En kage i kop er en skøn lille kage, der nemt kan laves i mikroovnen. Ja faktisk skal kagen kun bage i 1½ minut!
En kage i kop er et hit, hvis du akut bliver lækkersulten en aften og ikke lige har lyst til at bage en hel kage. Måske du også er den eneste i familien der har lyst til kage? Her vil en kage i kop også være en perfekt idé.
Det smarte ved en kage i kop er også, at du ikke bliver fristet til at tage et stykke til og måske endnu et stykke til. Rimeligt adfærdsregulerende, at man kun har en enkelt lille kage der kan friste? 😉
Èn kaldte også kagen for den “perfekte singlekage” og ja det må man da vist sige at den er. 🙂
Energimæssigt er det også både hurtigere og billigere at bage en kage i mikroovnen, end at varme den store ovn op.Får du lyst til at bage kagen, men har du ingen mikroovn, vil jeg derfor ikke råde dig til at bage den lille kage i ovnen. Det vil være for ressourcekrævende, i forhold til hvor lille kagen er, tænker jeg. Så ville jeg måske nok hellere bage en portion muffins og så nedfryse?
Du kunne jo f.eks. kigge med på denne muffin-opskrift?



Jeg har tilsat ½ æble til dejen og så har jeg pyntet med kakaoglasur, men ellers er opskriften den samme som denne:

Jeg tænker du sagtens kan prøve at eksperimentere yderligere med opskriften?Jeg glæder mig ihvertfald til at afprøve nye og flere kage i kop-varianter.
Opskriften på dagens kage i kop med æble og kanel får du lige her. Den er mega-nem, så spring du bare på:
Kage i kop med æble og kanel – i mikroovn

Ingredienser
- 3 spsk hvedemel
- ½ tsk kardemomme (stødt)
- 1 tsk stødt kanel
- 1/5 tsk natron
- 2 spsk sirup erstatter sukker. Honning kan bruges i stedet
- 3 spsk mælk
- ½ spsk olie raps- eller olivenolie. Smeltet smør kan også bruges
- ½ æble skrællet og skåret i tern. Anden frugt kan bruges - pærer eller blommer måske?
- Drys: perlesukker kan udelades eller erstattes med rørsukker
- Glasur af 1 spsk flormelis + ½ tsk kakao + et par dråber vand
Sådan gør du
- Bland hvedemel, kardemomme, kanel og natron i en kop/skål der kan tåle mikroovn
- Tilsæt olie, sirup og mælk og rør til der ikke længere er klumper i
- Dejen bliver fin og lind
- Skræl æblet, skær det i tern og vend det i dejen
- "Bag" kagen 1½ minut i mikroovnen ved fuld effekt (900 watt)
- Lad kagen afkøle lidt.
- Rør glasur og put på kagen og servér straks
Noter
En kage i kop er den nemmeste kage bagt i mikroovn – prøv denne version med æble og kanel
Uhm det var en skøn variant med syrlige æbler og kanel. Kagen smagte rigtigt godt og det er faktisk en rimeligt fedtfattig kage, med kun ½ spsk olie i dejen. Der er jo stadigvæk sirup i og glasur på toppen, så helt sund er den ikke, men sammenlignet med andre syndige kager, kan denne kage vist godt pudse glorien. Den er en sundere kage, der hører til i den fedtfattige kategori.
Måske du skulle prøve den lille æblekage, hvis du altså har en mikroovn? På bloggen finder du flere kage i kop-varianter. Måske du også kunne få lyst til at springe på dem?:


Måske det er æblekagen du glæder dig allermest til at prøve? Den var et hit og den kunne fint tilfredsstille min søde tand sådan en onsdags-lækkersulten aften. Måske du synes at kagen ikke ligner en “rigtig” kage og at den faktisk hér ikke ser særligt indbydende ud?
Overfladen på en mikroovns-kage bliver ikke sprød og gylden, men mere blød og lidt bleg i det, så put gerne glasur på dine mikroovns-kager eller lirk dem ud af koppen og andret dem fint på en tallerken – så vil kagen vel nærmest ligne en lille muffin?
Prøv en kage i kop og se hvad du synes. Jeg er fan og glæder mig til at prøve en masse andre varianter. Hold øje her på kanalen – måske der en dag popper endnu en kage-i-kop-opskrift op til dig 🙂
Ejj, hvor er det smart! Og hurtigt, hvis man lige skal finde på noget i en fart til en uventet kaffegæst:-)