Hurtige cookies uden brun farin. Her får du en god nem grundopskrift på cookies – sprøde lækre småkager.
Disse kager er super hurtige at lave.
Jeg bager tit disse cookies, hvis jeg har æggeblommer i overskud. Måske jeg har bagt marengs? Skønt at man kan få 2 slags småkager ud af æg, når man bager småkager.
Cookiedejen kan du røre sammen på få minutter, bare med ske. Du skal kun bruge få ingredienser til disse hurtige cookies. Bare spring på.
I mange cookie opskrifter er der brugt brun farin, men i disse har jeg brugt flormelis. Det synes jeg gør kagerne ekstra sprøde også.
Småkagerne kan varieres i det uendelige.
I dagens version har jeg bare tilsat et par tsk lakridspulver, men det kan sagtens udelades.
Du kan også tilsætte kakaopulver og derved nemt trylle dem om til chokolade cookies? Bare brug denne opskrift som grundopskrift.
Du finder efterhånden en del opskrifter på bloggen, hvor jeg har taget udgangspunkt i denne. Skønne småkager.
Få tips til flere versioner af de lækre kager, nederst i dette indlæg. Allerførst så får du den nemme opskrift.
Hurtige cookies uden brun farin – god nem opskrift
Ingredienser
- 60 gram smeltet smør
- 100 gram flormelis
- 2 æggeblommer
- 120 gram mel
- 1 tsk. vaniljesukker
- ¾ tsk. natron
- ¾ tsk bagepulver
- 1 nip salt
- evt. f.eks. 2 tsk lakridspulver, kakaopulver, grofthakkede mandler, tranebær, grofthakket chokolade?
Sådan gør du
- Smelt smørret. Det gøres nemmest få sekunder i mikroovnen. Rør flormelis og vaniljesukker i og tilsæt æggeblommer.
- Bland natron og bagepulver med mel og rør det i dejen. Dejen bliver hård og fast. Saml den til en kugle. Fugt evt. hænderne med vand, hvis du synes den er for smuldrende. Du kan også samle dejen med lidt sirup.
- Tilsæt evt. f.eks. lakridspulver, kakaopulver, grofthakkede mandler, chokolade eller tranebær?
- Beklæd 2 bageplader med bagepapir og tril små dejkugler. Der kan være ca. 20 stk. kager pr. bageplade, da de flyder en del ud. Bag cookies'ene v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) i ca. 6-8 minutter afhængigt af størrelse.
- Kagerne er færdige, når de er sprøde og gyldne. De hæver op under bagningen og når de bliver flade igen, er de færdige. Er de for bløde efter afkøling, kan de bages nogle minutter igen.
Noter
God grundopskrift på cookies – nemme småkager med æggeblommer der er hurtige at lave
Disse cookies bliver helt sprøde, men foretrækker du at dine cookies er bløde i midten, så bag dem bare lidt kortere tid.
Du kan tilsætte alle slags lækkerier til kagerne.
Sæt gerne dit eget præg på kagerne og brug de lækkerier du synes bedst om. Skumfiduser, tranebær, Smarties, hvid chokolade, Daim, nødder i alle afskygninger?
Sådan laver du de hurtige cookies uden farin – se billederne her:
Hvis du følger bloggen trofast vil du kunne kende opskriften. Det er denne populære opskrift på Mars cookies jeg har taget afsæt i.
Skønt med en god cookie grund opskrift man kan blive ved med at vende tilbage til altid. Den er bare så nem og ingredienserne har vi altid i køkkenskabet herhjemme.
I opskriften har jeg skrevet at du bare kan tilsætte de lækkerier du har lyst til i kagerne.
Som sagt tilsatte jeg lidt lakridspulver, for jeg elsker nemlig lakrids cookies. Måske du også er fan?
De hurtige cookies kan du bage en – to – vupti. De er rigtigt fine som de er, uden ekstra lækkerier i. Lækre sprøde cookies.
Cookies’ene vil være gode til alle anledninger. Skønne kager, som både børn og voksne vil kunne lide.
Et hit til fødselsdag, kagebord, til kollegerne?
Rigtig god fornøjelse med de hurtige småkager.
Prøv også disse versioner med hasselnødder eller peanuts. Måske du kan finde på din helt egen variant?
Se flere opskrifter på småkager og cookies på denne liste eller se et udvalg nedenfor.
Få flere opskrifter på cookies her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Det her er simplethen bare de bedste cookies jeg har bagt. Jeg har så længe søgt efter en opskrift på cookies hvor de forbliver gode sprøde og har prøvet så mange opskrifter af, som bare bliver bløde kort tid efter bagningen.
Og så er de altså SUPER nemme at lave! Og alt det frås med mandler og chokolade – det er bare det bedste 😀 Tusinde tak!