Fiskefilet i airfryer. Uhm tænk at noget så lækkert, kan være så nemt at lave?
Sprøde og lækre fiskefileter tilberedt uden fedstof i airfryeren. Det er jo nærmest magi!
Hvorfor stege fiskefileter i airfryer?
- Du kan spare strøm, i forhold til at bruge ovn eller stegepande
- Dine fiskefileter bliver også sprøde under bunden, når du steger dem i airfryer
- Det er fedtfattigt at stege fiskefileter i airfryer, fremfor at stege dem på pande eller i friture
De panerede fiskefileter kan selvfølgelig også sagtens laves i en almindelig ovn. Både frosne og friske fisk kan bruges.
Min mand havde købt 4 friske færdig panerede fileter. Dem lagde vi bare i trådkurven, på vores lille airfryer. Trykkede på start og efter få minutter var der friske fisk til frokosten.
Du kan selvfølgelig sagtens panere dine fiskefileter selv med æg og rasp. Både friske og frosne fisk kan bruges. Tilberedningstiden skal bare lige forlænges lidt, hvis du bruger frosne.
I opskriften nedenfor har jeg angivet minuttallet for både frosne og friske fisk. Bare spring på. Det er super nemt!
Fiskefilet i airfryer : sprød & paneret – få en god nem opskrift her
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 4 panerede fiskefileter friske eller frosne
- evt. panering: 1 sammenpisket æg, rasp/rugmel og salt/peber
Sådan gør du
Panerede fiskefileter - friske:
- Hvis dine fiskefileter ikke er panerede, så panér dem i sammenpisket æg og rasp evt. pankorasp
- Læg dine fiskefileter i trådkurven/ risten og steg dem 8 minutter v. 180 grader. Du behøver ikke vende dem. Spray evt. med olie, men det er ikke nødvendigt. Tjek dem de sidste minutter og pas på de ikke bliver for mørke.
Frosne panerede fiskefileter:
- Læg de frosne fiskefileter i trådkurven/på risten. Spray dem evt. med olie. Steg dem ca. 7 minutter på hver side - vendes undervejs.Tjek dem de sidste minutter og pas på de ikke bliver for mørke.
- Serves lune på et stykke rugbrød med remoulade og citronsaft. Smager også godt som stjerneskud med rejer, i en fiskeburger eller til pommes frites.
Noter
Panerede fiskefileter i airfryeren – så sprøde og lækre fisk, nemt, hurtigt og fedtfattigt
Tænk at man på så få minutter kan servere en fiskefilet, der smager næsten som en friturestegt filet, til frokost!
Ja man tror jo næsten, at det er lyv. Prøv det, hvis I kun er få til frokost.
Der var plads til 4 fiskefileter i vores airfryer. Skal du bruge flere, er det måske billigere at varme den store ovn op.
Fiskefileter i ovn kan du lave på ca. 15 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Vend dem undervejs. De er færdige, når de er gyldne og sprøde.
Server gerne dine fiskefileter lune på et stykke rugbrød med remoulade og citronsaft. De smager også godt som stjerneskud med rejer, i en fiskeburger eller til pommes frites.
Nem frokost eller hurtig aftensmad?
Hvordan panerer man fiskefileter?
Hvis du ikke køber dine fisk færdigpanerede, så vend dem bare i sammenpisket æg og herefter i rasp eller rugmel og drys med salt og peber.
Panerer du selv panerer dine fisk, så pensl dem gerne med olie, så bliver de sprødest.
Tjek evt. også disse opskrifter på fiskefileter ud her:
1.
2.
3.
Få flere gode opskrifter på nem mad i airfryer ved at klikke her eller se med nedenfor:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.