Sådan kan du lave frosne rundstykker i airfryer. Her får du tips til hvordan du nemt kan varme brød i airfryeren. Lækkert lun morgenbrød på ingen tid.
Det er altså bare en super smart lille maskine. Vi bruger den hver eneste dag herhjemme til alt muligt!
Normalt bager jeg jo næsten alt mit brød selv, og måske derfor har min mand en svaghed for købe rundstykker.
Forleden kom han hjem fra indkøbstur med en pose frosne rundstykker. Dem ville vi da prøve at varme i airfryeren.
Min mand var jublende over udsigten til købe rundstykker til morgenkaffen. Det er heller ikke så tit det sker herhjemme. 🙂
Efterhånden er der ret få rundstykker i de poser man køber. Her vil det næsten være spild af strøm, at varme den store ovn op.
Vi er også kun 2 herhjemme, så vi varmede 4 frosne rundstykker i airfryer. Det var bare så nemt og så kan man spare på strømmen!
Rundstykkerne blev som nybagte, knasende sprøde og de var færdige på ingen tid. Næsten samme tid som det tager at “koge” et æg i airfryer?
Flere tilbereder også et æg sammen med rundstykkerne i airfryer. DET er smart! Prøv du også gerne det.
Efter vi er begyndt at bruge airfryer, bruger vi faktisk aldrig brødristeren mere, til at varme brød i.
Lige p.t. får jeg dagligt spørgsmål a la:
- “Kan man varme frosne rundstykker i airfryer og hvor lang tid giver du dem?”
- “Hvor længe skal man varme optøet brød og boller i en airfryer?”
Det er disse spørgsmål jeg prøver at svare på i opskriften nedenfor.
Bare tjek nedenfor, hvordan jeg har gjort, hvis du også gerne vil i gang med at varme brød i din airfryer.
Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter til airfryer. Du finder nemlig langt over 100 på nogetiovnen.dk nu. Selvfølgelig finder du også også opskrifter på hjemmebagt brød. 🙂
Dagens opskrift på købe rundstykkerne er super nem og du får den lige her:
Frosne rundstykker i airfryer – så nemt kan du varme brød i airfryeren
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 4 rundstykker Vi brugte frosne håndværkere, men alle slags kan bruges. Optøede rundstykker og boller kan også brugtes
- vand til at stænke med
Sådan gør du
Sådan laver du frosne rundstykker i airfryer:
- Læg de frosne rundstykker direkte på risten/i trådkurven og stænk dem med vand eller hold dem under vandhanen først.
- Varm nu de frosne rundstykker ca. 8-10 minutter v. 185 grader. Tjek dem undervejs og tilbered dem evt. de sidste 2-3 minutter med bunden i vejret (spring dette over, hvis der er varmelegeme i bunden af din airfryer)
- Tilberedningstiden afhænger af størrelsen på dine rundstykker og din airfryers varmeevne. Rundstykkerne er færdige, når de er sprøde, gennemvarme og ristede. Tjek dem undervejs.
Sådan varmer du optøede rundstykker i airfryer:
- Stænk de optøede rundstykker med vand eller hold dem under vandhanen. Vandet gør, at dine rundstykker bliver som nybagte igen.
- Tilbered dine optøede rundstykker ca. 3-5 minutter v. 185 grader. Evt. det sidste minut med bunden i vejret. Tilberedningstiden afhænger af rundstykkernes tørrelse. Tjek dem undervejs. De er færdige, når de er sprøde. lune og ristede
Noter
Frosne flutes: Beregn ca. 5 minutter ved 185 grader og 2-3 minutter for optøede
Du kan også lune frosne/optøede hjemmelavede boller og brød i airfryeren med samme fremgangsmåde.Det er super nemt at varme brød i airfryeren – både frosne og optøede rundstykker bliver som nybagte
Tilberedningstiden afhænger selvfølgelig af din airfryers varmeevne og bollernes / rundstykkernes størrelse.
Jeg prøver mig frem og bruger sjældent airfryerens progammer, men indstiller altid bare tid og temperatur selv. Tit synes jeg de forudindstillede programmer alligevel ikke passer helt, så jeg indstiller bare selv.
Hvorfor holde rundstykkerne under vandhanen?
Vand er et genialt trick, til at få brød til at blive som nybagt igen. Har du en rest tørt trist brød, så kan du også med vand tryllet det som nybagt igen.
Vandet tilfører fugt, der “frisker” dit tørre brød op. Faktisk bruger vi tricket til alle former for brød vi rister i airfryer – eller almindelig ovn.
Det er kun de første gange, du får brug for en opskrift/vejledning, tænker jeg. Ret hurtigt får du en fornemmelse af hvor lang tid du skal give brødet i din airfryer.
Du lærer simpelthen din airfryer maskine at kende, ved at begynde at bruge den. Her er frosne eller optøede rundstykker et godt sted at starte.
Prøv også at bage frosne kanelsnegle i airfryer eller bage disse croissanter fra dåse?
Måske du tænker: Ej jamen bager sådan en Bagenørd da ikke sit eget hjemmelavede brød i airfryer?
Så jo da, det gør jeg skam. Prøv f.eks. disse langtidshævede boller i airfryer, disse boller/brydebrød i airfryer eller hvad med et lille franskbrød?
Jeg har også prøvet at lave lækre bagels, foccacia, kanelscones i airfryer og hjemmelavede flutes?
Nedenfor her kan du få flere opskrifter på brød og boller bagt i airfryer.
Har du en rest tørt brød I ikke kan få spist? Så prøv også at lave disse ristede croutoner i airfryer. De er så sprøde og lækre. Et hit til suppe eller salater.
Rigtig god fornøjelse med airfryer rundstykkerne hjemme hos dig.
Fremgangsmåden kan du selvfølgelig også bruge til andet brød. Frosne eller optøede flutes i airfryer f.eks.?
Bare spring ud i det og gør dig dine egne erfaringer. 🙂
Få flere opskrifter på brød og boller bagt i airfryer her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
1o.
11.
12.
Jeg varmer altid den slags på brødristeren.