Kage med kirsebær. Uhm her får du opskriften på en lækker hvid chokoladekage med Amarena kirsebær.
Sikke en dejlig kage vi spiste nytårsaften. Hvis du er vild med hvid chokolade OG brownie, så kig med her.
Det er nemlig en hvid karamelliseret chokoladekage med mandler og skønne Amarena-kirsebær. Sikke en lækker kage.
En overdådig og skøn dessertkage, der smager som en drøm.Måske du tænker det er en lidt mørk blondie?
De mørke kirsebær farver kagen under bagningen, derfor ser den hvide blondie noget mørk ud. Rør ikke for meget rundt i dejen efter kirsebærrene er tilsat, det vil nemlig farve dejen. Smagen – uhm den er bare så lækker.
En skøn brownie serveret som blondie.
Chokoladekagen er blød indeni og sprød i kanten. Helt perfekt faktisk! Billederne snyder lidt, for kagen i sig selv ser ret anonym ud.
Den er intens i smagen, med den dejligste smag af smør og chokolade. Uhm. Det er en virkelig lækker kage, så billederne snyder lidt. 🙂
Bag endelig ikke blondie kagen for længe. Den skal gerne være lidt klæg/svampet i midten. Den sætter sig efter afkøling.
Kagen skal være gennembagt, men stadigvæk blød, så er den lækrest.
Kagen bliver ret hurtig mørk, så jeg tildækkede kagen med stanniol de sidste 20 minutter. Gør du også gerne det.Glæd dig til kagen – opskriften får du lige her 🙂
Kage med kirsebær – få en god nem opskrift på hvid chokoladekage med Amarena kirsebær hér
Ingredienser
- 150 gram smør
- 200 gram hvid chokolade kan også laves med mørk chokolade
- 2 æg
- 120 gram sukker
- 80 gram hvedemel
- 1 knivspids salt
- 100 gram kirsebær (gerne Amarenabær i sirup) friske kirsebær kan også bruges og andre bær også
- 100 gram mandler grofthakkede. Andre nødder kan bruges
- Pynt: Striber af smeltet hvid chokolade eller et drys flormelis
Sådan gør du
- Smelt smørret i en gryde og skær chokoladen i mindre stykker og tilsæt til smørret. Lad det smelte forsigtigt sammen, ikke ved for høj varme
- Pisk æg og sukker hvidt og skummende og sigt hvedemelet i. Tilsæt smør/chokoladeblandingen og de grofthakkede mandler
- Halvér kirsebærrene og rør dem forsigtigt i dejen
- Smør en tærteform med smør og drys med rasp (så slipper kagen bedre). Formen skal være ca. 30-35 cm i diameter. Hæld dejen heri
- Bag kagen ca. 35-40 minutter v. 175 grader varmluft. Kagen skal føles lidt blødt midtpå, men sprød i kanten. Bag kagen nederst i ovnen og tildæk evt. med stanniol de sidste 20 minutter.
- Lad gerne kagen trække nogle timer før servering. Den er allerbedst, dagen efter. Smager skønt med vaniljeis til
- Pynt gerne kagen med striber af smeltet hvid chokolade eller et drys flormelis
Noter
Prøv en hvid chokoladekage – en blondie – denne med kirsebær smagte super godt
En virkelig skøn kage. Sprød udenpå og blød indeni.
Når den hvide chokolade bager, karamelliserer den og det giver den skønneste karamelagtige smag til kagen.
Kirsebærrene giver det perfekte syrlige strejf. Hvid chokolade i forening med smør, mandler og sukker og med kirsebær som prikken over i’et. En virkelig skøn kombination. Kagen får en næsten konfektagtig konsistens og den er endnu bedre dagen efter bagedagen (hvis der er noget tilbage).
Kirsebærkagen er perfekt som dessertkage men er også rigtig fin på et kagebord. Nyd den gerne med vaniljeis til. Glæd dig. Der venter dig magi.
Kagen er perfekt at servere som dessertkage, men vil også være et hit på et ethvert kagebord
Hvis jeg var dig, ville jeg lige smelte lidt hvid chokolade og så trække striber henover kagen før serveringen. Det nåede jeg ikke lige, før vi satte os til bords med gæsterne.
Har du god tid, så pynt du gerne lige kagen lidt. Det vil klæde kagen, er jeg sikker på Bagedyst-dommere ville sige 🙂
God fornøjelse med din hvide chokoladekage-blondie. Jeg er sikker på du vil elske den 🙂
Få flere gode opskrifter på kager og desserter med kirsebær her:
1.
2.
3.
4.