Hasselback butternut squash i ovn er en nem lækker måde at tilberede det søde græskar på. Her får du en god nem opskrift på bagt græskar. Kan også laves i airfryer.
Når du bager det fine orangegule græskar, så kommer det til at smage ekstra sødt og nøddeagtigt. Konsistensen bliver blød, cremet og sødmen minder lidt om bagte gulerødder.
Butternut squash er fyldt med gode vitaminer, så spis gerne løs, når det er sæson.
Jeg er vild med ovnbagt butternut squash og heldigvis er det meget nemt at tilberede. Her får du mine tips.
Her har jeg udskåret squashen efter hasselback metoden, med smalle riller i. På den måde fordeles olie og krydderier ned i squashen og får en super lækker smag. Smeltet smør kan også bruges
Du kan også bare skære græskarret i tern eller skiver eller du kan vikle bacon omkring. En butternut squash kan også tilberedes på samme måde som hokkaido græskar.
Få inspiration til flere opskrifter med butternut squash og græskar nederst i dette indlæg.
Her får du allerførst den nemme opskrift.
Hasselback butternut squash i ovn – nem opskrift
Ingredienser
- 1 Butternut squash min vejede ca. 1 kg (både større og mindre kan bruges). Hokkaido græskar kan også bruges
- 3-4 spsk olie ca. Jeg brugte solsikkeolie. Du kan også pensle med 25 gram smeltet smør
- 1 tsk hvidløgssalt alm. salt kan bruges, rør så evt. 1 fed hvidløg ud i olien.
Sådan gør du
- Skyl og skræl din butternut squash. Jeg brugte en gulerodsskræller, det synes jeg er nemmest. Halvér squash'en og fjern kernerne i midten med en ske
- Skær tynde riller i squashen til ca. 1 cm fra bunden, som når du laver hasselback kartofler. Undlad at skære helt igennem squash'en. Brug en skarp kniv.
- Pensl squash'en godt med olie eller smeltet smør, så olien kommer ned i rillerne. Drys med hvidløgssalt. Du kan også bruge alm. salt og blande 1 fed hvidløg i olien. Du kan også drysse f.eks. timian eller andre krydderurter på.
- Læg butternut squash'en på den flade side i et ildfast fad eller bradepande og bag det nu ca. 40-45 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) eller til det er mørt og gennembagt. Tilberedningstiden afhænger af størrelsen.
- Servér squash'en som tilbehør, gerne med friskrevet parmesan ost, feta eller bare med iskoldt smør og salt på.
Noter
Ovnbagt squash a la hasselback – en nem lækker måde at tilberede butternut squash på
Så nemt laver du butternut squash som tilbehør. Det smager skønt og så er det jo også sundt.
Servér gerne “hasselback’erne” i stedet for kartofler, til en hovedret f.eks.?
Faktisk så kan du også nyde sådan en halv bagt squash som hovedret, med salat og en god dressing, måske en sauce verte krydderurte dressing?
Tips til opskriften – hvad kan du nyde/servere til :
Smuldr evt. feta ovenpå før servering og/eller servér fetacreme eller fetadip til. Du kan også drysse friskrevet parmesanost på eller lade det gratinere med de sidste 10 minutter.
Hvis du ønsker en sprødere overflade på squash’en, så dryp f.eks. lidt akaciehonning på de sidste 10 minutter også. Honningen vil karamellisere, så overfladen bliver mere sprød.
Vi nød den bagte squash med smør og salt – haps en lækkerbisken.
Hvordan smager hasselback butternut squash?
Det smager sødt og har også en lidt nøddeagtig smag, synes jeg.
Smagen og farven minder lidt om smagen af bagt gulerod eller bagt sød kartoffel. Smagen bliver sødere, når du bager/steger squash’en. Den smager jo næsten så sødt som slik. Uhm.
Hvad er butternut squash?
Squash’en er en type græskar, der har en karakteristisk pæreform. Skrællen udenpå er meget lys gul og indeni har squash’en den fineste orange farve, som gulerødder. Begge grøntsager indeholder beta-caroten.
Hvad kan man ellers bruge butternut squash til?
Du kan bruge det, der hvor du ellers ville bruge græskar, dvs. både til det søde og salte køkken.
Prøv f.eks. disse græskarboller, du kan lave mos eller en lækker græskarpuré, man kan lave græskarkage eller græskarmuffins?
Ristede tern græskar kan også bruges i salat.
Skal man skrælle en butternut squash?
Skrællen bliver hårdere/sejere, når du tilbereder den i ovnen, så her er det bedst at skrælle den. Skrællen kan dog godt spises.
Hvis du bruger squash’en til suppe, så kan du godt lade skrællen blive på, så blender du bare suppen til sidst.
Jeg håber du blev inspireret af mine gode ideer?
Glæd dig til at prøve at smage den lækre ovnbagte squash. Vi var vilde med den herhjemme. Gå du gerne amok, når det er sæson for butternut squash.
Få flere opskrifter med butternut squash eller græskar her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.