Kartoffelfrikadeller. Her får du opskriften på sprøde lækre kartoffel frikadeller lavet af en rest stegt kartoffelmos på panden.
Kan man stege kartoffelmos på panden?
Jeps man kan, hvis du laver disse lækre kartoffelfrikadeller.
Næste gang du serverer kartoffelmos, så lav endelig en stor portion. Hvorfor mon det?
Tjo fordi så er du så heldig at du dagen efter kan trylle de lækreste, sprøde kartoffelfrikadeller af resten af kartoffelmosen.
Du kan også bruge kogte kolde kartofler som du river i “farsen”.
“Frikadellerne” med kartofler smager skønt til alle kødretter, en lækker steg måske og med en god sovs til?
Laver du frikadellerne lidt fladere, så kan de serveres som små kartoffelpandekager og så bliver de ekstra sprøde.
Det allerfineste stop-madspilds-initiativ og så er “frikadellerne” forresten også mega-nemme at lave.
Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter med kartofler.
Allerførst dagens enkle. Du skal kun bruge få ingredienser. Bare spring på.
Kartoffelfrikadeller af stegt kartoffelmos – nem lækker opskrift
Ingredienser
- 3-4 dl kartoffelmos alternativt kog kartoffelmos af 6-7 kartofler, lidt mælk og en god smørklat. Kartoffelmos af pulver kan også bruges
- 1 æg
- 3 spsk mælk
- 4 spsk rasp kan erstattes med hvedemel eller kartoffelmel
- 1 fintrevet løg
- Rigeligt salt/peber
- Evt. lidt friskhakkede krydderurter eller andre krydderier måske: paprika
- Smør eller olie til stegning
Sådan gør du
- Bland alle ingredienser godt sammen. Dejen skal være godt fast i det.
- Steg kartoffelfrikadellerne i rigeligt smør eller olie ved middel varme. Form "frikadellerne" med en ske. Dyp evt. skeen i smeltet smør, så slipper "mosen" bedre. Hvis du vil lave kartoffelpandekager, så glat frikadellerne fladere
- Steg frikadellerne 4-5 minutter på den ene side, før du vender dem. Stegeskorpen skal være gylden og sprød og hvis du vender dem for tidligt, kan de være så porøse at de falder fra hinanden.
- Steg dem godt gyldne på begge sider og vend dem flere gange. Serveres rygende varme.
Noter
Hvis du tilsætter f.eks. skinketern eller ost, så kan kartoffelfrikadellerne spises som hovedret
Kan frysesSprøde, lækre kartoffel frikadeller. Nemt tilbehør af en rest kartoffelmos
En lækker måde at få tryllet nyt liv en rest kartoffelmos på. “Frikadellefarsen” er hurtigt rørt sammen. Tilsæt gerne lidt friske krydderurter, hvis du synes? Du bestemmer.
Vi spiste karoffelfrikadellerne til resten af en lækker rådyrkølle. Der var en stor portion flødesauce tilbage. Uhm – det var en perfekt servering til de sprøde kartoffelfrikadeller.
Brug endelig rigeligt smør eller olie enår du steger “frikadellerne”. Smørret giver nemlig både sprødhed og smag. Selvfølgelig undgår du også, at de vokser fast i panden. 🙂
Lækker servering. Perfekt stop madspilds-initiativ. 🙂
Prøv også disse lækre mozzarella kartofler eller disse kartoffelfrikadeller med ost og gulerødder.
Arbejdsprocessen er rigtig nem og du kan se billeder fra start til slut lige her:
Sådan laver du kartoffelfrikadeller af stegt kartoffelmos – se billederne her:
Rigtig god fornøjelse med de lækre, sprøde kartoffelfrikadeller. Håber de vil smage dig godt 🙂
Få flere opskrifter med kartofler ved at klikke her eller se et udvalg nedenfor:
Måske du også kunne bruge disse opskrifter med kartofler?
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Hej Gitte
Et godt trick er at komme rygeost i, den røgede smag gør virkelig noget.
Kære Gitte
Det du laver og sætter på,ser altid lækkert ud
Jeg har lavrt nogle af dine tig,det er dejligt nemt
En kærlig hilsen
Jytte