Forloren hare med tilbehør. I dag får du opskriften på en klassisk forloren hare med bacon, brun sovs og hasselback kartofler. Forloren hare med tilbehør - lækker opskriftVi samlede os om et godt måltid mad her til aften.

Mormormad af allerbedste slags. En oldschool-ret, som der ikke er blevet lavet om på i årevis, heller ikke selvom verden har forandret sig udenfor.

Der blev serveret forloren hare med bacon, brun sovs og tyttebær – det bedste tilbehør

En gammel dansk klassisk nationalret næsten. Ikke et øje var tørt 🙂Forloren hare med tilbehør - lækker opskriftDe klassiske retter består heldigvis i vores køkkener og ligeså den gode flødesauce.

Bacon på toppen af den forlorne hare skaber stadigvæk lykke. Retten bringer altid jubel, hos både store og små, når den serveres. Forloren hare med tilbehør - lækker opskriftMenuen var en vinder-menu og det var den nemmeste forlorne hare jeg nogensinde har lavet.

Forberedelserne tog kun 10 minutter og “haren” er også meget nem at købe ind til, for ingredienslisten er nem og overskuelig.Forloren hare med tilbehør - lækker opskrift

Til den forlorne hare fik vi flødesovs, tyttebær, hasselback kartofler og ovnbagte grøntsager.

Det blev en forloren hare stegt som vildt og den smagte bare super godt.

En lækker søndagsmenu – og der er rester nok til i morgen også.

Herligt, når der er madrester til overs fra weekenden på en træt mandag. Det nyder vi og mon ikke vi er flere om at elske det? 🙂

Glæd dig, der bliver mad nok til 2 dage, med denne opskrift.

Her kommer opskriften på:

Forloren hare med tilbehør –  få en god nem opskrift med bacon og brun sovs hér:

Forloren hare - opskrift med bacon og brun sovs
Klassisk forloren hare med bacon og brun sovs
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Ret: Forloren hare - opskrift med bacon og brun sovs
Portioner: 4 pers. i 2 dage
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Forloren hare:

  • 1 kg hakket svinefars eller blandet kalv/flæsk
  • 3 dl. havregryn
  • 3 æg
  • dl. mælk
  • 2 dl. hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 1 pakke bacon i skiver
  • Ca. 1 liter kogende vand - tilsættes undervejs til stegefadet.

Flødesauce:

  • Stegesky
  • dl fløde piskefløde eller kaffefløde
  • 2-3 spsk tyttebærsyltetøj eller ribsgele
  • Salt/peber
  • kulør

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Hasselback kartofler:

  • Skræl eller vask kartoflerne og skær riller , uden at skære helt igennem. Pensl med rigeligt olie olie og drys med krydderier. Sæt kartoflerne i ovnen og bag mindst 1 time.
    Forloren hare med tilbehør - lækker opskrift

Forloren hare:

  • Rør farsen med æg, mælk, havregryn, hvedemel og krydderier. Alle ingredienser røres godt sammen
    Forloren hare med tilbehør - lækker opskrift
  • Form en forloren hare i et ildfast fad. Drys med lidt ekstra salt og peber øverst.
    Forloren hare med tilbehør - lækker opskrift
  • Vikl bacon om haren og stop det godt indunder, så den ikke slipper undervejs.
    Forloren hare med tilbehør - lækker opskrift
  • Steg den forlorne hare 45-60 minutter i ovnen sammen med kartoflerne. Efter et kvarters stegetid tilsættes lidt kogende vand til stegefadet. Tilsæt lidt mere undervejs, så "haren" ikke steger tør. Vandet gør den "saftig" og giver dig mulighed for at lave den lækreste sauce. Haren er færdig når den er sprød og gylden.
    Forloren hare med tilbehør - lækker opskrift

Brun sovs:

  • Si stegeskyen og hæld den over i en gryde undervejs og tilsæt nyt vand til stegefadet. Lad den forlorne hare stege færdig i ovnen, imens du laver sovsen.
  • Jævn saucen, tilsæt kulør og smag til med tyttebær og salt/peber. Supplér evt. med den sidste sidste stegesky, hvis sovsen har behov for mere smag til sidst.
  • Gør klar til at servere din mormor-ret og husk at servere tyttebærsyltetøj til
    Forloren hare med tilbehør - lækker opskrift

Noter

Ovnbagt grønt: Find en lækker opskrift her
Hasselback kartofler: Find en lækker opskrift her
Syltetøjet i sovsen giver en dejlig "vildt" smag. Du kan erstatte tyttebærsyltetøj med ribs- eller æblegele.
Den forlorne hare kan lunes dagen efter, ved at stege skiver på panden. Den forlorne hare er også fryseegnet
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Forloren hare med tilbehør - lækker opskrift

Farsbrød med bacon, hasselback og flødesovs. En god gammeldags klassisk opskrift

Jeg plejer jo ellers at sværge til min yndlingsopskrift på forloren hare, hvor der er sennep og revne kartofler i.

Den bliver også superlækker. Jeg spurgte familien om dagens forlorne hare og kommentarerne var: “Denne smager ligesom mere klassisk”,

“Denne smager godt, sådan ville man have fået den serveret på en kro, et plejehjem eller et hospital?”  (jeg var lidt i tvivl om jeg skulle tolke dette positivt?) 😉

Forloren hare med tilbehør - lækker opskrift

Min mand og min søn storspiste bare maden og overhørte i første omgang mine spørgsmål.

Det tolker jeg som gode tegn? At der blev øst mad op 2-3 gange er vel også et succesparameter?  🙂

Se hvordan du laver forloren hare med bacon og tilbehør – se billederne her:

Nem og lækker søndagsmenu, der gav en dejlig duft af mormormad i huset.

En duft der giver tryghed og en følelse af “det nære”, det hjemlige, kærlighed, trygge rammer og alt det gode i livet.

Gammel madkultur, der vækker gode minder. Det er også dét mormor-mad kan 🙂Forloren hare med tilbehør - lækker opskrift

Jeg har bidraget til verdensfreden i mit køkken i dag, med en skøn middag, der vakte glæde. 😀

Der blev glæde, jubel og harmoni i mit lille hjem. Jeg har bagt store lækre bløde boller og lavet en lækker forloren hare til min familie.Forloren hare med tilbehør - lækker opskrift

Hvis vi bare alle sørger for at sætte et positivt aftryk, dér hvor vi er,  og der hvor vi står. Har vi så ikke bare en lille bitte smule gjort verden til et bedre sted?

Jeg tror det. Min familie blev ihvertfald glad  🙂Forloren hare med tilbehør - lækker opskriftSpring du roligt på den forlorne hare. Den vil med garanti også blive populær hjemme hos dig 🙂


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.