Julens bedste rustikke pebernødder – á la Lagkagehuset

  • Julens bedste rustikke pebernødder á la Lagkagehuset

Julens bedste rustikke pebernødder á la LagkagehusetAltså jeg har jo sådan set sværget på, at jeg ikke bringer flere nye pebernødde-opskrifter denne jul. Først skrev jeg om julens allerbedste pebernødder . Så prøvede jeg pebernødde-opskriften fra Den Gamle By anno 1884 – jamen de var jo OGSÅ gode.Så kom jeg til at love min gode ex-kollega Inger, at NU ville der altså ikke komme flere pebernøddeopskrifter på bloggen. Det løfte har jeg holdt, lige til i dag. 😉

Der skulle bages en ny portion pebernødder til vores familie-pebernødde-nisse, for den var TOM . Ingen jul med en tom nisse!Julens bedste rustikke pebernødder á la LagkagehusetHer i huset er det ikke rigtigt jul før julenissen er blevet fyldt med lækre pebernødder, og tømt og fyldt flere gange. Nu er den fyldt igen.  Så kan julefreden begynde at sænke sig 🙂Julens bedste rustikke pebernødder á la LagkagehusetJeg afprøvede en ny opskrift i dag. Hvorfor bage de samme pebernødder hver gang? Nej vel? Dagens pebernøddeopskrift har jeg læst anbefalet flere steder. Pebernødder ligesom Lagkagehuset laver dem…..

Alle gode gange tre. Jeg stemmer helt klart for disse pebernødder! Øj hvor er de gode. Tak til Lagkagehuset for den gode inspiration 🙂Julens bedste rustikke pebernødder á la LagkagehusetHer kommer opskriften på:

Julens bedste rustikke pebernødder – á la Lagkagehuset (over 100 stk.):

Julens bedste rustikke pebernødder - á la Lagkagehuset
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 8 minutter
Samlet tid: 28 minutter
Ret: Jul hos Bagenørden
Kategori: Brød og kager
Portioner: 100 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 250 g blødgjort smør
  • 250 g sukker
  • 1 dl piskefløde/mælk eller tykmælk
  • 500 g mel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 2 tsk. kanel
  • Et knivspids salt
  • 1 tsk. stødt hvid peber
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. bagepulver & 1 tsk. natron

Sådan gør du

  • Pisk sukker med det blødgjorte smør. Brug gerne en køkkenmaskine eller din el-pisker.
  • Tilsæt mælk/fløde eller tykmælk. Jeg brugte tykmælk, fordi jeg havde en rest. Det gik fint.
  • Bland krydderier, bagepulver/natron med melet og tilsæt.
  • Rør godt. Virker dejen for smuldrende, så saml den ved at ælte godt med hænderne til sidst (håndvarmen blødgør smørret).
  • Tril dejpølser og skær pebernødderne ud. Rigtigt rustikke pebernødder behøver du ikke trille.
  • Læg pebernødderne på en bageplade. De hæver ikke meget op, så der er plads til mange på en plade.
  • Jeg fik tre fyldte bageplader. Der er til MANGE kagedåser og mange julesultne slikmunde.
  • Bag pebernødderne 7-8 minutter v. 175 grader varmluft.
  • Pebernødderne skal ikke være for brune, men heller ikke for lyse. Hold øje med dem til sidst.

Julens bedste rustikke pebernødder á la LagkagehusetDSC_1649Julens bedste rustikke pebernødder á la Lagkagehuset

Her kan du se pebernødde-processen i billeder fra start til slut.

Julenissen blev fyldt – igen.Julens bedste rustikke pebernødder á la LagkagehusetDer blev også fyldt en lille pose til min mands gode kollega Morten, der er en flittig læser på bloggen. Hej Morten, du har en pose pebernødder til gode 🙂Julens bedste rustikke pebernødder á la LagkagehusetKagedåsen på mit kontor på arbejdet trængte også til en refill – hvorfor mon mit kontor er blevet døbt “kagekontoret”? Ja det forstår man ikke 🙂Julens bedste rustikke pebernødder á la LagkagehusetJeg er ked af at sige det, men hvis du er hoppet på nogle af de andre pebernøddevarianter her på bloggen, så er du altså alligevel nødt til at bage en ny og tredie variant. DISSE er nemlig julens bedste! Kombinationen af kardemomme, kanel, ingefær og lidt salt. Uhm! Mon tykmælken også gjorde “nødderne” ekstra gode?

Jeg skal ikke kunne sige det, men julens bedste pebernødder…DET er det 🙂

Rigtig god fornøjelse – og fod “for-hjul” 🙂

Julens bedste rustikke pebernødder á la Lagkagehuset

Fine julesmåkager anrettet på dit fineste fad

2
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Solvejg

Enig – bare de bedste pebernødder.
Det med de er det bedste startede allerede hos os sidste år.
Første hold blev bagt tidl. på måneden, de er spist og givet væk.
I dag er dåsen igen blevet fyldt op, de fleste er nu betænkt andre.
Næste weekend skal der passes børnebørn her, så mon ikke der skal trilles endnu en af de gode pebernødder.

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer