•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Koteletter med timian og lynstegte grøntsagerI dag skal du høre om en sund hverdagsmenu der kan laves på 20 minutter. Det passer! En helt perfekt ret, hvis du er ramt af hverdagstravlhed og/eller energien i køkkenet er gået fløjten.

Menuen er stegte koteletter med lynstegte grøntsager. Nemt, sundt og lækkert. Der er masser af grøntsager og magert kød i retten. Du kan sagtens også bare spise retten som den er, men du kan også spise f.eks. fuldkornspasta til. Du bestemmer 🙂

Brug gerne de grøntsager du har på lager og/eller dem der trænger allermest til at blive brugt. Svinekoteletter kan fint erstattes med kyllingebrystfilet, kalkun eller måske oksekød – hakkebøf eller steaks måske?

Lækre saftige koteletter stegt sammen med lynstegte grøntsager vendt i timian og akaciehonning. Koteletter med lækkert grøntsagstilbehør. Det er menuen du skal høre om idag.
Koteletter med timian og lynstegte grøntsager

En rigtig nem og hurtig ret, der nemt vil kunne tilpasses til udvalget dit køkken. 🙂Koteletter med timian og lynstegte grøntsager

Møre, saftige koteletter med grøntsager – nem sund opskrift

Koteletter med lynstegte grøntsager med honning og timian
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Kategori: Mad til de travle
Keyword: koteletter, koteletter med grøntsager, Tilbehør
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 4 koteletter - eller så mange I kan spise koteletter kan erstattes af kyllingebrystfilet, kalkun, eller oksekød?
  • 8-10 gulerødder skåret i smalle stave
  • 3 rødløg skåret i både
  • 2 peberfrugter gerne 1 rød og 1 gul - skåret i smalle skiver
  • 1 spsk tørret timian ell. frisk. Andre krydderurter kan bruges
  • 2 tsk akaciehonning
  • 1 tsk groft salt
  • Friskkværnet peber - gerne hvidløgspeber
  • Olie og smør til stegning
  • Tilbehør: Pasta - gerne fuldkorn

Sådan gør du

  • Skær grøntsager i strimler og svits i olie
    Koteletter med grøntsager - nem sund opskrift
  • Brug din allerstørste pande - og kniber det med plads, må du tage to i brug. Jeg brugte mit store stegefad, der både kan bruges på komfur og i ovn
    Koteletter med grøntsager - nem sund opskrift
  • Drys med krydderier og tilsæt honning
    Koteletter med grøntsager - nem sund opskrift
  • Når grøntsagerne har stegt nogle minutter, skubber du dem til side på panden og gør plads til koteletterne. Læg lidt smør på panden og steg koteletterne 2-3 minutter på hver side.
  • Vend grøntsagerne flere gange undervejs imens.
  • Sikr dig at kød og grøntsager bliver ordentligt gennemstegt, så der ikke er frisk kødsaft på grøntsagerne ved servering.
  • Bland kød og grøntsager godt sammen før servering
  • Serveres straks - sammen med pasta
    Koteletter med grøntsager - nem sund opskrift

Noter

Du kan sagtens udskifte de valgte grøntsager med andre grøntsager. 
Retten kan også laves i ovn. Forbrun koteletterne på panden og lad retten stege færdig i ovnen i ca. 20-25 minutter v. 175 grader varmluft, eller til koteletter og grøntsager er møre og gennemstegt
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Stegte koteletter med tilbehør – nemt, sundt, fedtfattigt og lækkert

Genial ret, at stege kød og grøntsager sammen på den måde. Min familie var storfan “Hvornår skal vi have det her mad igen?” blev der sagt ved middagsbordet. Det må siges at være en god anbefaling. 🙂

Vi kunne fint nøjes med en kotelet pr. mand, når der var så mange grøntsager, men du bestemmer og kender din familie bedst og ved hvor meget I kan spise. DSC_1359 (2)

Maden var lynhurtig at lave og kan du finde plads nok på din pande, er opvasken også minimal. Jeg bruger mit store Scanpan-fad, der både kan gå i ovn og på komfur. Jeg elsker det, det er kæmpestort og giver mulighed for at stege tilberede både kød og tilbehør samtidigt. Det er så lækkert når kød og grønt får smag fra hinanden.DSC_1362Kan du slet ikke få plads til hele molevitten på din pande, så brug gerne to. Kog i så fald kødpanden af med lidt vand og tilsæt stegeskyen til grøntsagerne, så de kan få lidt smag. Bland kød og grøntsager sammen til sidst og servér på 1 pande.

Du kan også sagtens lave retten i ovnen. Forbrun koteletterne og steg fadet med grøntsagerne ca. 20-25 minutter i ovnen v. 175 grader varmluft, eller til koteletter og grøntsager er sprøde og møre.Koteletter med timian og lynstegte grøntsagerKombinationen med timian og honning ved du jo jeg elsker, hvis du læser bloggen trofast. Se f.eks. denne populære opskrift på bagte rodfrugter. Som regel tilsætter jeg også Dijonsennep, men det sprang jeg over i dag.

Et tip om en anbefalelsesværdig, billig, nem, hurtig og ovenikøbet rimelig sund hverdagsret, er nu hermed videregivet til dig. 🙂

Måske den også snart skal på menuplanen hjemme hos dig en dag? 🙂
Koteletter med timian og lynstegte grøntsager


  •  
  •  
  •  
  •  
  •