Nakkefilet på grill – med marinade. Nem opskrift

  • Grillet chili/barbecue marineret nakkesteg
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

I dag skal der grilles på bloggen. Du skal høre om en lækker saftig grillet marineret nakkesteg, marineret i timevis i en lækker marinade lavet af chili/barbecue.

En mør og smagfuld grillet nakkesteg!

…hvis man altså kan finde ud af at grille (uha, vi har svingende held med det!). Marinaden er rørt sammen på 5 minutter og stegen skal trække så længe som muligt, gerne 10 timer eller deromkring. Det bliver den saftigste møreste steg du kan forestille dig!

Grillet chili/barbecue marineret nakkesteg

Nakkestegen skal grilles ca. 1 time pr. kilo ved indirekte varme til kernetemperaturen er ca. 80 grader. Fyld godt med kul på grillen, det er et stort stykke kød der skal tilberedes og husk, vend kun stegen et par gange. Hver gang du letter låget daler temperaturen nemlig betragteligt.

Grillet chili/barbecue marineret nakkesteg
En mør og lækker grillet nakkesteg med en skøn chili/barbecue marineret nakkesteg.
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time 30 minutter
Ret: Grillet chili/barbecue marineret nakkesteg
Kategori: Grill og grilltilbehør
Keyword: nakkefilet, nakkesteg
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 nakkesteg á ca. 1½-2 kg

Marinade

  • 1 dl. sur/sød chilisauce
  • 1 dl. ketchup
  • spsk. Muscovadosirup anden sirup kan sagtens bruges
  • 3 fed pressede hvidløg
  • 1 spsk. tørret paprika
  • Peber/salt
  • 1 spsk. Tandoorikrydderi indisk - havde tilfældigvis det på lager. Tænker du kan bruge barbecuekrydderi eller andet du foretrækker/har på krydderihylden?

Sådan gør du

  • Rør marinaden sammen.
  • Læg nakkestegen i en frysepose og hæld marinaden ved.
  • Bind knuden på posen og lad stegen marinere i 8-10 timer eller mere.
    Grillet marineret nakkefilet
  • Grill nakkestegen ca. 1 time pr/kg
  • Vend stegen hver halve time. Stegen skal ca. have 1-1½ time afhængig af størrelse og afhængig af hvor varm din grill er. Gå efter en kernetemperatur på 80 grader.
    Grillet chili/barbecue marineret nakkesteg
  • Lad stegen trække lidt før servering.

Noter

Stegen kan også steges i ovnen v. 200 grader varmluft- til samme kernetemperatur er opnået.
Siruppen i marinaden kan nemt branke, ved for høj temperatur, så hold godt øje med din steg.  Hæv gerne risten, så stegen ikke ligger for tæt på kullene.
Bruger du gas-grill, så grill ikke ved for høj temperatur.
Marinaden kan bruges til andet kød også

Grillet chili/barbecue marineret nakkesteg

DSC_8134

DSC_8135

Vi spiste den lækre grillede nakkesteg til den friske perlebygotto med abrikos og mynte jeg skrev om forleden Så fint et sommerligt grillmåltid og nemt også. Måltidet er klaret med minimal indsats. Solen kan nydes på terrassen imens stegen griller. Så bliver det ikke meget bedre 😉

Grillet chili/barbecue marineret nakkestegSiruppen i marinaden kan nemt branke, ved for høj temperatur, så hold godt øje med din steg.  Bruger du gas-grill, så regulér temperaturen.

Grill med Muscovado-sirup!

Det er en rigtig god idé at bruge sirup og gerne Muscovado-sirup når du marinerer grillkød. Den kraftige sirup giver kødet en rigtig god smag, en sødmefuld strejf af lakrids? Muscovado-siruppen har  f.eks. også ført til disse lækre cookies. Skøn sirup men har du den ikke lige på lager, så kan du altså sagtens bare bruge almindelig sirup – både lys og mørk kan bruges!  🙂

Sådan ser den færdige steg ud. Glinsende, rød, stegt, marineret, barbecue-stegt og med strejf af chili.

Lækker lækker steg, som jo altså er nem at tilberede, hvis blot man har styr på sin grill, får vejet sin steg og får husket at sætte et stegetermometer i stegen (brug gerne et trådløst så du kan tjekke temperaturen uden at løfte låget på grillen – temperaturen kan tjekkes fra terrassen 😉Grillet chili/barbecue marineret nakkesteg
Ja jeg burde jo nok kunne have forudset at sådan en kæmpestor steg skal have mere end 70 minutter  – optimistiske mig. Start i god tid og fyld godt med kul på. Du vil ikke fortryde et nakkestegs-grill-projekt. En nakkesteg bliver saftig og mør p.g.a. fedtmarmoreringen. Nakkesteg og nakkekoteletter er PERFEKT til grill, fordi den type kød ikke tørsteger.

Hvad siger du så? Skal der måske en nakkesteg på din grill her i weekenden? Du vil ikke fortryde og er du heldig er der steg nok til 2 dage incl. frokostsandwiches 🙂
Grillet chili/barbecue marineret nakkesteg


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Lotte Møller

ønsker nyhedsmail Tak 😉

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer