•  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_6740Nu er det vist på tide at der kommer lidt mad på bloggen igen?

For nogle uger siden spiste vi de lækre fiskefileter du skal høre om i dag. Du har vist luret, at det er sjældent der serveres fisk her på bloggen. En læser har ligefrem skrevet til mig, at “det behøver jo heller ikke være svinekød altsammen?!” Smørstegte fuldkornspanerede rødspættefiletterJa indrømmet, jeg er ikke den store fiskespiser og er jo nok derfor heller ikke den store kok udi fiskeretter, men ikke fair at sige at bloggen kun er svinekød da! Der serveres jo også oksekød, kyllling, suppe og pizza ikke at forglemme?! 🙂Smørstegte fuldkornspanerede rødspættefiletterOg wow – sæt kryds i kalenderen – for i dag serveres der …..FISK! 

Heldige os. Min svoger er en sej lystfisker, der fanger fisk i garn. Han fanger bl.a. rødspætter, hvor vi var så heldige at få et par poser.

Jeg må indrømme, at der ikke er noget så godt som friske fisk. De smager så godt, at selv vi ikke-fiskespisere godt kan li’ dem. Efter sigende, smager friske fisk ikke kraftigt af fisk – og ja det er nøjagtig den kraftige fiskesmag, jeg ikke er fan af. Jeg skal bare spise flere friskfangede fisk, ja hvor svært kan der være? 🙂

Dagens rødspætter smagte rigtigt lækkert og du får en nem opskrift hér, hvis du en dag skulle være så heldig at få en pose friskfangede fisk af din svoger 😉Smørstegte fuldkornspanerede rødspættefiletter

Fiskefilet sprød og lækker opskrift med rugmel

Smørstegte fuldkornspanerede rødspættefiletter og pommes frites
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Ret: Dagens ret
Kategori: Mad til de travle
Keyword: fiskefilet
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 kg rødspættefiletter flåede
  • 25 gram smør

Panering:

  • 2 æg
  • 3 spsk mælk
  • 50 gram hvedemel
  • 50 gram rugmel kan erstattes af rasp, fuldkornshvedemel eller alm. hvedemel
  • Salt/peber
  • Tilbehør: Hjemmelavede pommes frites og gulerodssalat

Sådan gør du

  • Bland æg og mælk i en skål
  • Bland rug- og hvedemel i en skål
  • Dup fiskefileterne tørre.
  • Pisk æg og mælk sammen og vend rødspættefileterne heri og vend dem herefter i melblandingen
  • Krydr fiskefiletterne godt med salt og peber på begge sider.
  • Steg rødspættefiletterne i smør ved middelvarme ca. 3 minutter på hver side. Steg dem sprøde, før du vender dem og vend kun 1 gang. Brug rigeligt smør og gerne en slip-let-pande
  • Skru ned for varmen og hold fiskefiletterne varme, til de skal serveres. Hold dem evt. lune i ovnen ved svag varme.
  • Servér gerne med pommes frites, remoulade og gulerodssalat

Noter

Fiskefileterne kan fryses efter tilberedning. Bruger du helt friske fisk, kan de godt være noget porøse.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Fiskefilet stegt i smør med panering af rugmel og hvedemel. Uhm

DSC_6741Som du kan se hér, har jeg brugt rigeligt smør. Der er noget med smør og fisk. Rigeligt smør, skal der til. Er der noget smør tilbage efter stegning, så dryp det gerne over fiskefiletterne, eller endnu bedre: Dryp det over nye kartofler, som du serverer til fisken. Ja det er lige før det får selv en ikke-fiskespiser til at springe på! 😉
DSC_6739Det er nemt at lave hjemmelavede pommes frites, og de smager bare 1000 gange bedre end de købte. Lav evt. disse lækre pommes frites med sesam. Wow, ville også være SÅ lækre til! 🙂
Smørstegte fuldkornspanerede rødspættefiletterDer er altså noget med fiskefiletter og pommes frites. Man forstår godt at retten serveres på enhver restaurant/grillbar med respekt for sig selv? En hjemmelavet omgang er klart er foretrække. Smørstegte fuldkornspanerede rødspættefiletterHvorfor panere i rugmel? 

Det er helt genialt, for det giver mere smag, bid, struktur og sprødhed. Prøv det!

Min lystfiskersøn panerer kun i rugmel, når han tilbereder sine friskfangede fisk. Han har i weekenden fyldt fryseren op med fjæsinger. Spændende! Mon de også bliver paneret i rugmel? 🙂
Smørstegte fuldkornspanerede rødspættefiletter Det var en rigtig lækker hverdagsmenu. En lidt dyr én af slagsen,  for fisk er dyrt hos fiskemanden, men sundt er det jo og lækkert også. Er der fisk tilbage, smager de jo genialt dagen efter til frokost på en rugbrød. Uhm!

En lun fiskefilet er et hit på frokostbordet også til julefrokosten. På mystisk vis forsvinder de lune fiskefileter altid først på buffetbordet?

Rigtig god fornøjelse med fiskefremstillingen. Jeg kan anbefale friskfangede fisk til denne fisk. Du er ikke i tvivl om, om fisken er frisk. Så er den helt porøs efter tilberedningen og det er fisk så selv en Bagenørd, der ellers ikke er den store fiskespiser, siger JA TAK! Smørstegte fuldkornspanerede rødspættefiletter

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •