Glaserede rosenkål med honning. Her får du en god nem opskrift på glaserede rosenkål med honning.

Det er jo næsten magi! Når du steger rosenkål med smør og honning, kommer de til at smage SÅ lækkert! Tro mig, det er ikke lyv.

Glaserede rosenkål med honning - opskrift

Rosenkål er ellers en grøntsag, der deler vandene. Enten elsker man dem, eller også har man måske lidt bitre barndomstraumer med det kære kål.

Glæd dig til at smage disse glaserede rosenkål. De smager nemlig meget bedre end de kogte og måske lidt bitre version, som vi er mange der husker fra barndommen.

Glaserede rosenkål med honning - opskrift

Smør, olie, honning og lidt salt – voila! Det er kun så få enkle ingredienser, du skal bruge.

Når du tilbereder rosenkål på denne måde bliver de karamelliserede, søde og så lækre, at selv rosenkålsfjendske bliver fristet.

De glaserede rosenkål kan nydes som en lækker snack. De vil være lækre som tilbehør til mange retter – et hit både til hverdag og som tilbehør til en julemiddag.

Nederst i dette indlæg kan du se flere opskrifter med rosenkål.

Glaserede rosenkål med honning – opskrift

Glaserede rosenkål med honning - opskrift
Lækre honningglaserede rosenkål
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Ret: Glaserede rosenkål med honning - opskrift
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 500 gram rosenkål jeg brugte friske, men frosne kan også bruges (lad dem tø op og dryppe af først)
  • 2 spsk olie f.eks. raps eller solsikkeolie
  • 2-3 spsk smør
  • 2 spsk flydende honning f.eks. akaciehonning eller anden honning. Sirup kan også bruges
  • Lidt salt og evt. peber smag til
  • Evt. lidt citronsaft

Sådan gør du

  • Skyl og rens rosenkålene godt og fjern evt. de yderste blade, hvis de er grimme. Lad dem evt. ligge i lidt vand først, så du er sikker på de er fri for jord.
    Glaserede rosenkål med honning - opskrift
  • Halver rosenkålene - det gør dem hurtigere at tilberede og gør også at de karamelliserer bedre. Vend rosenkålene i et par spsk olie.
    Glaserede rosenkål med honning - opskrift

Glaserede rosenkål på pande:

  • Læg rosenkålene på panden med skæresiden nederst og lad dem stege ved svag/middel varme i ca. 3-5 minutter. Tilsæt undervejs 2-3 spsk smør. Rosenkålene skal være lidt gyldne og begynde at få lidt farve, før du vender dem forsigtigt.
    Glaserede rosenkål med honning - opskrift
  • Når de er næsten møre, så hæld/dryp honningen over. Vend dem kun forsigtigt rundt. Smag til med salt og evt. peber og et par dråber citronsaft. De er færdige, når de er møre, gyldne og ristede. Serveres lune.
    Mandelkartofler med akaciehonning

Glaserede rosenkål i ovn:

  • Fordel rosenkålene i et ildfast fad eller en lille bradepande. Fordel lidt salt/evt. peber, honning og smørklatter ovenpå. Steg rosenkålene ca. 15-20 minutter v. 175 grader varmluft (200 gr. alm. ovn). Vend undervejs. Rosenkålene serveres lune.
    Glaserede rosenkål med honning - opskrift

Noter

En evt. rest kan ristes på panden eller i airfryeren dagen efter.
Frosne rosenkål kan bruges, men så skal de tilberedes lidt længere tid. Lad dem evt. tø op og dup dem tørre først. 
Opskriften kan også bruges til andre grøntsager eller kåltyper.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Glaserede rosenkål med honning - opskrift

Honningglaserede rosenkål på pande eller i ovn – nemt, lækkert tilbehør

I opskriften ovenfor har jeg tippet om hvordan du tilbereder rosenkålene både på panden og i ovnen. De kan nemlig tilberedes på flere måder. Du kan også lave dem i airfryer, hvis du har sådan én?

Rosenkål smager også lækkert med bacon omkring. Få inspiration i denne opskrift.

Tips og variationer til opskriften på glaserede rosenkål med honning

Glaserede rosenkål med honning - opskrift

Glaserede rosenkål smager skønt som tilbehør til:
  • Klassiske danske retter som frikadeller, kylling, karbonader eller medister.
  • Julemad – f.eks. and eller flæskesteg.
  • Du kan også servere dem lune i en salat med f.eks. granatæble/tranebær og ristede mandler. Det bliver en skøn salat, der smager godt og pynter fint på middagsbordet.

Spring du bare på de lækre rosenkål. Jeg er sikker på, at du bliver vild med dem.

Rigtig god fornøjelse med rosenkålene til dig.

Prøv også honningglaserede gulerødder – de er også lækre.

Glaserede rosenkål med honning - opskrift

Prøv også disse opskrifter med rosenkål:

1.

Rosenkål på pande opskrift - stegte rosenkål
Smørstegte rosenkål
Se opskriften her
Rosenkål på panden - stegte rosenkål

2.

Rosenkål i airfryer - nemme lækre grøntsager
Stegt rosenkål i airfryeren - nemt lækkert tilbehør
Se opskriften her
Rosenkål i airfryer - nemme lækre grøntsager

3.

Rosenkål i ovn - nem opskrift på stegte rosenkål
Smørstegt rosenkål med hvidløg og honning
Se opskriften her
Stegte rosenkål - opskrift på smørstegte rosenkål

4.

Rosenkål med bacon og honning - nem opskrift
Ovnbagte rosenkål med bacon og honning
Se opskriften her
Rosenkål med bacon og honning - nem opskrift

Eller disse opskrifter med honning:

1.

Spidskål stegt med honning, hvidløg & citron
Stegt spidskål med hvidløgssmør
Se opskriften her

2.

Bagte rodfrugter i ovn med honning & sennep
Ovnbagte rodfrugter smager skønt og er meget nemme at lave
Se opskriften her

3.

Gratinerede rødløg med ost, honning og timian
En lækker snack med bagte gratinerede rødløg med ost
Se opskriften her
Gratinerede rødløg med ost, honning og timian

4.

Glaserede gulerødder - lækre honningglaserede gulerødder
Snack gulerødder på panden med honning, citron og timian
Se opskriften her
Glaserede gulerødder - opskrift på honningglaserede gulerødder

5.

Grillede gulerødder med timian, citron og honning
Gulerødder på grill
Se opskriften her
Grillede gulerødder med timian, citron og honning


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens over 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3500 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.