Kage med æble og kanel. Uhm i dag får du opskriften på en rigtig dejlig og nem bagt æblekage. Jeg havde jo ellers sværget, at NU er der nok æblekager på bloggen. Ja hvor mange æblekager kan der mon overhovedet være på sådan en madblog?
MANGE kan vi konstatere og i dag får du opskriften på endnu én til samlingen. 🙂Når jeg nu har eksperimenteret mig frem til en ny opskrift. Den er et kæmpe hit, så ville det da være dumt ikke at dele opskriften med dig, synes du ikke? 🙂
Kagen er helt vildt nem og består af basis-ingredienser, du med garanti har i dine køkkenskabe.
Kagen er rimelig fedtfattig også, for faktisk er der kun brugt 50 gram smør til kagen.
Det er en meget enkel æblekage med æbler og kanel, der er ikke så mange dikkedarer.
Kombinationen af æble/kanel er bare skøn – en æblekage med kanel er en ægte kage-klassiker, der er svært uimodståelig.
Kagen kan laves året rundt, for æbler er nemme at købe året rundt og kan fås til en billig penge.
Kagen er fin både til et kagebord, men også et hit som dessert hvis du serverer den med creme fraiche eller vaniljeis til. Uhm<3
Æblekagen er meget nem at lave og du får opskriften lige her:
Kage med æble og kanel – få opskriften på en meget nem æblekage her
Ingredienser
- 4 æbler skrællede og skåret i både
- 2 æg
- 1½ dl sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 50 gram smeltet smør
- ¾ dl mælk surmælksprodukt kan også bruges
- 2½ dl hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk kanel ialt. 1 tsk på toppen af dejen og 1 tsk på toppen af æblestykkerne, iblandet sukker
Sådan gør du
- Skræl æblerne og skær dem i både. Læg dem i vand i en skål (bare så de ikke bliver brune)
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende
- Smelt smørret i gryde eller mikroovn og rør det i æggeblandingen sammen med mælken
- Bland mel med bagepulver og rør det i dejen med en dejspatel
- Beklæd en ildfast fad med bagepapir og hæld dejen heri. Min form målte ca. 26x28 cm. Drys med 1 tsk kanel
- Dryp æblestykkerne godt af og dup dem tørre. Fordel dem på dejen og tryk dem godt ned
- Bland den sidste tsk kanel med 1 spsk sukker og drys det på det æblerne
- Bag kagen ca. 35 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Kagen er færdig, når den er gennembagt. Hvis du synes den bliver for mørk, så tildæk evt. med stanniol
- Nyd æblekagen lun gerne med flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis til
Noter
Du kan bruge pærer til kagen i stedet for eller anden frugt.
Opbevar kagen tildækket med stanniol og i plastpose Kagen er fryseegnetEn nem og lækker æblekage i bradepande, næsten uden smør. Kanelsmagen er skøn!
Jeg elsker æblekager hvor man kan få brugt mange æbler i dejen og det kan man i denne.
Hvis du kan lykkes med at få lagt æbleskiverne i et smukkere mønster end jeg, så prøv endelig 🙂
Duften af kanel, der breder sig i huset, er bare skøn! Den skønneste duft 🙂
Jeg inviterede en god veninde på kaffe og kage i sommerhuset og det var et hit. Det var nogle hyggelige timer. Vi elsker at sludre og spise kage begge to – vi er det perfekte match 🙂
Vi fik prøvesmagt mange stykker kage og vi havde heldigvis creme fraiche i køleskabet – halløj en lækkerbisken 🙂
En rask lille æblekage med kaneldrys på toppen og rigeligt æbler i dejen.
Er det æblesæson, så er kagen oplagt, for man kan få brugt mange æbler til denne kage. Måske du bare har nogle runkne æbler i frugtskålen, der trænger til at blive brugt?
Bager du i ovnens store bradepande, vil jeg tro at du skal bage dobbelt portion. Denne kage vil være et godt bud på en god æblekage i bradepande.
Æblekage er en populær kage og denne kage vil også være hit hjemme hos dig er jeg sikker på 🙂
Spring du bare på. God fornøjelse med bageriet til dig.
Tusind tak for dig!
Nok den bedste æble kage jeg nogensinde har smagt.
Jeg prøvede den også med brombær brugte lidt mere sukker og knap så meget kanel. Kan varmt anbefale .
Jeg ville gi den 5 stjerner men den ville ikke rigtig som jeg vil. Men helt klart 5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Lækker æblekage og nem 😋
Hej
Kan den spises kold og uden tilbehør? Har lavet den til noget skole / klasse arrangement i morgen, hvor ungerne skal sælge bla kage, men nu bliver jeg pludselig i tvivl og det går an. Kan ikke test smage, for skal levere en hel bradepande 😂 (har lavet opskriften til 30 personer). Skal jeg bage en anden kage? 😝
Kan meget godt lide dine opskrifter…..Men hold da op hvor virkelig mega meget irriterende med ALLE disse reklamer ISÆR midt i selve opskriften…..har en øjensygdom og meget svært ved at fokusere og når reklamerne komme så voldsomt ofte så kan jeg ikke og da slet ikke få samme resultat når jeg så kommer til at mangle linjer (i flertal) ØV ØV ØV så je må åbenbart også droppe dine opskrifter👎😞
Tak for alle sine dejlige opskrifter.
Lyder nem og lækker.
Kan kagen bages og fryses ned – eller fryses ned inden den bages 🤔
Hvorfor lægger du æblerne i vand først?
JEg leder efter en god opskrift på æblekage da min datter elsker den form for kager,,, meeeen står der virkelig at der skal 7,5 dl mælk i?
Hvordan opbevarer jeg den bedst, hvis jeg har bagt den dagen før, den skal serveres?
🤗🤗
Hej Gitte,
kan kagen bages en dag inden servering eller bliver den tør? ☺️
Jeg har bagt kagen præsis som den skal bages og laves😊 men nu er der gårt 40 minutter og æblekagen er stadig helt smatet og ikke bagt? Er det normalt?
Hej.
Hvad tykkelse har du skåret æblerne i? 😉
Hvor mange æg bruger du?
hvor mange æg skal der til på æble og kanel kagen?
Den ser rigtig lækker ud den der æblekage med kanel 🙂
Hvormange æg skal der i kagen? Jeg har tjekket opskriften flere gange, men kan ikke finde antallet af æg der skal i kagen…kun at æg og sukker skal piskes.