•  
 •  
 •  
 •  
 •  

Fiskefrikadeller af fiskemandens fiskefars - fornemt fastfoodÅh – hverdagsmad – hvad skal man dog finde på? Det skal jo være nemt, hurtigt, lækkert, sundt, indbydende og klar på et kvarter, for vi er jo sultne nu, alle mand?

Man kunne ringe til en pizzamand, man kunne lave pitabrød, man kunne varme rester fra i går eller også kunne man spise rugbrødder  med slagterens pålægspakke eller køre til fiskemanden efter fisk?. Nogen ville sige “nøjes” med rugbrødder? Men næh nej, sådan er det slet ikke.

Brød fra bageren, pålæg fra slagteren eller fisk fra fiskemanden er fornemt fastfood, i hvert fald hvis du spørger os her i familien. Gode specialforretninger, med gode råvarer – er guld værd og kan redde enhver travl hverdag. Fiskefrikadeller af fiskemandens fiskefars - fornemt fastfoodHvad handler det her indlæg om egentlig?

Tjo bare lige en ide til dig. Næste gang du er mad-idéforladt, så il f.eks. til fiskemanden efter fiskefars og til bageren efter et lækkert rugbrød. Sus hjemad og put en stor smørklat på din pande og steg fine og gode fiskefrikadeller på din pande. Fiskefrikadeller af fiskemandens fiskefars - fornemt fastfoodHvis du orker, så riv gulerødder til, til en lækker gulerodssalat. Orker du ikke, er det også ok. En skive nybagt rugbrød og en klat remoulade kan også gøre det, i en snæver vending. Hjemmelavede pommes frites til vil være et hit!

Jeg køber fisk hos den søde fiskemand Telling, der har en meget velbesøgt fiskebutik i Randers. Jeg har før skrevet om nogle af de lækkerier men kan købe der – SÅ nemt og lækkert. Måske du også har en fiskemand i din nærhed? Jeg tror det
Fiskefrikadeller af fiskemandens fiskefars - fornemt fastfood
Fiskemandens fiskefars smager SÅ meget bedre, end den fiskefars du kan købe i supermarkederne. Fiskefarsen er helt frisk og er næsten helt uden fiskelugt. Jeg har læst mig til, at jo “kraftigere” fisk lugter af fisk, jo “ældre” er det. Er duften næsten neutral, tyder det på, at fiskefarsen er rørt af helt friskfangede fisk.

Vores fiskefars var helt frisk og næsten “lugtefri”. Åh det blev de lækreste fiskefrikadeller altså 🙂

Vi lavede fiskefrikadeller af ½ kilo alm. fiskefars og ½ kilo laksefars. Begge slags fiskefrikadeller var et kæmpe hit. Bland farsen eller steg dem hver for sig. Du bestemmer 🙂Fiskefrikadeller af fiskemandens fiskefars - fornemt fastfood

Opskriften er så nem, så nem, men du får den alligevel her:

Fiskefrikadeller af fiskemandens fiskefars

Fiskefrikadeller af fiskemandens fiskefars - fornemt fastfood
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Ret: Fedtfattige madretter
Kategori: Mad til de travle
Keyword: fiskefrikadeller
Portioner: 6 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

 • 1 kilo frisk fiskefars f.eks. ½ kilo alm. fiskefars og ½ kilo laksefars.
 • Smør til stegning
 • Tilbehør: Gulerodssalat, frisk rugbrød eller hjemmelavede pommes frites

Sådan gør du

 • Smelt smørret på en stor pande.
 • Dyp skeen i lidt smør og form fiskefrikadeller med en ske. Læg fiskefrikadellerne på den varme kande og vend undervejs.
 • Vores fiskemand havde åbenbart krydret fiskefarsen godt, så det behøves slet ikke.
 • Prøvesmag evt. en fiskefrikadelle, så du ved om der skal suppleres med ekstra krydderi.
 • Steg fiskefrikadellerne ca. 5 minutter på hver side, eller til de er sprøde og gennemstegte
 • Nydes med gulerodssalat (med citronsaft) eller på en skive rugbrød, med en stribe remoulade.

Noter

Fiskefrikadellerne smager skønt i madpakken og de kan fryses også
Servér gerne hjemmelavede pommes frites til og gulerodssalat med rosiner
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Næsten hjemmelavede fiskefrikadeller – med fiskemandens fiskefars

Min søn er totalt vild med fisk og der var julelys i hans øjne. “Sikke noget lækkert mad, mor!” udbrød han, og han er ellers normalt er ret sparsom med tillægsordene. Vi toppede lige menuen med røget makrel og gravad laks og så var hans lykke gjort. Et sandt eldorado for en fiskespiser!

Er du mere til friturestegte fiskefiletter, så spørg din fiskemand, om han mon ikke kan stege nogle til dig imens du venter? Vores fiskemand sælger kun friskstegte fiskefiletter – ingen seje, tørre, stive fisk her. Er du hurtig på cyklen, kan du faktisk nå at servere lune fiskefiletter omkring middagsbordet derhjemme 😉

Vi spiste fiskefrikadeller i lange baner og alligevel var der også til dagen efter. Perfekte i frokostsandwichen, eller på en kold rugbrød dagen derpå?

Fiskefrikadellerne vil være et hit til buffetten, til lørdagsfrokosten, til børnehaveserveringen, når I holder fødselsdag eller måske også en ide til skovturs-kurven når I skal på tur ud i det blå?
Fiskefrikadeller af fiskemandens fiskefars - fornemt fastfoodJa måske der ikke var meget fornyelse her, men alligevel håber jeg, at dagens indlæg kunne være til inspiration for dig en dag du er helt ideforladt?

Prøv en fiskemands-fastfood-menu en dag det skal gå ekstra tjept i dit køkken. Det er faktisk både hurtigere, sundere, nemmere og billigere end at ringe til pizzamanden. Uden tvivl 🙂

Gitte proklamerer: Flere friske fiskefrikadeller til folket! 🙂


 •  
 •  
 •  
 •  
 •