Lynhurtige sprøde krydrede småkager med Muscovadosirup

  • krydrede småkager med Muscovadosirup
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_6347Det er længe siden der har været kage på bloggen. Alt for længe siden synes du ikke? Det du’r da ikke! Her kommer der en hurtig opskrift på verdens nemmeste småkager, sirupssmåkager. Lækre kager! 🙂

Småkagerne får den sødeste lækreste krydrede smag, hvis man bruger muscovadosirup. men almindelig lys sirup kan også bruges.

Dejen er uden æg og kan røres sammen med en ske på 2 minutter. På under en halv time er der sprøde småkager! Hvem kan sige nej til det?

Opskriften passer PERFEKT til dig der hurtigt bliver lækkersulten en aften eller får uventede kaffegæster. Sirupssmåkager er også nemme at lave for små barnefingre og dejen må gerne spises, for der er nemlig ikke æg i. Uhm, og dejen….den smager GODT! 🙂DSC_6350

Jeg iler med at bringe opskriften på:

krydrede småkager med Muscovadosirup
Sprøde nemme  kryddersmåkager der smager som Bastogne
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Ret: Kryddersmåkager med Muscovadosirup
Kategori: biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
Keyword: kryddersmåkager, småkager med krydderi, småkagesnitter
Portioner: 60 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 100 gram blødt smør
  • dl. flormelis
  • 2 tsk. vanillesukker eller 1 tsk. vanillepulver
  • 2 spsk. muscovadosirup eller almindeligt sirup gerne mørk
  • dl. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • Drys: perlesukker

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Smelt smørret 15 sekunder i mikrobølgeovnen og bland med flormelis/vanille.
  • Tilsæt sirup, gerne muscovadosirup der er en kraftig mørk sirup, med en særligt lækker krydret smag.
  • Rør godt og tilsæt mel iblandet bagepulver til sidst. Ælt dejen med hænderne, det blødgør dejen og du kan hermed få den til at hænge sammen, også uden æg.
  • Tril tynde dejstænger og læg dem på en bageplade. Det kan være svært, at dejen kan være lidt porøs. Dyp evt. fingrene i vand. Tryk småkagestængerne flade og drys med perlesukker. Jeg kunne få fire småkagestænger af denne portion.
  • Bag småkagestængerne 5 minutter v. 175 grader varmluft. De er færdige når de er brune og gyldne. Skær småkagesnitterne ud imens stængerne er varme, det gøres nemmest ved at bruge et pizzahjul.
    Kryddersmåkager af Muscovadosirup
  • Lad kagerne køle af på bagepladen eller på en bagerist og servér gerne straks herefter.  Der må gerne prøvesmages i ventetiden.

Noter

P.S.: Du skulle prøve at prøvesmage dejen, den smager himmelsk

 

Sprøde, lækre kryddersnitter, der smager næsten som Bastogne eller som de hollandske Speculaas.

DSC_6343Disse sirupskager kan jeg fint nøjes med i denne omgang. De smager FANTASTISK, en lækker lille krydret kiks er det faktisk?DSC_6344Er du ukyndig som bagermester, er disse sirupssmåkager rigtigt gode begynderkager. Du kan snildt lokke dine børn i køkkenet, for at bage kager til dig. 
DSC_6346Er du heldig, vil der stadig være småkager i kagedåsen efter du/familien/gæsterne har huseret. Kagerne holder sig fint sprøde under tætsluttende låg, lige indtil du har spist op 🙂

Rigtig god fornøjelse med dine sirupskager. 
DSC_6350


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

10
Skriv en kommentar

5 Kommentar tråde
5 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
4 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Mette

Hvis man piskede et pisket æg med lidt sukker og kom det i dejen, kunne man så få den luftige konsistens, som købte Bastognesmåkager har?
Jeg kan godt lide den tykke porøse konsistens.

Jenny

Hej Gitte

3. Kommentar, det viser vist hvor hårdt, jeg er ramt 🙂
Jeg er begyndt, at give dejen et par drys salt, salt+karamel =vinder. Næste gang jeg har peanuts (eller saltmandler) bliver de også hakket og drysset på. Jeg elsker sneakers kombinationen, bare ikke selve sneakersbaren.
Jenny

Jenny

Hej Gitte

De er stadig et hit, og de eneste småkager jeg har givet bage i denne sommer. Når solen skinder og det er varmt, er det ikke (unødige) køkkenprojekter, der lokker, men de her er rørt sammen på ingen tid.

Jenny

Jenny

Hej Gitte
Jeg har lige prøvet disse, og de er et hit

Mette

Bare tanken om duften… Men husker så at jeg ikke spiser kage… Eller bør holde mig fra det… Men engang imellem skal man have lov til at synde nyde lidt!
I øvrigt – du må gerne æde alt det rå æg i DK som du har lyst til nu ifølge sundhedsmyndighederne. Mine unger har nu fået lov il at slikke alle de (få) skåle og skeer og piskeris de har kunne komme i nærheden af hele deres liv, ved ikke hvorfor men med det har jeg ikke været så sart!

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer