Kødsovs med grøntsager. Uhm her får du opskriften på en lækker kødsauce, man kan bruge til pasta eller lasagne.
Vores nemme aftensmad i dag, blev en langtidssimret kødsovs, med en masse vitaminholdige grøntsager; porrer, peberfrugt og aubergine.
Der blev en kæmpe grydefuld kødsovs og jeg brugte kun ½ kilo hakket oksekød.
Når man bruger grøntsager, kan man sagtens reducere kødmængden. Man strækker farsen og det bliver en klart sundere kødsovs.
Faktisk bliver den også mere smagfuld og den er meget billigere at lave også.
Vores kødsauce simrede et par timer og min oplevelse er, at jo længere tid en kødsovs simrer, jo bedre. Har du ikke lang tid i køkkenet, så fortvivl ej. ½ time vil sagtens kunne gøre det.
Bruger du hakket kyllingekød, er retten endnu hurtigere færdig.
Aftensmaden blev – igen – lavet efter devisen det forhåndenværende søms princip: Åbn fryser. Find kød. Åbn køleskabet. Tøm grøntsagsskuffer. Tøm køkkenskabe.
Opskriften nedenfor kan du derfor sagtens eksperimentere med.
Brug de grøntsager du har på lager og mængden bestemmer du også selv. Man kan sagtens bruge mere hakket oksekød end jeg har brugt.
Har du ikke porrer, så kan de sagtens bare erstattes med løg.
Perfekt kødsovsen at servere til pasta eller du kan bruge den til en lasagne, hvor du gerne vil have lidt ekstra fokus på grøntsager i sovsen.
I denne kødsauce er der plads til stor kreativitet. Man kan bruge lige nøjagtig de grøntsager du har på lager eller som der lige er i sæson. Årstidens grønt er bedst og billigst at bruge.
Her kommer opskriften på:
Sund kødsovs med grøntsager til pasta ell. lasagne – få en god nem opskrift hér
Ingredienser
- 500 gram hakket oksekød Hakket svine- eller kyllingekød kan også bruges. Du kan sagtens bruge 1 kg kød
- 3 bouillonterninger evt. oksebouillon
- 5 fed hvidløg
- 5-7 spsk tørret oregano friske krydderurter kan også bruges
- Salt/peber
- 2-3 porrer i skiver kan erstattes med 3-4 løg
- 1 peberfrugt i tern
- 1 aubergine i tern i tern. Kan udelades
- 5-7 spsk rød balsamico rødvin kan også bruges. Kan udelades
- 2 dåser flåede tomater
- 140 gram koncentreret tomatpure en stor dåse. Kan udelades
- 1 liter kogende vand
- 2½ dl. fløde kan udelades
- Ketchup smag til. Kan udelades
- evt. 300 gram syltet peber
- Tilbehør: Fuldkornspasta og revet parmesanost
Sådan gør du
- Svits oksekød med bouillonterninger og pressede hvidløg. Krydr med oregano, salt og peber og tilsæt rød balsamico.
- Fintsnittede porrer og rød peber kan tilsættes, når kødet har skiftet farve.
- Tilsæt evt. aubergine, flåede tomater, tomatkoncentrat og syltet paprika.
- Hæld kogende vand ved og lad kødsaucen simre under låg så længe som muligt minimum et kvartér.
- Fløde kan nu tilsættes og retten kan jævnes med maizena eller meljævning.
- Smag kødsovsen til før servering gerne med ketchup, sukker og evt. mere rød balsamico og mere krydderi.
- Kog pasta og servér. Riv gerne lidt parmesanost på din pasta og kødsauce, det smager godt! Servér evt. brød med hvidløgssmør til
Noter
Hakket svinekød eller kyllingekød kan også bruges. Du kan bruge mere kød end jeg
Smag gerne kødsovsen til med rødvin. Kødsovsen kan også bruges til lasagne.Fryseegnet
Kødsauce med grøntsager – til pasta eller lasagne. Nem, sund og lækker og billigere at lave
Riv gerne lidt frisk parmesanost på din pasta og kødsauce, det smager godt! Servér gerne en skive lækkert brød med hvidløgssmør til, det smager også godt!
Grøntsager behøver du faktisk ikke til retten, da der er rigeligt i retten, men du bestemmer.
Sådan laver du den nemme kødsovs med grøntsager – se billederne her:
Lad endelig gerne din kødsovs simre så lang tid som muligt.
Uhm – en oplagt weekend-ret, for kødsovsen har kun godt af at simre i timevis. Mindre kan sagtens gøre det, minimum et kvartér.
Har du en sjat rødvin til overs, så tilsæt den endenli, det er nemlig lækkert i en kødsovs.
En kæmpestor grydefuld kødsovs blev det til. Så er der mad nok til i morgen også. JAA, det kan vi godt li’!
Dagen efter, så kan du bruge resten til en lækker lasagne. På den måde kan man få 2 måltider i ét.
På dag 3, kan i toppe kødsovsen med kartoffelmos og bage den i ovnen. Kødsovs med bagt kartoffelmos smager nemlig så godt. 3 måltider i ét 🙂
Gryden blev fyldt med “super-food”. Sønnike udbrød efter flere portioner: “Det er dælme i orden, det her”. Den bedste kompliment, man kan få fra en teenager. 🙂
Smag gerne kødsovsen til med lidt sukker, hvis du synes. Ketchup er også fin som smagsgiver.
Normalt plejer vi jo at bruge 1 kilo kød når vi laver kødsauce til to dage.
Oksekød er blevet meget dyrt at købe, så dagens variant var betydeligt billigere at lave.
Sundere var den også og der var nem aftensmad til flere dage.
Ingen beklagelser til trods, så prøv du også gerne en kødsovs med grøntsager, næste gang den skal på menuen hjemme hos jer.
I dag bagte jeg et lækkert brød, der passede perfekt som madbrød til kødsovsen. Få opskrift på et lækkert brød her:
1.
Vi nød brødet med friskrørt hvidløgssmør på: 3 fed pressede hvidløg rørt med smør.
2.
Hvidløgssmør smager jo fantastisk til lasagne, kødsovs, moussaka o.lign.
Skønt med dyppe-brød til maden. Perfekt også med brød til at “tørre” tallerkenen ren med også 😉
Herligt med en stor portion, så I vil have mad nok til flere dage. Resten kan I jo evt. bruge til lasagne om aftenen. 2 måltider i ét. Win win.
Få flere gode opskrifter på kødsovs både med oksekød, svinekød og kyllingekød her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Det er jo ingen sag med simremad når man er på barsel – faktisk praktisk 😉 snitteriet klarer minihakkeren – alt skal have samme str når man er 7 år …. Glemte at sige at MASSER af fint revet grana ost i sugoen også er mega lækkert 😉 knus
Præcis samme måde vi laver kødsauce på – så strækker økokødet fint 😉 Jeg hakker gulerødder, løg, persillerod etc. i atomer – så er der ingen børn der stiller spørgsmålstegn… Masser af frisk basilikum også 😉 Men det vigtigste, som du også skriver, er at det skal simre i timevis for at bliver helt optimalt…
Mht mælk til sønnike – vores lokale superbrugs har ½ pris på Thise mælk resten af året!!! Så er vi nede på 5,5 for verdens bedste mælk 🙂 Ved dog ikke om det gælder alle ‘brugser’ ….