Forloren hare med tilbehør. I dag får du opskriften på en klassisk forloren hare med bacon, brun sovs og hasselback kartofler. Vi samlede os om et godt måltid mad her til aften.
Mormormad af allerbedste slags. En oldschool-ret, som der ikke er blevet lavet om på i årevis, heller ikke selvom verden har forandret sig udenfor.
Der blev serveret forloren hare med bacon, brun sovs og tyttebær – det bedste tilbehør
En gammel dansk klassisk nationalret næsten. Ikke et øje var tørt 🙂De klassiske retter består heldigvis i vores køkkener og ligeså den gode flødesauce.
Bacon på toppen af den forlorne hare skaber stadigvæk lykke. Retten bringer altid jubel, hos både store og små, når den serveres. Menuen var en vinder-menu og det var den nemmeste forlorne hare jeg nogensinde har lavet.
Forberedelserne tog kun 10 minutter og “haren” er også meget nem at købe ind til, for ingredienslisten er nem og overskuelig.
Til den forlorne hare fik vi flødesovs, tyttebær, hasselback kartofler og ovnbagte grøntsager.
Det blev en forloren hare stegt som vildt og den smagte bare super godt.
En lækker søndagsmenu – og der er rester nok til i morgen også.
Herligt, når der er madrester til overs fra weekenden på en træt mandag. Det nyder vi og mon ikke vi er flere om at elske det? 🙂
Glæd dig, der bliver mad nok til 2 dage, med denne opskrift.
Her kommer opskriften på:
Forloren hare med tilbehør – få en god nem opskrift med bacon og brun sovs hér:
Ingredienser
Forloren hare:
- 1 kg hakket svinefars eller blandet kalv/flæsk
- 3 dl. havregryn
- 3 æg
- 2½ dl. mælk
- 2 dl. hvedemel
- 1 tsk salt
- 1 tsk peber
- 1 pakke bacon i skiver
- Ca. 1 liter kogende vand - tilsættes undervejs til stegefadet.
Flødesauce:
- Stegesky
- 2½ dl fløde piskefløde eller kaffefløde
- 2-3 spsk tyttebærsyltetøj eller ribsgele
- Salt/peber
- kulør
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Hasselback kartofler:
- Skræl eller vask kartoflerne og skær riller , uden at skære helt igennem. Pensl med rigeligt olie olie og drys med krydderier. Sæt kartoflerne i ovnen og bag mindst 1 time.
Forloren hare:
- Rør farsen med æg, mælk, havregryn, hvedemel og krydderier. Alle ingredienser røres godt sammen
- Form en forloren hare i et ildfast fad. Drys med lidt ekstra salt og peber øverst.
- Vikl bacon om haren og stop det godt indunder, så den ikke slipper undervejs.
- Steg den forlorne hare 45-60 minutter i ovnen sammen med kartoflerne. Efter et kvarters stegetid tilsættes lidt kogende vand til stegefadet. Tilsæt lidt mere undervejs, så "haren" ikke steger tør. Vandet gør den "saftig" og giver dig mulighed for at lave den lækreste sauce. Haren er færdig når den er sprød og gylden.
Brun sovs:
- Si stegeskyen og hæld den over i en gryde undervejs og tilsæt nyt vand til stegefadet. Lad den forlorne hare stege færdig i ovnen, imens du laver sovsen.
- Jævn saucen, tilsæt kulør og smag til med tyttebær og salt/peber. Supplér evt. med den sidste sidste stegesky, hvis sovsen har behov for mere smag til sidst.
- Gør klar til at servere din mormor-ret og husk at servere tyttebærsyltetøj til
Noter
Den forlorne hare kan lunes dagen efter, ved at stege skiver på panden. Den forlorne hare er også fryseegnet
Farsbrød med bacon, hasselback og flødesovs. En god gammeldags klassisk opskrift
Jeg plejer jo ellers at sværge til min yndlingsopskrift på forloren hare, hvor der er sennep og revne kartofler i.
