Grydestegt kylling med brun sovs og persille. Uhm her får du opskriften på en gammeldags mormor kylling stegt i gryde.
Næste gang I skal spise kylling, så prøv at stege den i gryde. Det smager SÅ godt. Retten er en god klassiker og en populær ret alle kan lide.
Sent hjemme. Klokken er 17.30 og en hel kylling venter i køleskabet. Hvad skal vi dog finde på?
Den store stegegryde blev fundet frem og pludselig var en grydestegt kylling med persille og rigelige mængder brun sovs på vej.
Her i huset er vi vilde med grydekylling. Mormormad af allerbedste slags og vi nyder den, både til hverdag og i weekenderne.En grydekylling er så nem at lave. Selvom klokken var 17.30, kan man sagtens nå at lave nem varm og lækker aftensmad til hele familien, indenfor en overskuelig tid.
Du kan også lave grydekylling i en slow cooker?
Så kan du sætte kyllingen over om morgenen og så er der aftensmad, når du kommer hjem fra job. Læs mere om hvad en slow cooker er her
Er du nybegynder i et køkken, græsenkemand eller lige flyttet hjemmefra, er grydestegt kylling den nemmeste og billigste nybegynderret.
Du får brun sovs, kartofler og mørt kød, med meget minimal indsats.
Denne ret kræver SÅ få armbevægelser og den kan ikke gå galt! En skudsikker ret. Tidsrøveren er at få skrællet kartoflerne, men ellers klarer gryderne arbejdet for dig.Opskriften får du lige her
Her kommer opskriften på gammeldags grydestegt kylling med brun sovs og persille
Ingredienser
- 1 kylling gerne en stor én. Min vejede 1,4 kg
- 1-2 spsk. persille frisk eller frysetørret
- Salt/peber
- 10 gram smør ca.
- 1 liter kogende vand
- 2½ dl fløde evt. Milda eller madlavningsfløde. Kan også udelades
- Jævning
- Kulør
- Tilbehør: Kogte kartofler, agurkesalat og franske kartofler
Sådan gør du
- Krydr kyllingen godt med salt og peber både udvendigt og indvendigt. Drys persille indvendigt.
- Svits kyllingen på begge sider i smør. Brug en stor støbejernsgyde eller suppegryde. Kan også tilberedes i slow cooker
- Tilsæt kogende vand og kulør og lad kyllingen simre i minimum 45 minutter til kyllingen er mør. Imens kyllingen steger, skræller og koger du kartoflerne.
- Fisk kyllingen op og si stegeskyen. Tilsæt evt. fløde og jævn sovsen med meljævning. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. ekstra kulør
- Partér kyllingen. Kødet falder nemt fra hinanden. Fjern gerne det bløde kyllingeskind.
- Jeg anrettede kyllingen i et fad og hældte sovsen ved. Servér kyllingen med kogte kartofler, agurkesalat og gerne franske kartofler.
Noter
Gammeldags grydekylling med brun sauce, kartofler og agurkesalat – nem og lækker mormor kylling
Grydestegt kylling med brun sovs er en klassiker-ret i mormormad kategorien.
Den er et hit hos både store og små og vil med garanti blive en favorit ret hjemme hos dig.
Prøv den med nye kartofler, chips og hjemmelavet agurkesalat.
Agurkesalaten skal gerne trække nogle timer, så start du gerne med den.
Det bedste ved retten er den møre kylling og den fantastisk lækre brune sovs. Jeg flottede mig og tilsatte fløde – det blev sådan en lækker sauce.
Alle elsker denne ret og du kan lave den (næsten) med lukkede øjne. En perfekt ret som aftensmad en hverdag eller i weekenden.
Før servering, anrettede jeg kyllingestykkerne i et fad og hældte den brune sovs med fløde ved.
Jeg synes at retten var nemmere at servere på den måde og så præsenterede den sig også lidt bedre. Du kan også bare lægge kyllingen ned i sovsen i gryden. Du bestemmer. 🙂
Skal vi finde på noget negativt at sige, skulle det måske lige være det manglende sprøde kyllingeskind.:-)
Der er ikke meget grillkylling over kyllingen, efter den har tilbragt næsten en time i en gryde. Til gengæld opvejes det af det møre, saftige kyllingekød og den underskønne brune sovs.
Servér gerne nye kogte kartofler til og franske kartofler selvfølgelig også.
Servér gerne franske kartofler eller menuchips som “sovseøse til”. Uhm. Sovs kaldes jo også jydedip. 🙂
God fornøjelse og held og lykke med din grydekylling. Spring du bare på sådan en portion. Det smager SÅ godt.
Du vil kunne score kegler med den. Du kan sagtens imponere med den, også selvom du er komplet nybegynder i et køkken.
Er du rutineret og erfaren vil retten alligevel vække jubel og glade nostalgiske mormor minder frem i din familie måske?
Jo der blev serveret dejlig mormor mad på vores middagsbord i dag og der var stor jubel og begejstring.
Hvad kan jeg komme i helstegt kylling når jeg ikke tåler krydderurter og persille ?
Hvorfor putte kulør i det kogende vand sammen med kyllingen? Det har jeg aldrig hørt om. Og hvor meget skal der i?
Dejligt med en god kyllingesteg, og hos os får vi tit skildt sovs til..
Når der serveres grydestegt kylling og brun sovs i min familie bliver der altid lavet 3 gange så meget sovs, som beregnet, da alle mine børn, svigerbørn og andet godtfolk er fuldstændige vilde med retten, Så tak for din reminder om at jeg snart skal have inviteret til “Grydekylling” igen:-)
En rigtig dejlig dag til dig:-)