Dilddressing med creme fraiche. Her får du en rigtig god nem opskrift på dild dressing du kan bruge til laks, rejer og kartofler.
En god og enkel dressing opskrift med frisk dild og ganske få ingredienser.
Dild har den dejligste smag til f.eks. fisk sammen med citron, som jeg også har puttet i dressingen.
Dild er en ægte sommerbebuder for mig. Uhm sådan en ny kartoffel med smør og dild – så lækkert!
Dilddressing smager også godt til bagte kartofler og som tilbehør til salater.
Faktisk så kan du også bruge dressingen til kartoffelsalat eller pastasalat? Perfekt dressing som tilbehør til grillmad også.
Få opskrifter på hvilke retter dilddressingen vil være god at servere til nederst i dette indlæg.
Dressingen kan sagtens laves med andre krydderurter. Få tips i opskriften og få også flere dressing opskrifter nederst i dette indlæg.
Der er mest smag i frisk dild, men du kano gså lave dressingen med tørret dild, hvis det er det eneste du har i huset.
Jeg har også brugt dilddressing som tilbehør til maskeret blomkål med rejer. En af bloggens mest populære opskrifter.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Dilddressing med creme fraiche – til laks, rejer & kartofler
Ingredienser
- 2½ dl creme fraiche jo højere fedtprocent, jo mere cremet bliver dressingen. Græsk yoghurt, ylette el. lign. kan også bruges.
- 1 potte dild - frisk eller 1 spsk tørret (smag til). Kan erstattes med frisk persille, fintsnittet ramsløg, purløg?
- ½-1 tsk akaciehonning smag til. Kan erstattes med et nip sukker
- salt/peber smag til
- 1 spsk citronsaft smag til
- evt. 1-2 spsk mayonnaise gør dressingen lidt trykkere og mere cremet.
Sådan gør du
- Skyl dilden godt og ryst/kram vandet af. Snit dilden fint eller brug en persillehakker Hæld reme fraichen i en serveringsskål og tilsæt dild. Smag nu til med citronsaft, honning og salt/peber, til du synes smagen er i top.
- Dressingen trækker mere smag hvis den trækker lidt. Din dilddressing er nu klar til brug.
Noter
En frisk dressing med dild – kan også laves med persille, ramsløg, purløg eller andre krydderurter
Tænk at man kan lave så lækker en dressing på 2 minutter!
Det er godt at bruge friske krydderurter i dressinger. Om sommeren tømmer jeg bare mit krydderurtebed og bruger de krydderutter jeg har.
Timian er også rigtigt lækkert i en creme fraiche dressing, og den kan overvintre i haven. Frisk purløg, persille også og ramsløg, selvom sæsonen er lidt kort her.
Prøv også denne gode tartar sauce, hvor jeg har brugt både dild, persille og syltede agurker.
Du skulle også prøve denne sauce verte eller denne ranch dressing, der også er lavet med friske krydderurter.
Om vinteren har vi f.eks. persille eller dild i vindueskarmen. Tit bruger jeg også bare tørrede krydderurter, men de friske er klart bedst, hvis du har.
Prøv den nemme dilddressing som tilbehør til grill eller forretter. En kold dressing med dild er også et hit til f.eks. påske frokosten.
Servér den til både varm og kold laks, jomfruhummer, kogt torsk, rejer eller tunmousse?
Det er også en lækker dressing at servere til disse bagte kartofler med fyld.
Kun fantasien sætter grænser.
Få inspiration til hvad du kan bruge den friske dilddressing til her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Spring du bare på den friske dilddressing. Den vil være et hit som tilbehør til mange lækre retter, både sommer og vinter.
Få flere dressing opskrifter her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.