Kransekagetoppe. Uhm her får du opskriften på en rigtig nem kransekage.
Kransekage smager bare så godt.
Jeg er totalt vild med det. Så vild, at jeg klart foretrækker kransekage fremfor rigtigt julekonfekt. Sprød, bagt marcipan. Uhm – et totalt hit – både til jul og nytår også. 🙂
I dag har jeg bagt jule-kransekage af den allernemmeste slags.
Faktisk behøver du kun ganske få ingredienser, for at kunne lave disse kransekagetoppe. Marcipan, sukker og æggehvide. Voila.
Jeg har flere kransekageopskrifter på bloggen og i dag får du opskriften på endnu en.
Indrømmet – jeg er jo rigtigt fan af meget nemme opskrifter ved du, og det var denne opskrift også.Marcipan, sukker og æggehvide røres sammen. Trilles i flormelis. Formes. Tørres. Bages. Voila 🙂
Kransekagetoppene vil være et hit både til jul og nytår. Med lidt god vilje, kunne de da næsten ligne små juletræer med snedrys, ikke? 🙂
Det vil helt sikkert glæde din familie, hvis du tryller en portion.Måske du også kunne bage en værtindegave og tage med til jul?
Du vil også kunne servere kagerne som en lækkerbisken til en af julens mange julefrokoster? De smager SÅ godt. Sprøde lækre og hurtige at lave. Bare spring på.
Opskriften på de lækre kransekagetoppe får du lige her:
Kransekagetoppe – få en god opskrift på nem lækker kransekage konfekt
Ingredienser
- 500 gram marcipan (jeg brugte bare alm. marcipan - ikke bagemarcipan)
- 200 gram sukker
- 1 æggehvide
- Flormelis (ca. 4-5 spsk)
Sådan gør du
- Riv marcipanen og rør sukker og æggehvide i
- Tril små kugler og vend dem straks i flormelis. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir
- Brug 3 fingre til at forme spidse toppe med. Klem sammen på marcipan-kuglerne
- Der kan være mange på en bageplade, for kransekagerne hæver ikke
- Lad kransekagetoppene tørre 1 time
- Bag kransekagerne ca. 7-10 minutter v. 175 grader varmluft. Hold godt øje med dem, når de er brune på spidsen. Pas på de ikke bliver for mørke. Lad kransekagerne afkøle helt, før du putter dem i en kagedåse. De skal opbevares under tætsluttende låg.
Noter
Bagetiden afhænger af hvor store du laver kuglerne. Jo mørkere kager, jo sprødere bliver de.
Dyp gerne bunden i smeltet chokoladeNemme, små, kransekager – sprøde, lækre og nemme at lave
Uhm. Jeg er totalt fan.
Jeg bagte mine toppe, så de var ret sprøde.
Du kan også tage dem ud af ovnen imens de er mere lyse, hvis du foretrækker dine kransekage blødere. Sprød gennembagt kransekage, er jeg ret vild med, men du bestemmer. 🙂
Hold øje med kransekagerne i ovnen, for de små sukkertoppe bliver hurtigt mørke. Det er bare SÅ ærgerligt, når nu marcipan er så dyrt at købe.
Kransekagetoppene kan nydes som de er, men du også også dyppe bunden i smeltet chokolade. Det vil være et hit.
Jeg prøvede også at lade nogle af kuglerne forblive runde, fordi jeg tænkte, at man så ville kunne lave bagte “snebolde”.
Det blev til nogle fine små kugler, med fine sprækker. Formen bestemmer du helt selv. 🙂
Rigtig god fornøjelse med dine kransekage-toppe – lav rigeligt, du kan jo være heldig, at de holder helt til nytårsaften 🙂
Kagerne minder lidt om de italienske mandelkager Amaretti – uhm de er altså også gode.
Få flere opskrifter på kager med marcipan ved at klikke her.
Få andre gode opskrifter på kransekager her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Hej Gitte
Jeg har erfaring med, at krensekage bliver bedre af en tur i fryseren, men mine er også altid uden pynt.