Glaserede rosenkål med honning. Her får du en god nem opskrift på glaserede rosenkål med honning.
Det er jo næsten magi! Når du steger rosenkål med smør og honning, kommer de til at smage SÅ lækkert! Tro mig, det er ikke lyv.

Rosenkål er ellers en grøntsag, der deler vandene. Enten elsker man dem, eller også har man måske lidt bitre barndomstraumer med det kære kål.
Glæd dig til at smage disse glaserede rosenkål. De smager nemlig meget bedre end de kogte og måske lidt bitre version, som vi er mange der husker fra barndommen.

Smør, olie, honning og lidt salt – voila! Det er kun så få enkle ingredienser, du skal bruge.
Når du tilbereder rosenkål på denne måde bliver de karamelliserede, søde og så lækre, at selv rosenkålsfjendske bliver fristet.
De glaserede rosenkål kan nydes som en lækker snack. De vil være lækre som tilbehør til mange retter – et hit både til hverdag og som tilbehør til en julemiddag.
Nederst i dette indlæg kan du se flere opskrifter med rosenkål.
Glaserede rosenkål med honning – opskrift

Ingredienser
- 500 gram rosenkål jeg brugte friske, men frosne kan også bruges (lad dem tø op og dryppe af først)
- 2 spsk olie f.eks. raps eller solsikkeolie
- 2-3 spsk smør
- 2 spsk flydende honning f.eks. akaciehonning eller anden honning. Sirup kan også bruges
- Lidt salt og evt. peber smag til
- Evt. lidt citronsaft
Sådan gør du
- Skyl og rens rosenkålene godt og fjern evt. de yderste blade, hvis de er grimme. Lad dem evt. ligge i lidt vand først, så du er sikker på de er fri for jord.

- Halver rosenkålene - det gør dem hurtigere at tilberede og gør også at de karamelliserer bedre. Vend rosenkålene i et par spsk olie.

Glaserede rosenkål på pande:
- Læg rosenkålene på panden med skæresiden nederst og lad dem stege ved svag/middel varme i ca. 3-5 minutter. Tilsæt undervejs 2-3 spsk smør. Rosenkålene skal være lidt gyldne og begynde at få lidt farve, før du vender dem forsigtigt.

- Når de er næsten møre, så hæld/dryp honningen over. Vend dem kun forsigtigt rundt. Smag til med salt og evt. peber og et par dråber citronsaft. De er færdige, når de er møre, gyldne og ristede. Serveres lune.

Glaserede rosenkål i ovn:
- Fordel rosenkålene i et ildfast fad eller en lille bradepande. Fordel lidt salt/evt. peber, honning og smørklatter ovenpå. Steg rosenkålene ca. 15-20 minutter v. 175 grader varmluft (200 gr. alm. ovn). Vend undervejs. Rosenkålene serveres lune.

Noter

Honningglaserede rosenkål på pande eller i ovn – nemt, lækkert tilbehør
I opskriften ovenfor har jeg tippet om hvordan du tilbereder rosenkålene både på panden og i ovnen. De kan nemlig tilberedes på flere måder. Du kan også lave dem i airfryer, hvis du har sådan én?
Rosenkål smager også lækkert med bacon omkring. Få inspiration i denne opskrift.
Tips og variationer til opskriften på glaserede rosenkål med honning
- Prøv at tilsætte lidt rød eller hvid balsamico, hakkede valnødder eller bacontern til panden. Det giver knas og god smag.
- Du kan evt. røre lidt dijonsennep ud i honningen, det giver en skøn smag. Tilsæt evt. også lidt timian, som i denne marinade.
- Honning kan erstattes med sirup eller brun farin.
- Faktisk så kan man tilberede rosenkål som brunede kartofler – få inspiration i denne opskrift.
- Kan også laves uden honning.

Glaserede rosenkål smager skønt som tilbehør til:
- Klassiske danske retter som frikadeller, kylling, karbonader eller medister.
- Julemad – f.eks. and eller flæskesteg.
- Du kan også servere dem lune i en salat med f.eks. granatæble/tranebær og ristede mandler. Det bliver en skøn salat, der smager godt og pynter fint på middagsbordet.
Spring du bare på de lækre rosenkål. Jeg er sikker på, at du bliver vild med dem.
Rigtig god fornøjelse med rosenkålene til dig.
Prøv også honningglaserede gulerødder – de er også lækre.

Prøv også disse opskrifter med rosenkål:
1.

2.

3.

4.

Eller disse opskrifter med honning:
1.

2.

3.

4.

5.