Den bliver også superlækker. Jeg spurgte familien om dagens forlorne hare og kommentarerne var: “Denne smager ligesom mere klassisk”,
“Denne smager godt, sådan ville man have fået den serveret på en kro, et plejehjem eller et hospital?” (jeg var lidt i tvivl om jeg skulle tolke dette positivt?) 😉
Min mand og min søn storspiste bare maden og overhørte i første omgang mine spørgsmål.
Det tolker jeg som gode tegn? At der blev øst mad op 2-3 gange er vel også et succesparameter? 🙂
Se hvordan du laver forloren hare med bacon og tilbehør – se billederne her:
Nem og lækker søndagsmenu, der gav en dejlig duft af mormormad i huset.
En duft der giver tryghed og en følelse af “det nære”, det hjemlige, kærlighed, trygge rammer og alt det gode i livet.
Gammel madkultur, der vækker gode minder. Det er også dét mormor-mad kan 🙂
Jeg har bidraget til verdensfreden i mit køkken i dag, med en skøn middag, der vakte glæde. 😀
Der blev glæde, jubel og harmoni i mit lille hjem. Jeg har bagt store lækre bløde boller og lavet en lækker forloren hare til min familie.
Hvis vi bare alle sørger for at sætte et positivt aftryk, dér hvor vi er, og der hvor vi står. Har vi så ikke bare en lille bitte smule gjort verden til et bedre sted?
Jeg tror det. Min familie blev ihvertfald glad 🙂Spring du roligt på den forlorne hare. Den vil med garanti også blive populær hjemme hos dig 🙂
Hej Gitte.
Selv tak for al den gode inspiration!! 🙂
Jeg tror også at den Forlorne hare snart skal på madplanen igen, dog med havregryn i stedet for rasp – jeg synes tit det fungerer bedre.
Hvis du savner lidt inspiration til din egen madplan kan jeg anbefale Indiske hakkebøffer fra Arla og nu din søn er så glad for sovs vil jeg nok anbefale dig selv at lave den evt. med en blanding af kokosmælk (de bruger deres egen færdige mælkesovs) 😉
Hej Gitte. Mange tak og selv tak for inspiration!! Enten bruger jeg 1 dl bouillon og 2½ dl creme fine – hælder først bouillon ved og efter de 15 min. tilføjer jeg creme fine og ribsgele (så står jeg heller ikke tilbage med ½ dl creme fine, som jeg ikke kan bruge til noget – stop madspild 😉 ). Ellers kan jeg også finde på bare at bruge 2 bøtter creme fine – 1 creme fine til at starte med og den næste tilføjes efter de 15 min. sammen med ribsgele. Hvis det skal være rigtig godt bruger jeg den… Læs mere »
Rigtig godt forslag til grønsagstilbehør, som kan bruges hele året 🙂 (Det er ikke altid nemt at finde på noget som en lille dreng på knap 2 år kan og vil spise – han har været rigtig lang tid om få sine tænder og de er der ikke allesammen endnu) Min mor har altid lavet Forloren hare af hakket oksekød og derfor kan jeg ikke forestille mig andet (- og selvfølgelig sammen med hasselbackkartofler). Prøv det!! Opskriften er fra “Bogen om hakket kød” af Lotte Haveman: 500 g hakket oksekød, 2 tsk. salt, ½ tsk. ingefær, ½ tsk. tør gul… Læs mere »
Hej
tak for god inspirationskilde ,jeg ville spørge ,når du nu har 3 ting i varmluft oven ,hvor stiller du så hvad ? i ovnen
Mvh Jette
Ja, mærkelig dag har det været, man har bekymrings knude i maven.
Forloren hare – ikke dårligt – dejlig tilbehør. Vi har også fået Hasselbagte kartofler i weekenden. De var næste gået i glemmebogen herhjemme.
Når jeg laver hare, så kommer jeg ikke vand ved, men varm mælk hvori der et opløst en bouillonterning. Det syntes jeg giver mere smag til sovsen.
VH
Solvejg