Cookies med mango, mandler og hvid chokolade. Her får du en god nem opskrift på sprøde mango cookies med havregryn.
Knasende, sprøde cookies med mango og gode lækkerier. Halløj nogle lækre småkager, du skal høre om her.
Vi havde en halv mango til overs og straks fik jeg lyst til at prøve at bruge mangofrugt i en portion lækre småkager.
En mango er en sød frugt, så jeg tænkte de ville passe godt i cookies.
Tro mig, de blev så lækre! Kagerne får den dejligste smag af sød mango og karamelsmag fra siruppen. Dem må du prøve. Lækre mango cookies uden æg.
Jeg har før bagt kager med mango, bl.a. denne lækre luksuskage med marcipan, men herligt, at man også kan bage cookies med mango. Genialt! Tippet giver jeg nu her videre til dig.
Luksus cookies med hvid chokolade og mandler, som smager godt i cookies. Chokoladen giver kagerne en ekstra god, sød smag og mandlerne giver ekstra knas.
Kagerne kan dog sagtens bages uden disse lækkerier. Du bestemmer. 🙂

Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på sprøde, grove cookies med fyld.
Mango cookies med hvid chokolade & mandler -opskrift

Ingredienser
Mangoblanding:
- 125 gram mango i små tern. Kan erstattes med anden frugt/bær
- 2 spsk sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 tsk majsstivelse kan erstattes med kartoffelmel
Cookies dej:
- 125 gram smør
- 125 gram sukker Brun farin kan også bruges
- 4 spsk sirup lys eller mørk. Kan erstattes med honning.
- 150 gram havregryn
- 125 gram hvedemel
- ½ tsk bagepulver
- ½ tsk natron kan erstattes med bagepulver
- 1 nip salt
- 50-60 gram mandler grofthakkede. Kan udelades eller erstattes med andre nødder.
- 50-100 gram hvid chokolade kan udelades. Anden chokolade kan bruges, også mørk og mælkechokolade.
Sådan gør du
Mango blanding:
- Skyl mangofrugten og skær den i små tern. Du skal ikke bruge al frugtkødet, kun ca. 125-150 gram.

- Vend mangoternene med 2 spsk sukker, 1 tsk vaniljesukker og 2 tsk majsstivelse og lad dem trække imens du laver dejen.

Cookie dej:
- Smelt smør i en gryde. Tilsæt sukker, sirup, mel, bagepulver, havregryn, natron, salt og mandler. Rør det hele godt sammen.

- Tag gryden af blusset og vend mangoblandingen i dejen sammen med grofthakkede mandler og hvid chokolade. Rør dejen, til alle ingredienser er rørt godt sammen.

- Beklæd 2 bageplader med bagepapir og sæt dejen på med to teskeer. Kagerne vil flyde lidt ud, så lav god afstand.

- Bag ved 175 grader varmluft (200 alm. ovn) i ca. 10 minutter, eller til de er sprøde og gyldenbrune. Jo længere bagetid, jo sprødere kager. Bagetiden afhænger af størrelsen og om du foretrækker bløde/sprøde cookies.

- Lad kagerne køle helt af på pladen, før du putter dem i kagedåse. Småkagerne bliver sprøde efter afkøling. Er de stadig for bløde, kan de bages nogle minutter i ovnen igen. Lad dem evt. gerne tørre i ovnens eftervarme, evt. natten over.

Noter

Cookies med mango, sirup, hvid chokolade og mandler
Sprøde lækre småkager med mango.
De sprøde småkager er en slags havregrynskager med fyld. Luksus kager, med en skøn smag.
En ny slags småkage til kaffen, som sagtens kan blive en ny cookie favorit. Det blev den i hvertfald herhjemme hos os.
Jeg elsker jo at eksperimentere, ved du. Hvo intet vover, så spring du også bare på. 🙂

En mangofrugt er saftig og afgiver en del fugt til dejen, så cookiesene skal have en god afbagning.
Det er individuelt, om man foretrækker bløde eller sprøde cookies.
Jo længere tid du bager kagerne, jo sprødere bliver de. Bare bag dem, til du synes de er sprøde nok. Hvis du kan lide bløde cookies, så bag dem bare lidt kortere tid.
Du kan opleve, at kagerne kan blive lidt bløde med tiden, p.g.a. saften fra mangofrugten, men så kan du bare bage kagerne nogle minutter igen.
Du kan evt. også lade dem tørre i ovnen natten over, så er du sikker på de bliver helt sprøde.

Mangofrugten har jeg snittet i tern og vendt i sukker med majsstivelse, det opsuger noget af væden, så cookiesene ikke så nemt bliver bløde.
Tips og variationer til opskriften på mango cookies:
- Opskriften kan laves med andre frugter, f.eks. rabarber, blåbær, hindbær, tranebær eller æbletern. Brug gerne den frugt/de bær, der er i sæson.
- Mandler kan udelades eller erstattes med hasselnødder, valnødder eller andre favorit nødder – mandler kan også udelades.
- Både mørk, mælke og hvid chokolade kan bruges. Prøv dem også med Daim chokolade, Marsbar eller en yankiebar, det vil være ekstra luksus.
- Tilsæt evt. lidt krydderier til kagerne, f.eks. kanel, kardemomme eller ingefær. Det vil give cookiesene en ekstra krydret smag.
- Cookiesene kan bages uden chokolade, men de smager skønt med. Al slags chokolade kan bruges, men hvid chokolade giver en dejlig mild smag.
Sprøde mango cookies, med den dejligste smag. Måske du også skulle prøve dem, hvis du en dag skulle have lidt mango i overskud?
Prøv også disse cookies med brombær eller disse med rabarber.

En stor anbefaling fra mig til dig – dem må du prøve.
Prøv også disse grove cookies med bær eller frugt:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Opskriften er oprindeligt fra 2023 men opdateret og redigeret 23.10.2025 / Gitte










Hej.
Jeg sidder netop og skal gætte hvilket chokolademærke den hvide chokolade er fra, kan du hjælpe mig?
Hvornår kommer du mel og vand i?
Godmorgen Gitte,
Jeg køgte mangoen i går i et japansk supermarked i Tianjin i Kina 🙂 Men jeg tænker, det må kunne lade sig gøre at kigge efter tilsvarende god kvalitet tørret mango i DK.
Det er jo ikke meget anerledes en rosiner, tranebær, blåbær eller andre tørrede frugter, hvis man klipper (det er sikkert nemmere end at skære) dem i små firkanter 🙂
Hvis jeg skal være helt ærlig, så købte jeg de tørrede mangoer, fordi emballagen var så fin. Jeg må hellere få taget et billede og postet på Instagram 🙂
Hav en dejlig dag.
Mange hilsner, Mette
Jeg faldt over en ret skøn tørret mango i går. Jeg tænker, den også kan anvendes i stedet for den friske, som er meget svær at arbejde med.
Den mango, jeg fandt, var ikke de sædvanlige tørre,seje skiver men en mere semidried variant. Super lækker.
Men smagen fra den friske er helt klart at foretrække.