Cookies med mango, mandler og hvid chokolade. Her får du en god nem opskrift på sprøde mango cookies med havregryn.

Knasende, sprøde cookies med mango og gode lækkerier. Halløj nogle lækre småkager, du skal høre om her.Mango cookies med hvid chokolade og mandler

Vi havde en halv mango til overs og straks fik jeg lyst til at prøve at bruge mangofrugt i en portion lækre småkager.

En mango er en sød frugt, så jeg tænkte de ville passe godt i cookies.

Tro mig, de blev så lækre! Kagerne får den dejligste smag af sød mango og karamelsmag fra siruppen. Dem må du prøve.  Lækre mango cookies uden æg.

Mango cookies med hvid chokolade og mandler

Jeg har før bagt kager med mango, bl.a. denne lækre luksuskage med marcipan, men herligt, at man også kan bage cookies med mango. Genialt! Tippet giver jeg nu her videre til dig.

Luksus cookies med hvid chokolade og mandler, som smager godt i cookies. Chokoladen giver kagerne en ekstra god, sød smag og mandlerne giver ekstra knas.

Kagerne kan dog sagtens bages uden disse lækkerier. Du bestemmer. 🙂

Mango cookies med hvid chokolade og mandler

 

Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på sprøde, grove cookies med fyld.

Mango cookies med hvid chokolade & mandler -opskrift

Mango cookies med hvid chokolade og mandler
Sprøde havregrynssmåkager med mango
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Ret: Mango cookies med hvid chokolade og mandler
Kategori: cookies, småkager
Portioner: 40 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Mangoblanding:

  • 125 gram mango i små tern. Kan erstattes med anden frugt/bær
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk majsstivelse kan erstattes med kartoffelmel

Cookies dej:

  • 125 gram smør
  • 125 gram sukker Brun farin kan også bruges
  • 4 spsk sirup lys eller mørk. Kan erstattes med honning.
  • 150 gram havregryn
  • 125 gram hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk natron kan erstattes med bagepulver
  • 1 nip salt
  • 50-60 gram mandler grofthakkede. Kan udelades eller erstattes med andre nødder.
  • 50-100 gram hvid chokolade kan udelades. Anden chokolade kan bruges, også mørk og mælkechokolade.

Sådan gør du

Mango blanding:

  • Skyl mangofrugten og skær den i små tern. Du skal ikke bruge al frugtkødet, kun ca. 125-150 gram.
    Mango tern
  • Vend mangoternene med 2 spsk sukker, 1 tsk vaniljesukker og 2 tsk majsstivelse og lad dem trække imens du laver dejen.
    Mango cookies med hvid chokolade og mandler

Cookie dej:

  • Smelt smør i en gryde. Tilsæt sukker, sirup, mel, bagepulver, havregryn, natron, salt og mandler. Rør det hele godt sammen.
    Rabarber cookies - lækre grove rabarberkager
  • Tag gryden af blusset og vend mangoblandingen i dejen sammen med grofthakkede mandler og hvid chokolade. Rør dejen, til alle ingredienser er rørt godt sammen.
    Mango cookies med hvid chokolade og mandler
  • Beklæd 2 bageplader med bagepapir og sæt dejen på med to teskeer. Kagerne vil flyde lidt ud, så lav god afstand.
    Mango cookies med hvid chokolade og mandler
  • Bag ved 175 grader varmluft (200 alm. ovn) i ca. 10 minutter, eller til de er sprøde og gyldenbrune. Jo længere bagetid, jo sprødere kager. Bagetiden afhænger af størrelsen og om du foretrækker bløde/sprøde cookies.
    Mango cookies med hvid chokolade og mandler
  • Lad kagerne køle helt af på pladen, før du putter dem i kagedåse. Småkagerne bliver sprøde efter afkøling. Er de stadig for bløde, kan de bages nogle minutter i ovnen igen. Lad dem evt. gerne tørre i ovnens eftervarme, evt. natten over.
    Mango cookies med hvid chokolade og mandler

Noter

Cookiesene er sprødest på bagedagen. De kan blive lidt bløde med tiden p.g.a. frugten. Hvis du bager dem nogle minutter påny, vil de blive sprøde igen. 
Mango kan erstattes med f.eks. æbler eller kirsebær. Kan evt. lægges sammen med smørcreme. 
Holdbarhed: minimum 1-2 uger i tætsluttende småkagedåse.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Mango cookies med hvid chokolade og mandler

Cookies med mango, sirup, hvid chokolade og mandler

Sprøde lækre småkager med mango.

De sprøde småkager er en slags havregrynskager med fyld. Luksus kager, med en skøn smag.

En ny slags småkage til kaffen, som sagtens kan blive en ny cookie favorit. Det blev den i hvertfald herhjemme hos os.

Jeg elsker jo at eksperimentere, ved du. Hvo intet vover, så spring du også bare på. 🙂

Mango

En mangofrugt er saftig og afgiver en del fugt til dejen, så cookiesene skal have en god afbagning.

Det er individuelt, om man foretrækker bløde eller sprøde cookies.

Jo længere tid du bager kagerne, jo sprødere bliver de. Bare bag dem, til du synes de er sprøde nok. Hvis du kan lide bløde cookies, så bag dem bare lidt kortere tid.

Du kan opleve, at kagerne kan blive lidt bløde med tiden, p.g.a. saften fra mangofrugten, men så kan du bare bage kagerne nogle minutter igen.

Du kan evt. også lade dem tørre i ovnen natten over, så er du sikker på de bliver helt sprøde.

Mango cookies med hvid chokolade og mandler

Mangofrugten har jeg snittet i tern og vendt i sukker med majsstivelse, det opsuger noget af væden, så cookiesene ikke så nemt bliver bløde.

Mango i tern

Tips og variationer til opskriften på mango cookies:

  • Opskriften kan laves med andre frugter, f.eks. rabarber, blåbær, hindbær, tranebær eller æbletern. Brug gerne den frugt/de bær, der er i sæson.
  • Mandler kan udelades eller erstattes med hasselnødder, valnødder eller andre favorit nødder – mandler kan også udelades.
  • Både mørk, mælke og hvid chokolade kan bruges. Prøv dem også med Daim chokolade, Marsbar eller en yankiebar, det vil være ekstra luksus.
  • Tilsæt evt. lidt krydderier til kagerne, f.eks. kanel, kardemomme eller ingefær. Det vil give cookiesene en ekstra krydret smag.
  • Cookiesene kan bages uden chokolade, men de smager skønt med. Al slags chokolade kan bruges, men hvid chokolade giver en dejlig mild smag.

Hvid chokolade

Sprøde mango cookies, med den dejligste smag. Måske du også skulle prøve dem, hvis du en dag skulle have lidt mango i overskud?

Prøv også disse cookies med brombær eller disse med rabarber.

Mango cookies med hvid chokolade og mandler

En stor anbefaling fra mig til dig – dem må du prøve.

Prøv også disse grove cookies med bær eller frugt:

1.

Rabarber cookies - lækre grove rabarberkager
Sprøde havregrynssmåkager med rabarber
Se opskriften her
Rabarber cookies - lækre grove rabarberkager

2.

Cookies med brombær - sprøde brombærsmåkager
Sprøde brombær cookies
Se opskriften her
Cookies med brombær - sprøde brombærsmåkager

3.

Havregrynskager med mandler og kirsebær - uden æg
Nemme grove havregrynskager med mandler, chokolade og kirsebær
Se opskriften her
Havregrynskager uden æg - med mandler og kirsebær

4.

Grove cookies med tranebær og chokolade
Nemme småkager med tranebær, chokolade og nødder/mandler
Se opskriften her
Grove cookies med tranebær og chokolade

5.

Vancouver småkager - drømmekage cookies - nem opskrift
Sprøde, grove karamel cookies med kokosmel og havregryn
Se opskriften her
Vancouver småkager - drømmekage cookies - nem opskrift

6.

Lakrids småkager med tranebær og havregryn
Sprøde cookies med havregryn, lakrids, tranebær og chokolade
Se opskriften her
Cookies med lakrids og chokolade - nem opskrift

7.

Cookies med havregryn, mandler og tranebær
Sprøde karamelcookies med havregryn, mandler og tranebær
Se opskriften her
Karamelcookies med havregryn, mandler og tranebær

8.

Cookies med tranebær - nem opskrift
Lækre sprøde cookies med havregryn og tranebær
Se opskriften her

9.

Havregrynscookies med kanel og æbler – opskrift
Sprøde cookies med æbler, kanel, havregryn og mandler
Se opskriften her
Havregrynscookies med kanel og æbler -nem opskrift

10.

Æble cookies - nem opskrift
Sprøde cookies med æbler, havregryn og mandler
Se opskriften her
Æble cookies - nem opskrift

Opskriften er oprindeligt fra 2023 men opdateret og redigeret 23.10.2025 / Gitte

Mango cookies med hvid chokolade og mandler

Her ser du det oprindelige billede, fra da jeg bagte kagerne første gang.


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens over 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3500 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.