•  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_6944Det er sommer og svedende varmt. Det er grillvejr. Hvad skal vi finde på? Hvad siger du til grillspyd med marineret svinekød og dagens grønt fra køleskabet – peberfrugt og løg måske?

Opskriften er nem. Det skal den være, på lumre terrassedage. Vi gider ikke stå i de varme kødgryder og vi gider ikke bruge oceaner af tid på køkkenforberedelser, vel? 🙂DSC_6903Dagens grillret var nem: Svinekød i tern blev lagt i olie/krydderimarinade i 1 time. Herefter terrassetid. Spyd blev lavet. Grill. Så er der mad! En nem og lækker grillmenu 🙂DSC_6914Til grillspyd med marineret svinekød, peberfrugt og løg skal du bruge:

Grillspyd opskrift med svinekød og grøntsager

Grillspyd opskrift med svinekød og grøntsager
Hjemmelavede grillspyd med svinekød og grøntsager
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Ret: Grillspyd opskrift med svinekød og grøntsager
Kategori: Grill og grilltilbehør
Keyword: grillspyd, svinekød
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 500 gram svinekød i tern kød i tern af kalkunkød, kyllingekød, svinemørbrad eller oksekød kan også bruges
  • evt. cocktailpølser de er meget populære på grillspyd

Grillmarinade med paprika og barbecue:

  • ½ dl. olie
  • 1 spsk. paprika
  • 1 spsk barbecuekrydderi/all-roundkrydderi
  • Et knivspids salt.
  • ½ tsk. peber
  • evt. 3-4 friskpressede fed hvidløg

Grøntsager til grillspyd:

  • 4 rødløg i både
  • 3 alm. løg i både
  • 1 peberfrugt i grove tern gerne rød
  • 5-6 halverede cocktailtomater

Sådan gør du

  • Bland krydderierne i olien og vend kødet rundt heri. Lad kødet trække minimum et kvarter i køleskab (gerne i 1-2 timer). Du kan bruge lige de krydderier du synes allerbedst om, pres også gerne  4-5 fed hvidløg med.
    Grillspyd opskrift med svinekød og grøntsager
  • Tænd op i grillen. Du kan grille spydene på gasgrill, på grillpande eller v. ovnens grill.
  • Snit grøntsagerne i grove stykker.
    Grillspyd opskrift med svinekød og grøntsager
  • Sæt skiftesvis kød og grønt på grillspyd.
    Grillspyd opskrift med svinekød og grøntsager
  • Grill spydene kort tid på hver side,  gerne ved indirekte varme. Spyddene er færdige, når kød og grønsager er grillede og gennemstegte. Det tager ikke mange minutter på her side. Vend dem ofte.
    Grillspyd opskrift med svinekød og grøntsager

Noter

Du kan bruge kyllingekød- kalkunkød- oksekød og også svinemørbrad til grillspyddene.
Grillspyddene kan også laves med grøntsager alene eller måske bare cocktailpøser/pølsestykker?
Du kan bruge andre slags grøntsager, end jeg har brugt. Squash eller augerginestykker måske?
Brug gerne bambusgrillspyd eller grillspyd af metal.
Bruger du træspyd så læg gerne grillspydende i vand, inden du skal bruge dem, så undgår du at der går ild i dem på grillen
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Lækre grillspyd med grøntsager og marineret svinekød – nemme og fedtfattige

Den gode grillmarinade, du har fået opskriften på ovenfor, kan du sagtens bruge til andet kød: kyllingelår, svinekoteletter, steaks?

Marinaden er har en mild paprikasmag og barbecuekrydderiet er rigtigt godt til grillretter. Bare lige et tip til dig.DSC_6901Du kan grille spyddene på gasgrill, på grillpande eller v. ovnens grill.

Snit kun grøntsagerne groft. Du kan bruge andre grøntsager end dem jeg har brugt her.DSC_6907Det er smart at lægge grillspyddende i vand, inden du skal bruge dem, så undgår du nemlig at der går ild i dem på grillen 😉

Sæt skiftesvis kød og grønt på grillspyd.

Se lige hvor smukke de ser ud. Fine farver  🙂
DSC_6919
Grill spyddene kort tid på hver side,  gerne ved indirekte varme. Spyddene er færdige, når kød og grønsager er grillede og gennemstegte. Det tager ikke mange minutter på her side. Vend dem ofte. DSC_6936Vi spiste råstegte kartofler til  men prøv også med en lækker bulgursalat – det er også lækkert at servere til grillspyd –  en sommerlig, frisk og let menu. Du kan finde bloggens opskrifter på bulgursalat ved at klikke herDSC_6942Vi spiste aioli til. Vores yndlings-kartoffeltilbehør her i huset. Du kan lave aioli hurtigt ved at blande en god mayonnaise (f.eks. Hellmanns-mayo) med 2 friskpressede fed hvidløg og lidt salt.

Du kan sagtens lave aioli med mayonnaise – få en nem og lækker opskrift lige her:

Aioli nem opskrift af hjemmelavet mayonnaise
Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut - og nem aioli
Se opskriften her
Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut - og nem aioli

DSC_6945Dagens hurtige grillmenu, i den fedtfattige ende af skalaen. Kødmarineringen er dét, der tager længst tid, men grøntsagstilbehøret slipper man så for at lave. Smart med et “all-in-one”-spyd.

Ideen er hermed givet videre. Læg evt. kødet i marinade om morgenen, så er det endnu nemmere om aftenen når du kommer hjem=endnu mere terrassetid til huskokken. 😉DSC_6947God fornøjelse med dine grillspyd. Jeg håber de bliver et hit hjemme hos dig 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •