Lækre sprøde krydrede pebernødder, efter opskrift fra Lagkagehuset.
Jeg har prøvet at bage pebernødderne, og de er super gode, kan du tro. Rustikke, krydrede, sprøde og meget nemme at lave.
Altså jeg har jo sådan set sværget på, at jeg ikke bringer flere nye pebernødde opskrifter denne jul.
Først skrev jeg om julens allerbedste pebernødder . Så prøvede jeg pebernødde-opskriften fra Den Gamle By anno 1884. Begge opskrifter er rigtigt gode.
Så kom jeg til at love min gode ex-kollega Louise, at NU ville der altså ikke komme flere pebernøddeopskrifter på bloggen. Det løfte har jeg holdt, lige til i dag. 😉
Der skulle bages en ny portion til vores familie-pebernødde-nisse, for den var TOM . Ingen jul med en tom nisse!Her i huset er det ikke rigtigt jul før julenissen er blevet fyldt med lækre pebernødder, og tømt og fyldt flere gange.
Nu er den fyldt igen. Så kan julefreden begynde at sænke sig 🙂
Jeg afprøvede en ny opskrift i dag. Hvorfor bage de samme kager hver gang? Nej vel?
Dagens pebernøddeopskrift a la Lagkagehuset har jeg læst anbefalet flere steder. Den måtte prøves!
Alle gode gange tre. Jeg stemmer helt klart for disse pebernødder! Øj hvor er de gode. Tak til Lagkagehuset for den gode inspiration 🙂
Få flere pebernødde opskrifter nederst i dette indlæg. Her kommer den nemme opskrift:
Pebernødder a la Lagkagehuset – få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 250 g blødgjort smør
- 250 g sukker
- 1 dl piskefløde/mælk eller surmælksprodukt som tykmælk, kærnemælk ell. lign.
- 500 g mel
- 1 tsk. stødt ingefær
- 2-3 tsk. kanel tilsæt 3 tsk for ekstra god krydret smag
- 1 nip salt
- 1 tsk. stødt hvid peber eller alm. sort peber
- 1-2 tsk. kardemomme tilsæt 2 tsk for ekstra god krydret smag
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk natron
Sådan gør du
- Pisk sukker med det blødgjorte smør. Brug gerne en køkkenmaskine eller din el-pisker.
- Tilsæt mælk/fløde eller tykmælk. Jeg brugte tykmælk, fordi jeg havde en rest.
- Bland krydderier, bagepulver/natron med melet og tilsæt.
- Rør godt. Virker dejen for smuldrende, så saml den ved at ælte godt med hænderne til sidst (håndvarmen blødgør smørret).
- Tril dejpølser og skær pebernødderne ud. Du behøver ikke trille dem
- Læg pebernødderne på en bageplade. De hæver ikke meget op, så der er plads til mange på en plade. Jeg fik tre fyldte bageplader, ialt ca. 100 stk.
- Bag pebernødderne 7-8 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Bagetiden afhænger af størrelsen på pebernødderne
- Pebernødderne er færdige, når de er gyldne og sprøde. Er de for bløde efter afkøling, så bag dem nogle minutter igen.
Noter
Pebernødderne kan holde sig minimum 2-3 uger i tætsluttende kagedåse.
Er de for bløde efter afkøling, så bag dem nogle minutter igen.Dejen kan laves i forvejen og kan holde sig 1-3 dage i køleskabet godt pakket ind. Den kan også fryses
Pebernødderne fra Lagkagehuset, er så gode. Sprøde, rustikke og nemme at lave
Rustikke pebernødder behøver man slet ikke trille. Faktisk behøver du kun skære dine dejstængerne ud i skiver. Nemmere bliver det ikke. Man trillede vist heller ikke pebernødderne i gamle dage?
Du sparer virkelig meget tid med så stor en portion. Du kan også sagtens trille dem, hvis du synes. Måske du har dine børn eller børnebørn med i køkkenet som hjælpere?
Sådan laver du pebernødder á la Lagkagehuset. Se billederne her:
Der blev også fyldt en lille pose til min mands gode kollega Morten, der er en flittig læser på bloggen. Hej Morten, du har en pose julesmåkager til gode 🙂Kagedåsen på mit kontor på arbejdet trængte også til en refill. Hvorfor mon mit kontor er blevet døbt “kagekontoret”? Ja det forstår man jo slet ikke 🙂Jeg er ked af at sige det, men hvis du er hoppet på nogle af de andre pebernøddevarianter her på bloggen, så er du altså alligevel nødt til at bage en ny og tredie variant.
DISSE pebernødder er nemlig julens bedste! Kombinationen af kardemomme, kanel, ingefær og lidt salt. Uhm!
Prøv også denne version med fløde og peber og disse lidt ekstra krydrede.
Mon tykmælken også gjorde “nødderne” ekstra gode?
Jeg skal ikke kunne sige det, men julens bedste pebernødder…DET er det. De vil dog også være fine med mælk/fløde/kærnemælk
Rigtig god fornøjelse med bageriet til dig.
Hvis du gerne vil se flere opskrifter på klassiske julesmåkager, så klik her
Få flere pebernødde opskrifter her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Enig – bare de bedste pebernødder.
Det med de er det bedste startede allerede hos os sidste år.
Første hold blev bagt tidl. på måneden, de er spist og givet væk.
I dag er dåsen igen blevet fyldt op, de fleste er nu betænkt andre.
Næste weekend skal der passes børnebørn her, så mon ikke der skal trilles endnu en af de gode pebernødder.