Det er sommer og svedende varmt. Det er grillvejr. Hvad skal vi finde på? Hvad siger du til grillspyd med marineret svinekød og dagens grønt fra køleskabet – peberfrugt og løg måske?
Opskriften er nem. Det skal den være, på lumre terrassedage. Vi gider ikke stå i de varme kødgryder og vi gider ikke bruge oceaner af tid på køkkenforberedelser, vel? 🙂Dagens grillret var nem: Svinekød i tern blev lagt i olie/krydderimarinade i 1 time. Herefter terrassetid. Spyd blev lavet. Grill. Så er der mad! En nem og lækker grillmenu 🙂
Til grillspyd med marineret svinekød, peberfrugt og løg skal du bruge:
Grillspyd opskrift med svinekød og grøntsager

Ingredienser
- 500 gram svinekød i tern kød i tern af kalkunkød, kyllingekød, svinemørbrad eller oksekød kan også bruges
- evt. cocktailpølser de er meget populære på grillspyd
Grillmarinade med paprika og barbecue:
- ½ dl. olie
- 1 spsk. paprika
- 1 spsk barbecuekrydderi/all-roundkrydderi
- Et knivspids salt.
- ½ tsk. peber
- evt. 3-4 friskpressede fed hvidløg
Grøntsager til grillspyd:
- 4 rødløg i både
- 3 alm. løg i både
- 1 peberfrugt i grove tern gerne rød
- 5-6 halverede cocktailtomater
Sådan gør du
- Bland krydderierne i olien og vend kødet rundt heri. Lad kødet trække minimum et kvarter i køleskab (gerne i 1-2 timer). Du kan bruge lige de krydderier du synes allerbedst om, pres også gerne 4-5 fed hvidløg med.
- Tænd op i grillen. Du kan grille spydene på gasgrill, på grillpande eller v. ovnens grill.
- Snit grøntsagerne i grove stykker.
- Sæt skiftesvis kød og grønt på grillspyd.
- Grill spydene kort tid på hver side, gerne ved indirekte varme. Spyddene er færdige, når kød og grønsager er grillede og gennemstegte. Det tager ikke mange minutter på her side. Vend dem ofte.
Noter
Grillspyddene kan også laves med grøntsager alene eller måske bare cocktailpøser/pølsestykker?
Du kan bruge andre slags grøntsager, end jeg har brugt. Squash eller augerginestykker måske?
Brug gerne bambusgrillspyd eller grillspyd af metal.
Bruger du træspyd så læg gerne grillspydende i vand, inden du skal bruge dem, så undgår du at der går ild i dem på grillen
Lækre grillspyd med grøntsager og marineret svinekød – nemme og fedtfattige
Den gode grillmarinade, du har fået opskriften på ovenfor, kan du sagtens bruge til andet kød: kyllingelår, svinekoteletter, steaks?
Marinaden er har en mild paprikasmag og barbecuekrydderiet er rigtigt godt til grillretter. Bare lige et tip til dig.Du kan grille spyddene på gasgrill, på grillpande eller v. ovnens grill.
Snit kun grøntsagerne groft. Du kan bruge andre grøntsager end dem jeg har brugt her.Det er smart at lægge grillspyddende i vand, inden du skal bruge dem, så undgår du nemlig at der går ild i dem på grillen 😉
Sæt skiftesvis kød og grønt på grillspyd.
Se lige hvor smukke de ser ud. Fine farver 🙂
Grill spyddene kort tid på hver side, gerne ved indirekte varme. Spyddene er færdige, når kød og grønsager er grillede og gennemstegte. Det tager ikke mange minutter på her side. Vend dem ofte.
Vi spiste råstegte kartofler til men prøv også med en lækker bulgursalat – det er også lækkert at servere til grillspyd – en sommerlig, frisk og let menu. Du kan finde bloggens opskrifter på bulgursalat ved at klikke her
Vi spiste aioli til. Vores yndlings-kartoffeltilbehør her i huset. Du kan lave aioli hurtigt ved at blande en god mayonnaise (f.eks. Hellmanns-mayo) med 2 friskpressede fed hvidløg og lidt salt.
Du kan sagtens lave aioli med mayonnaise – få en nem og lækker opskrift lige her:


Ideen er hermed givet videre. Læg evt. kødet i marinade om morgenen, så er det endnu nemmere om aftenen når du kommer hjem=endnu mere terrassetid til huskokken. 😉God fornøjelse med dine grillspyd. Jeg håber de bliver et hit hjemme hos dig 🙂