Kartoffelfrikadeller – smørstegte, sprøde og lækre

  • Kartoffelfrikadeller - smørstegte, sprøde og lækre
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kartoffelfrikadeller - smørstegte, sprøde og lækreNæste gang du serverer kartoffelmos, så lav endelig en stor portion. Hvorfor mon det? Tjo fordi så er du så heldig at du dagen efter kan trylle de lækreste, sprøde kartoffelfrikadeller af resten. De smager skønt til alle kødretter, en lækker steg måske og med en god sauce til?

Det allerfineste stop-madspilds-initiativ og så er “frikadellerne” forresten også mega-nemme at lave.  Kartoffelfrikadeller - smørstegte, sprøde og lækreOpskriften er enkel og kræver meget få ingredienser.  Du får den lige her:

Kartoffelfrikadeller - smørstegte, sprøde og lækre
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Kategori: Mad til de travle
Portioner: 10 -12 stk.
Kalorier: 0
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 3-4 dl kartoffelmos alternativt kog kartoffelmos af 6-7 kartofler, lidt mælk og en god smørklat
  • 1 æg
  • 3 spsk mælk
  • 4 spsk rasp
  • 1 fintrevet løg
  • Rigeligt salt/peber
  • Evt. lidt friskhakkede krydderurter eller andre krydderier måske: paprika
  • Smør til stegning

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienser godt sammen. Dejen skal være godt fast i det.
  • Steg kartoffelfrikadellerne i rigeligt smør ved middel varme. Form "frikadellerne" med en ske. Dyp evt. skeen i smeltet smør, så slipper "mosen" bedre.
  • Steg frikadellerne 4-5 minutter på den ene side, før du vender dem. Stegeskorpen skal være gylden og sprød og hvis du vender dem for tidligt, kan de være så porøse at de falder fra hinanden.
  • Steg dem godt gyldne på begge sider og vend dem flere gange.
  • Serveres rygende varme.

Kartoffelfrikadeller - smørstegte, sprøde og lækreEn lækker måde at få tryllet nyt liv i din daggamle kartoffelmos på. “Frikadellefarsen” er hurtigt rørt sammen og du kan fint tilsætte lidt friske krydderurter, hvis du synes? Du bestemmer.

Vi spiste karoffelfrikadellerne til resten af denne lækre rådyrkølle. Der var en stor portion flødesauce tilbage og det var en perfekt servering til de sprøde kartoffelfrikadeller.

Brug endelig rigeligt smør når du steger “frikadellerne” – smørret giver nemlig både sprødhed og smag og så undgår du også at de vokser fast i panden. Uhm – en lækker servering. Perfekt stop madspilds-initiativ.  🙂Kartoffelfrikadeller - smørstegte, sprøde og lækre

Arbejdsprocessen er rigtig nem og du kan se billeder fra start til slut lige her:

Rigtig god fornøjelse med de lækre, sprøde kartoffelfrikadeller. Håber de vil smage dig godt 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

4
Skriv en kommentar

2 Kommentar tråde
2 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
3 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Jenny

Hej Gitte
Et godt trick er at komme rygeost i, den røgede smag gør virkelig noget.

Jytte Bruun

Kære Gitte
Det du laver og sætter på,ser altid lækkert ud
Jeg har lavrt nogle af dine tig,det er dejligt nemt
En kærlig hilsen
Jytte

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer