Gryderet med svinekød. Uhm her får du en opskrift på en god sammenkogt ret med svinefars, porrer, karry og mango chutney.
“Wow en lækker ret, mor! Skal vi gemme noget til i morgen, eller må vi spise det hele i dag?”
“Det smager godt nok godt det her!”
Sikke aftensmaden blev rost i skyhøje toner herhjemme i dag. Du kan tro, at du skal høre om en lækker ret i dag.
Jeg overvejer straks at tage patent. Ja selvtilliden fejler ikke noget 😀Jep retten du skal høre om i dag, er en meget nem, men alligevel meget lækker ret.
Retten er en gryderet med svinekød, porrer, pølser og mango chutney. En nem sammenkogt ret med svinefars.
Der er rigeligt med karry i retten og kombinationen af karry og mango chutney er rigtig god.
Pølser og porrer i retten viste sig at være et scoop, selvom det var et sandt eksperiment. Vi havde lige en rest, men de kan fint udelades.
Har du ikke eksperimenteret med mango chutney før i dit køkken, så lad endelig dette være første gang. Du vil ikke fortryde det.
Alle i familien var storfans herhjemme, så mon ikke også retten vil blive et hit hjemme hos jer?
Du får opskriften lige her:
Gryderet med svinekød porrer & karry – få en god nem opskrift hér

Ingredienser
- 1 kg hakket svinefars hakket kyllingekød kan også bruges
- 3-4 løg i tern
- 2 svinebouillonterninger
- 2-3 spsk karry
- 4 pølser skåret i skiver kan udelades
- 3-4 porrer i skiver
- 300 gram champignon eller 1 glas
- ½-1 liter kogende vand
- Ca. 350 gram mango chutney Mindre kan bruges og det også udelades eller erstattes af ananastern (plus lage) eller 2 æbler i tern
- 2½ dl. fløde gerne kaffefløde
- Jævning evt. Maizena
- Salt/peber
- Tilbehør: Ris
Sådan gør du
- Brænd karryen af kort tid i en varme gryde. Tilsæt evt. lidt smør
- Svits svinekødet. Ekstra fedtstof behøves ikke.
- Skær pølser i skiver og svits dem med (pølserne kan fint udelades). Tilsæt salt og peber
- Tilsæt bouillonterninger og løg og svits, til løgene er blevet klare. Bouillonterningerne skal bare tilsættes som de er.
- Rens porrer, skær i skiver og tilsæt. Brug mest muligt af det grønne også (der er mest smag i, synes jeg). Lad porrerne stege med, til de er "faldet lidt sammen"
- Rens champignon og svits dem med. Champignon fra glas kan også sagtens bruges
- Tilsæt mango chutney og kogende vand. Jeg har anført ½-1 liter kogende vand, du bestemmer helt selv, hvor fyldig du synes saucen skal være. Vi kan godt lide at der er rigeligt sovs til risene. Lad
- Lad retten simre minimum 10 minutter under låg. Tilsæt fløde. Jævn sovsen og smag den til med ekstra salt/peber og karry
Noter
En nem og lækker sammenkogt ret med mango chutney og svinekød – et hit som nem aftensmad
Dagens menu var en mega nem ret som fik mange roser med på vejen.
Lav den gerne en hverdag og der bliver mad nok til to dage. Det er så skønt når der er nemme madrester på dag 2.
Det elsker vi her i huset. Vi elsker at spare tid på madlavningen, de nemme dage.
Den mango chutney jeg brugte var “mild”. Dine smagsløg bestemmer jo selvfølgelig om det skal være være “hot” version?
Smagen her var rund og mild, til gengæld havde jeg ikke sparet på hverken karry eller peber 😉 .
Smag bare retten til efter egne smagsløg.
Sådan laver du gryderetten med svinekød porrer & karry – se billederne her:
Mango chutney kan du erstatte med æbler eller ananas. Bare lige et tip til dig. Disse frugter går også fint i spænd med karry.
Nu skal der lige skrives Mango Chutney på indkøbslisten igen. Det er nemlig en sjælden lagervare herhjemme.
Spørger man mine store børn, skal der snart mango på menuen igen, enten i sauce eller som tilbehør til kød.
Du finder mango chutney i de fleste større supermarkeder og discountbutikkerne.
Måske du lige skal finde hylden med de lidt mere eksotiske specialiteter?
Porrer kan vi heldigvis købe hele året rundt, men lav gerne retten, når det er porresæson.
Jo flere porrer der kommer i retten, jo bedre. Snup bare det største bundt porrer du kan finde 🙂Så er der en lækker hverdagsservering klar til dig.
Bon appetit til dig – skriv lige om retten også fik stjernestatus hjemme hos dig, ikke? 🙂
Få flere lækre opskrifter med karry og svinekød her:
1.

2.

3.

4.

Hej Gitte
Jeg må tilstå, at jeg tænkte som Jimmi, ikke på grund af styrken, men fordi jeg synes mango chutny nærmest er marmelade.
Jeg vil nok bruge væsentlig mindre, og så tilsætte lidt æble, banan og chilli i stedet.
Hej Gitte.
Jeg blev inspireret af din ret med mangochutney. Det skulle prøves. Jeg brugte de grøntsager, der var på lager: hvidkål snittet, revet sød kartoffel, gulerod og porrer.
Jeg tilføjede bacon i tern , og pølserne var kålpølse i skiver.
Det smagte forrygende.
God 1ste søndag i advent til dig og din familie.
Vh Dorte Nielsen
Åhh, denne ret minder mig om min barndom, hvor vi fik ristaffel med mango chutney, uhmm!:-)
Ikke 350 gram mango chutney…vel da? :-). Men ellers skal den da vist prøves….selvom jeg nok ville oveveje en langtidssimret version med skært svinekød (som jeg ellers aldrig bruger)