Hurtige kanelsnegle med revet æble af færdig pizzadej. På ½ time kan du have et fad kanelsnegle klar.
Ja man tror jo næsten det er lyv, så nemme disse snegle er at lave.
Wow de smager skønt og det geniale er, at de jo slet ikke skal hæve. Sprøde lækre snegle med ekstra meget af den gode kanelremonce.
Jeg havde købt en rulle færdig pizzadej på dato i supermarkedet og den danner basis for dagens kanelsnegle eksperiment. Nogle gange er det ok at hoppe over hvor gærdet er lavest.
Jeg synes ihvertfald det er ret så genialt, at man kan servere et fad duftende nybagte kanelsnegle på kun ½ time. Tippet har jeg glædet mig til at dele med dig.
Kan man mon lave kanelsnegle med en færdig rulle pizzadej, tænkte jeg?
Det skulle prøves og halløj hvor de smagte godt! Sådan en pakke færdig dej, er jo en gærdej på rulle og da jeg havde lyst til kanelsnegle, gav det mig straks gode ideer.
For at gøre kanelsneglene endnu mere svampede/saftige, så tilsatte jeg også revet æble til kanelremoncen og sikke en god idé. Halløj de smagte godt! Nup du også gerne denne gode idé.
Kanelsneglene blev ekstra bløde. Dem kan du godt glæde dig til at smage. 🙂
Foretrækker du at bage dine kanelsnegle helt fra bunden? Så finder du selvfølgelig også opskrifter på hjemmelavede kanelsnegle på bloggen.
Se flere opskrifter nederst i dette indlæg. Du finder bl.a. disse sunde kanelsnegle med æbler.
Allerførst, så får du opskriften på de ekstra hurtige kanelsnegle.
Hurtige kanelsnegle med revet æble – nem opskrift med pizzadej
Ingredienser
- 1 rulle færdig pizzadej butterdej kan også bruges
- 100 gram brun farin kan erstattes med rørsukker eller alm. sukker
- 100 gram blødt smør
- 2 spsk kanel
- 200 gram revet æble ca. 2 store eller 3-4 små æbler, gerne med skræl. Kan udelades
- 1 æg sammenpisket - til pensling
Chokoladeglasur:
- 50 ram flormelis
- 2-3 tsk vand gerne kogende
Sådan gør du
- Rul pizzadejen ud og lad den hvile imems du laver kanelremoncen. Bland brun farin med smør og kanel og rør det sammen til en lind kanelremonce. Smør remoncen ud, gem lidt til toppen. Skyl æblerne og riv dem og strø ud på dejen.
- Rul dejen sammen på den lange led og skær små kanelsnegle ud, ca. 1-1½ cm tykke. Læg kanelsneglene i en bradepande eller på et stykke bagepapir på en bageplade. De må gerne stå tæt sammen, så de bliver sammenbagte.
- Tryk kanelsneglene lidt flade. Har du mere remonce tilbage, så fordel det på toppen af kanelsneglene.
- Pensl nu kanelsneglene godt med sammenpisket æg. Alle flader/sider og ender skal gerne pensles. Det giver sprødhed og hjælper til at holde på remoncen. Jeg fik 16 stk kanelsnegle af denne portion.
- Bag nu kanelsneglene nederst i ovnen ca. 12 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) eller til de er sprøde og gyldenbrune. Bag dem ikke for længe, så kan de blive tørre. Lad kanelsneglene afkøle lidt, imens du laver glasur
- Rør evt. en chokoladeglasur af flormelis og lidt kogende vand. Pynt kagerne med glasuren. Jeg puttede min glasur i en lille plastpose, som jeg klippee et hul i, og trak striber af glasur henover kanelsneglene.
Noter
Sprøde lækre kanelsnegle med æblefyld – klar på ½ time med en rulle færdig pizzadej fra køledisken
De blev virkelig gode disse hurtige kanelsnegle! Ekstra sprøde og lækre og æblefyldet gør sneglene ekstra saftige og smagfulde. Æblerne tilfører nemlig både sødme/syrlighed og saftighed til kagerne.
Kan man lave kanelsneglene uden æbler?
Ja selvfølgelig. De kan sagtens laves bare med kanelremonce. Jeg sniger dog gerne lidt æbler med, gerne i kanelkager. Prøv også denne brunsviger med æble.
Hvordan bliver konsistensen, når man bruger pizzadej til kanelsnegle?
Man kan selvfølgelig godt smage på kagernes konsistens, at de ikke er helt så bløde som helt hjemmelavede kanelsnegle. I en snæver vending er disse dog mere end ok – faktisk så er de virkelig lækre!
Kanelsnegle af pizzadej bliver ekstra sprøde, så de må endelig ikke bage for længe, så kan de blive tørre. Tjek dem undervejs.
Jeg har brugt ekstra kanelremonce til sneglene, for både at tilføre smag og gøre dem ekstra snaskede/svampede.
Sneglene penslede jeg godt med æg på alle flader. Det giver en lækker sprød overflade. Ægget danner en slags karamelliseret knasende skorpe, der også med til at holde på remoncen.
Bag gerne kanelsneglene tæt i bradepande. Hvis remoncen løber nogle steder, så løber det bare over til sidemanden. 🙂
Der er jo en smule salt i en pizzadej, men det gør slet ikke noget, for sødt og salt går jo faktisk rigtigt godt i spænd.
Du kan sagtens bage kanelsnegle med pizzadej. Eksperimentet lykkedes! Dem må du altså prøve.
Prøv de hurtige kanelsnegle næste gang du bliver akut lækkersulten efter kanelsnegle og har en rulle pizzadej i køleskabet.
De vil være et hit til brunch, som morgenkage til morgenbordet, til eftermiddagens lækkersult?
Skønt med nemme hurtige kager til aftenhyggen eller børnefødselsdagen også.
Du kan jo også lave pizzasnegle af halvdelen af rullen og kanelsnegle af resten? Bare lige et tip fra mig.
Hvis du i ny og næ gerne tyer til til de nemme løsninger, så prøv også disse kanelsnegle lavet af færdig butterdej. De er også virkelig gode og sprøde.
Prøv også disse kanelsnegle muffins, de skal heller ikke hæve eller hvad med den populære en kanelsnegle kage?
Vil du gerne bage kanelsnegle fra bunden selv, så prøv bloggens store succes på kanelsnegle i fad. Opskriften finder du ved at klikke her.
Rigtig god fornøjelse med bageriet til dig.
Få flere opskrifter på lækre kanelsnegle her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.