Kanelsnegle focaccia – her får du en god nem opskrift på en slags brunsviger med snasket kanelfyld bagt i bradepande.
Jeg elsker at eksperimentere i køkkenet, ved du. Denne gang afprøvede jeg, om man mon ikke kunne lave en brunsviger med kanelremonce?
Altså som en brunsviger, bare med kanel i remoncen?

Det er jo noget nemmere end at rulle kanelsnegle ud, tænkte jeg, så det måtte prøves.
Kagen blev en kæmpe succes og jeg har glædet mig til at dele opskriften med dig. Faktisk så er det min yndlingsopskrift på brunsviger, som jeg har brugt, bare med en anden topping.
Dejen er en blød gærdej med smør og det er denne opskrift på kanelremonce jeg har brugt.
Kagen har jeg kaldt for en kanelsnegle focaccia – for den ligner jo næsten et lækkert foccaciabrød, bare med sød sprød kanelfyld på toppen.
Kunne du tænke dig at smage en snasket blød kage med smag af kanelsnegle og brunsviger?
Så prøv denne kanelsnegle focaccia. En skøn og lidt anderledes bradepandekage, der vil være et hit at servere til brunch, som sød kage til morgenmaden, til fødselsdag eller kagebord.
En virkelig nem kage at bage, hvis du skal have mange gæster.
Kagen bliver svampet og lækker, som en god brunsviger, bare med den dejlige smag af kanelsnegl.
Hvis du er vild med kanelsnegle, vil du elske denne kage!

Nederst i dette indlæg får du flere lækre opskrifter på kanelsnegle og kager med kanel.
Kanelsnegle focaccia – opskrift på brunsviger med kanel

Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
Dej:
- 3 dl. lunkent mælk kærnemælk el. lign. kan også bruges
- 50 gram smør
- 50 gram gær Du kan nøjes med 25 gram gær og et kvartérs længere hævetid
- 3 spsk. sukker
- 450-500 gram hvedemel ca. Kun til dejen ikke klistrer alt for meget
- 1 tsk kardemomme kan udelades
- 1 tsk. salt
Remoncefyld / kanelremonce:
- 125 gram smør
- 125 gram brun farin
- 2 spsk kanel
- evt. 1-2 spsk lys eller mørk sirup
Glasur:
- Flormelis rørt med lidt kogende vand - evt. med kakaopulver i glasur kan udelades
Sådan gør du
- Lun mælken sammen med smørret. Afkøl til lunkent/fingervarmt. Rør gær og sukker ud heri. Tilsæt mel lidt efter lidt, sammen med salt og kardemomme. Det er ikke sikkert, du skal bruge alt melet. Dejen må godt være blød og lidt klistret.

- Smør eller læg bagepapir i bunden af en bradepande f.eks. 27x35 cm eller lidt større. Pres dejen ud i bradepanden med fingrene. Lad bunden hæve et lunt sted i ca. 45-60 minutter. Speedhæv evt. 30 min. i ovnen v. 30 grader.

- Lav fyldet imens, ved at smelte alle ingredienser sammen i gryde eller mikroovn. Afkøl fyldet lidt.

- Brug fingrene til at lave huller i dejen, som når du laver focaccia.

- Fordel fyldet på hele bunden. Hullerne sikrer, at fyldet fordeler sig godt ned i kagen. Bag kagen nederst i ovnen i ca. 15-17 minutter ved 175 grader varmluft (200 gr. alm. ovn) afhængigt af bundens tykkelse og din ovns varmeevne.

- Bag ikke kagen for længe. Hold øje med den de sidste minutter. Kagen er færdig, når den er sprød, gyldenbrun og gennembagt, men stadig blød og svampet. Remoncen må godt være lidt flydende, den sætter sig efter afkøling.

- Lad brunsvigeren afkøle lidt før du evt. pynter den med lidt glasur i striber.

- Skær stykker af brunsvigeren og servér evt. med lidt flødeskum til. Kagen serveres gerne lun. Den err bedst bagedagen, men kan godt lunes ved svag varme dagen efter.

Noter

“Kanelsnegle” bagt som focaccia i bradepande – nem bradepandekage
Kæmpe win win!
Det er MEGET nemmere bare at skubbe dejen ud i bradepanden, end at rulle kanelsnegle. Du får heller ikke fingrene “grattet ind” i fyldet – smart! En nem kage at bage i bradepande.
En skøn og nem blød gærdej, du også kan bruge f.eks. brunsvigerboller med kanel eller kanelsnegle.
Jeg brugte en del gær i dejen, men så sprang jeg til gengæld også den første hævning over. Jeg lod dejen hæve direkte i bradepanden.
Smart, nemt og hurtigt. Speedhæver du dejen i ovnen, går det endnu hurtigere. 
Tips og variationer til opskriften på kanelsnegle focaccia:
- Vil du lave en luksus version, så tilsæt evt. lidt hakket mørk chokolade til remoncen.
- Kagen smager bedst lun, men kan også lunes igen dagen efter i mikroovn eller ovn ved svag varme.
- Vil du gerne springe hævningen helt over, så prøv denne lækre kanelsnegle kage med bagepulver.
- Tilsæt evt. revet æble til dejen, som i denne æble brunsviger.
- Hvis du tilsætter 1-2 spsk sirup til kanelremoncen, bliver den endnu mere flydende og snasket.
- Drys evt. lidt hakkede mandler, mandelflager eller hakkede nødder på kagen før bagningen.
- Vil du lave en julet version, så tilsæt evt. nelliker, allehånde eller andre julekrydderier i remoncen og/eller kagedejen.
- Dejen kan koldhæves natten over og kagen bages dagen efter. Få inspiration i denne opskrift på koldhævede kanelsnegle.

Kan man bage kanelsnegle focaccia kagen dagen før og kan den fryses?
Kagen er bedst på bagedagen. Opbevar den indpakket i plastpose på køkkenbordet. Pak den gerne ind, imens den er lun, det holder på fugten.
Dagen efter kan du lune kagen i airfryer/ovn eller mikroovn ved svag varme. Kun ca. 100 grader i ovnen. Luner du den ved højere temperatur, kan den blive tør.
Kagen kan også fryses og lunes efter optøning. Frys den helst ned på bagedagen, i så fald.

Rigtig god fornøjelse med kanelsnegle focaccia.
Den var et stort hit herhjemme. Mon ikke også den bliver en ny favorit hjemme hos jer? En sikker vinder hos alle kanelsneglefans. 🙂
Jeg nød kagen i sommerhuset med 2 søde gymnasieveninder, jeg efter mange år har fået kontakt til igen, til stor fryd for os alle.
En skøn stund og mine søde gæster ville gerne have stykker af den lækre kanelsnegle focaccia med hjem. Det må da siges at være den bedste anbefaling. 🙂
Prøv også disse småkager med kanelsnegle smag.

Få flere opskrifter på kanelsnegle kager her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.







