•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Der er mange opskrifter på tærte på bloggen og jeg troede faktisk at jeg havde eksperimenteret mig frem til den optimale grove tærtebund, af en grov tærtedej.

Den er også skøn og den blev et kæmpe hit og du kan finde opskriften lige her – prøv f.els. en lækker rødløgstærte med bacon.Grov tærte med havregryn og fyld af porre og baconNå men hvad er det mon så for en tærtebund der venter i dag? Tjo det er såmænd en helt ny variant jeg afprøvede i dag – en tærtedej, der gav en bund der er fyld med fibre og som er helt uden hvedemel.

Og hvad består den nye, spændende grove tærtebund mon så af?

Tjo såmænd af blendet havregryn, solsikkekerner, olie og æg. Mega-nemt og sundt også – i forhold til andre smørtunge tærtebunde. Om det er LCHF må jeg også hellere lade være med at udtale mig om, men jeg tror det næsten – måske? Grov tærte med havregryn og fyld af porre og baconTærten smagte skønt og dagens fyld var med porre og bacon. Fyldet bestemmer du jo helt selv. Måske du i stedet er fan af skinke/ost, tomat/feta, rødløg eller noget helt tredje?

Der er så mange muligheder, men her nedenfor får du opskriften på den grove tærtebund med porre/baconfyld. Grov tærte med havregryn og fyld af porre og bacon

Tærtedej med havregryn – grov, sund porretærte uden hvedemel

Tærtedej med havregryn - sund porretærte
Grov tærte med havregryn og med fyld af porre og bacon
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time 5 minutter
Ret: Brød, madbrød og tærter
Kategori: Mad til de travle
Keyword: grov tærtedej, porretærte
Portioner: 2 tærter
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Tærtebund:

  • 5 dl havregryn blendet
  • 1,5 dl solsikkekerner blendede
  • 1 dl rugmel
  • 2 æg
  • 1 dl olie f.eks. solsikkekerneolie
  • Salt

Tærtefyld:

  • 150-200 gram bacon i tern eller klippet i strimler. Bacon kan udelades
  • 5 porrer snittet i skiver. Andre grøntsager kan bruges

Ægggeblanding:

  • 8 æg
  • 7 dl mælk
  • Salt/peber

Sådan gør du

Tærtebund:

  • Blend havregryn og solsikkekerner og bland med rugmelet.
  • Tilsæt æg, olie og salt og rør dejen sammen. Er dejen for tør, tilsæt da lidt ekstra olie. Er den for våd, tilsæt da en spsk ekstra rugmel.
    Tærtedej med havregryn - sund porretærte
  • Smør to tærtefade og fordel dejen med en halvdelen i hver. Mine tærtefade målte 27 cm i diameter og de var ca. 4-5 cm. høje
    Tærtedej med havregryn - sund porretærte
  • Dejen kan ikke udrulles, men tryk den i stedet ud i tærteformene med fingre/håndrod. Dejen skal være 1-2 cm. op af kanten på tærtefadet.

Tærtefyld:

  • Svits nu bacon på en pande. Rens og snit porrer og tilsæt nu porreskiverne på panden og lad dem svitse med, sammen med baconstykkerne.
    Tærtedej med havregryn - sund porretærte
  • Fordel porrer/bacon i tærtefadene,
    Tærtedej med havregryn - sund porretærte

Æggeblanding:

  • Rør æggeblandingen sammen og tilsæt rigeligt salt/peber. Fordel æggemassen i tærtefadene, en halvdel i hver.
    Tærtedej med havregryn - sund porretærte
  • Bag tærterne ca. 45 min. v. 175 grader varmluft.
    Tærtedej med havregryn - sund porretærte
  • Tærterne er færdige, når de er gyldne og sprøde og æggemassen fast
    Tærtedej med havregryn - sund porretærte
  • Serveres evt. med grøn salat

Noter

Du kan erstatte solsikkekerner og rugmel med ialt 2 dl ekstra havregryn som også skal blendes
Porrer kan erstattes med andre grøntsager - tomater, rødløg, skinke?
Tærten er fryseegnet
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Sprød porretærte med bacon – af grov tærtebund

Grov tærte med havregryn og fyld af porre og baconDet var en totalt lækker tærte og vi var så heldige, at der var tærter nok til to dage. Bunden blev særlig sprød og og fyldet smagfyldt. En interessant tærtebund, jeg bestemt vil overveje at lave næste gang der skal serveres tærte her på matriklen.

Kan man lave porretærte uden uden hvedemel?

Der er jo slet ikke hvedemel i, men om du kan spise den, hvis du er glutenallergiker, må du hellere selv bedømme.

Jeg ved ikke om der er gluten i rug- og havre, så fralægger mig på forhånd lige ethvert ansvar. 😉

Hvis du kan råde hér, så del gerne en kommentar herunder, som kan kvalificere mine ord og hjælpe andre godt på vej 🙂Grov tærte med havregryn og fyld af porre og baconGrøntsagstærten er perfekt at servere til frokost eller som hovedret, serveret med en fyldig salat til. Tærterne tager lidt over 1 time at lave men til gengæld bliver der tærte nok til 2 dage og på dag 2, skal tærten bare lunes. Nemt og hurtigt.

Du ser fremstillingsprocessen i billeder fra start til slut lige her:

Sådan laver du porretærte med bacon af grov tærtedej med havregryn – se billederne her:

I kan også bruge tærte 2 til frokost dagen efter? Den vil også være perfekt at tage med i madpakken.

Tærten kan også sagtens fryses og gerne i tærteformen, så er det nemt at tage den op og lune den i ovnen efter optøning. Jeg har brugt to lidt høje tærtefade på ca. 25-27 cm. i diameter og 4 cm høje. Grov tærte med havregryn og fyld af porre og baconGrøntsagstærten med den sunde, fiberholdige bund var et stort hit her i familien. Min søn, der går meget op i sundhed og helse, var ellevild og bad faktisk om opskriften. Han er jo selv begyndt at gå i køkkenet, og jeg er sikker på at han nu funderer over selv at lave sin helt særlige tærtevariant.

Det er ikke sidste gang denne tærte bliver serveret hjemme hos os. Den næste grove tærte der er på vej bliver nok en bacon/rødløgstærte tror jeg?
Grov tærte med havregryn og fyld af porre og baconTærterne er bestemt et realistisk hverdagsmad-projekt men vil også være perfekt som frokostservering i weekenden, en dag du skal have gæster. Der vil være jubel omkring dit middagsbord – tro mig – og mange vil spørge om opskriften 🙂

God fornøjelse med tærteprojektet og tip gerne om dit yndlingstærtefyld – jeg er SÅ nysgerrig 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •