•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Boller uden gær - grove scones med tykmælkDe hurtigste boller man kan bage? Ja det må da være scones, for de kan jo bages helt uden gær og skal derfor slet ikke hæve.

I denne uge havde vi en liter A38 ymer der skulle bruges og jeg fandt på at bage en portion hurtige scones, som vi spiste til varm leverpostej en aften vi var sent hjemme fra job.

Det var en rigtig fin aftenservering men bollerne vil også være perfekte at lave som nemme morgenbrød eller hurtige frokostboller i weekenden måske?Boller uden gær - grove scones med tykmælkJeg brugte ymer/tykmælk fordi jeg lige havde det på lager, men alle slags surmælksprodukter kan bruges og mælk også.

Normalt er der smør i scones, men jeg prøvede faktisk helt at udelade fedtstof i denne opskrift og det gik så fint. Fedtfattige scones, kunne vi kalde dem?

Tilsæt gerne smør til dejen, hvis du synes, men jeg synes ikke det behøves, hvis du bager dem med ymer/tykmælk, da det tilfører fugt til dejen.

Boller uden gær - grove scones med tykmælkFine boller, der kan laves på under ½ time. Bollerne smagte skønt med smør på, en skive ost og ja selvfølgelig også den lune leverpostej. De vil også være rigtig fine som brød til suppe.

Måske du tænker: “Det var da vildt meget bagepulver hun putter i?” Jamen sådan er det. Man er nødt til at bruge bagepulver eller gær i boller. Der skal temmelig meget bagepulver i denne scones-dej, for at bollerne kan hæve. Boller uden gær - grove scones med tykmælk

Hvorfor nu bage uden gær?

Boller uden gær - grove scones med tykmælkDet er smart, hvis man ikke har tid/tålmodighed til at vente på hævning eller hvis man har glemt at købe gær og ikke lige orker en indkøbstur.

Det er også genialt, hvis man spontant får lyst til at bage hjemmelavede boller, men gerne vil kunne nyde én i en ruf.

Måske du også får en pludselig lyst til at servere dem til brunch til din familie derhjemme en dag? Det er klart hurtigere at bage en portion scones, end at køre en tur til bageren 🙂Boller uden gær - grove scones med tykmælk

Hvad er ulemperne?

Brødet kan godt blive lidt mere kompakt i det, i forhold til en gærdej. Bollerne smager også bedst på bagedagen – dagen efter kan de godt være lidt tørre, men de kan fint lunes i mikroovnen igen f.eks.

Geniale boller er de!

Boller uden gær - grove scones med tykmælkOpskriften på de nemme boller uden gær får du lige her:

Boller uden gær – grove scones med tykmælk

Boller uden gær - grove scones med tykmælk
Nemme boller uden gær - lækre grove scones
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Boller uden gær - grove scones med tykmælk
Kategori: Brød og boller
Keyword: boller uden gær, scones med havregryn
Portioner: 16 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 liter ymer/tykmælk/kærnemælk ell. lignende
  • 200 gram havregryn fin eller grovvalsede
  • 800-900 gram hvedemel kun lige mel nok til, at dejen kan slippe fad og fingre
  • 2 spsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk honning eller sukker
  • evt. 50 gram smør i tern
  • Pensling: Mælk
  • Drys: Sesamfrø/græskarkerner kan erstattes med andre frø/kerner

Sådan gør du

  • Bland alle de tørre ingredienser men gem lidt af hvedemelet
    Boller uden gær - grove scones med tykmælk
  • Bland melet i tykmælken/ymer og rør godt. Brug gerne køkkenmaskine. Dejen bliver hård og fast
    Boller uden gær - grove scones med tykmælk
  • Tilsæt kun lige mel nok til at dejen kan slippe fad og fingre
    Boller uden gær - grove scones med tykmælk
  • Form 16 boller og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir
    Boller uden gær - grove scones med tykmælk
  • Pensl bollerne med mælk og drys med sesamfrø/græskarkerner
    Boller uden gær - grove scones med tykmælk
  • Bag kagerne ca. 15 minutter v. 175 grader varmluft. De er færdige, når er er gyldne og gennembagte
    Boller uden gær - grove scones med tykmælk
  • Nyd bollerne med smør , syltetøj, ost eller måske leverpostej 🙂
    Boller uden gær - grove scones med tykmælk

Noter

Scones er bedst på bagedagen, men kan lunes i mikroovnen dagen efter
Alle slags surmælksprodukter kan bruges og mælk også
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Nemme, lækre scones med havregryn – hurtige boller uden gærBoller uden gær - grove scones med tykmælk

På ingen tid fik jeg lavet 16 boller. Hvor er det altså smart at de slet ikke skal hæve! Boller uden gær - grove scones med tykmælkTænk, en ganske almindelig travl hverdags-dag at kunne trylle en lækker kurvfuld boller frem. Hvilken jubel!

Vi nød dem kan du tro og dagen efter lunede vi resten i mikroovnen.

Prøv dem da lige, de lynhurtige boller uden gær. Brug hvad du har af surmælksprodukter eller mælk eller hvad du nu ellers kan opdrive i dit køleskab.

Pøj pøj med bageriet til dig. Disse boller må du da prøve 🙂Boller uden gær - grove scones med tykmælk


  •  
  •  
  •  
  •  
  •