke vi er mange, der står forrest i køen, til den salatskål?
Salaten er perfekt at servere både sommer og vinter. Mange, der normalt ellers ikke er vilde med grønt, spiser den med velbehag.
Vi er en familie på 4 og vi kan spise 2 store broccoli, når de serveres som denne broccolisalat. Det må da vist siges at være en god anbefaling.
Salaten vil passe godt til alle retter: fugl, gris og okse. Den er også perfekt grilltilbehør.Du får opskriften på broccolisalaten lige her:
Broccolisalat med bacon, æbler og rødløg – få den bedste opskrift hér
Ingredienser
- 2 broccoli
- 2 æbler skåret i tern kan udelades
- 1 stort rødløg skåret i små tern
- 1 dl solsikkekerner Du kan riste solsikkekernerne på en pande
- 300 gram bacon tern eller skiver
Dressing
- 3 dl creme fraiche ell. fromage frais ell. lign. brug 5 dl. hvis du foretrækker meget dressing i salaten
- 2 spsk balsamico eddike hvid eller rød. Hvidvinseddike/rødvinseddike kan også bruges
- 1 spsk akaciehonning
- Salt/peber
Sådan gør du
- Vask broccolien og del den i meget små buketter. Læg broccolien i en skål.
- Kog 2 liter vand og hæld den over broccolien, så den er helt tildækket.
- Lad broccolien være dækket i 5 minutter og hæld herefter alt vandet fra, brug gerne en sigte.
- Steg bacon på panden imens broccolien trækker. Læg den på fedtsugende papir efter stegning og lad afkøle helt.
- Snit rødløg og vend i broccolien sammen med solsikkekernerne (rist evt. solsikkekernerne på en tør pande først, men det er ikke strengt nødvendigt).
- Skræl æblerne og snit i små stykker. Er æbleskrællen fin, behøver du ikke skrælle.
- Rør dressingen sammen og smag den til med evt. ekstra honning/salt/peber/balsamico. Vend dressingen hurtigt i salaten, så æblerne ikke når at blive brune. Vend salaten godt rundt.
- Drys bacontern på toppen lige før servering. Drys med solsikkekerner. Har du stegt baconskiver, så hak den groft i mindre stykker.
Noter
Du kan tilsætte et par håndfulde rosiner til broccolisalaten, det smager også godt 🙂
Rist evt. solsikkekernerne på en pande, det smager godtEn skøn og populær salat med broccoli, æbler, rødløg og bacon – salaten alle kan lide
Æbler kan erstattes af 1-1½ dl rosiner. Måske du er mest vild med rosiner i din broccolisalat?
Æbler giver både syrlighed og sødme. Jeg synes allerbedst om æbler i broccolisalaten, men du bestemmer. 🙂Bruger du rød balsamico, bliver dressingen svag brunlig, så hvid vil være fin at bruge.
Jeg synes dog bedst om smagen fra den røde balsamico, men igen er du “bossen” – du bestemmer. Måske du skal lade dit køleskab råde? Brug bare den balsamico du har 😉
Sådan laver du broccolisalat med bacon og æbler – se billederne her:
Salaten er mættende og fyldig. Faktisk vil den næsten kunne gøre det ud for en hovedret. Servér f.eks. bare et stykke kylling til?
Hvis man lige ser bort fra bacon og creme fraiche, er den jo også ganske kalorielet.
Du kan spare yderligere på kalorierne, så brug evt. fromage frais og kalkunbacon.
Broccolisalaten er en af familiens favoritter. Især min søn jubler når den serveres. Måske den også bliver et hit hjemme hos dig? Jeg kan næsten ikke forestille mig andet. 🙂
Nedenfor kan du se flere lækre versioner af den lækre broccolisalat:
1.
2.
Jeg synes der står solsikkekerner 2 gange ? Jeg bruger også peanuts og rosiner. Og Miracel Whip i stedet for cr. fraiche
Vores yngste søn er også helt vild med denne salat. Vi skal have den igen i morgen aften. Har dog aldrig prøvet den med æbler så det må vi prøve i morgen.
Den er god, prøv med ananas i stedet for æbler,det kan vi godt li’. Mvh. Ingelise.