Kyllingeburgere af grovboller med havregryn og Manitobamel

Regnen siler i sommerhuset. Vi prøver alt det vi kan at muntre os selv og hinanden op. Det lykkes med lidt svingende resultat 😉

Vi har tændt op i brændeovnen og også bagt boller. Bagværk giver altid varme, glæde og hygge, når det er sjaskvejr udenfor. Et rigtigt godt trick hvis du vil kickstarte indehyggen 🙂Kyllingeburgere af grovboller med havregryn og ManitobamelEn lun bolle. Smør der smelter og et drys sukker, ost, pålægschokolade eller lun leverpostej på toppen?

Ahh – hvor lækkert.

Dagens boller blev bagt med havregryn og det gode Manitobamel – melet med særligt højt proteinindhold og rigtig god bageevne. Du kan købe Manitobamel i de fleste supermarkeder og discountbutikker. Melposen kan se sådan ud.’

Har du ikke Manitobamel på lager, kan du selvfølgelig sagtens bruge almindeligt  hvedemel.Et godt tip til dig:

Lav rigeligt med boller, nu du er i gang, for så kan du nemlig meget nemt trylle burgere til frokost eller aften.

Vores nybagte boller i dag blev til lækre burgerboller og de var et hit.

Burgerne kan være klar på et kvarter og kan serveres med hakkebøf, laks, æg/rejer, kyllingefrikadeller, eller måske, som her, kyllingeschnitzler skåret i skiver.

Bollerne kan smøres med pesto, aioli, carryketchup eller hvidløgssmør. Bare lidt ideer til dig? Måske du kan finde på helt andre selv?
Kyllingeburgere af grovboller med havregryn og ManitobamelDette blev dagens sommerhus-menu og alle var glade. Her kommer opskriften til dig.

Burgere med kylling i grove burgerboller

Kyllingeburgere i grovboller af havregryn og Manitobamel
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 2 timer
Ret: Billig hverdagsmad
Kategori: Brød og kager
Portioner: 4 pers
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 7 dl lunkent mælk eller vand
  • 10 gram smør eller 3-4 spsk olie
  • 25 gram gær
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 5 dl havregryn
  • 1,2-1,5 kg Manitobamel eller alm. hvedemel tilsæt til dejen kan æltes og slipper fad og fingre. Ønskes mere grove boller, kan 1/3 af melet ersattes af groft mel; fuldkornshvedemer, grahamsmel, rugmel ell. lign

Aiolidressing:

  • Aioli rørt af god mayonnaise og 2 fed hvidløg+lidt salt

Burgerfyld:

  • Grønt efter eget valg f.eks. salat, tomat, agurk, rødløg og peberfrugt
  • 4 kyllingesschnitzler gerne marinerede, stegt i smør og skåret i skiver

Sådan gør du

  • Lun væsken sammen med smørret og rør gæren ud heri
  • Tilsæt salt og sukker
  • Tilsæt havregryn og hvedemel/Manitobamel lidt efter lidt, til dejen kan æltes og slipper fad og fingre. Jo mere mel, jo hårdere boller. Brug så lidt mel, som muligt.
  • Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter eller ca. til dobbelt størrelse.
  • Form herefter boller. Der blev 17-18 boller af denne portion.
  • Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 30 minutter.
  • Bag bollerne ca. 15-17 minutter v. 150 grader varmluft eller 175 grader alm. ovn.
  • Bollerne er færdige, når de er gyldne og sprøde.
  • Imens bollerne bager, kan du gøre fyldet klar. Steg kyllingeschnitzler og lad dem trække i eftervarmen imens du rører aioli og klargør grøntsager.

Noter

Burgerbollerne er også fine som sandwichboller
Fyldet kan du sagtens udskifte. Prøv også med en god hakkebøf i baconsvøb
Burgerbollerne er fryseegnede
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Hjemmelavede burgere er et hit og meget populært aftensmad

Store som små vil elske “Byg-selv-burgeren” og køkkenchefen ligeså, for det er en rigtig nem menu, når først bollerne er lavet.

Der bliver ca. 18 bløde burgerboller ud af denne portion, så der er rigeligt til den sultne familie dagen lang incl. burgerserveringen.

Manitobabollerne er lækre som burgerboller, men vil også være fine som grovere fødselsdagsboller eller som boller til et brunchbord.Kyllingeburgere af grovboller med havregryn og ManitobamelDu kan sagtens erstatte noget af Manitobamelet med groft mel, men tilsæt max. 1/3 groft mel, hvis du ønsker bollerne skal hæve flot op. Jo grovere mel, jo tungere brød. Det mætter godt i maven, men som burgerboller fungerer meget fibertungt brød ikke altid så godt.

Max 1/3 + havregryn er en god tommelfingerregel tror jeg. Måske du har gjort dig andre erfaringer?

Her i huset er vi fan af grove burgerboller, der mætter godt, men mængden af groft mel bestemmer du helt selv
Kyllingeburgere af grovboller med havregryn og Manitobamel

Dagens regnvejrsservering hjemme hos os blev kyllingeburgere. Måske du også skulle prøve dem hjemme hos dig?

Får I ikke spist alle burgerbollerne op, så kan resten bruges til sandwichboller dagen efter og de kan også fint fryses.  2016-06-23 20.32.34

God fornøjelse med bageriet til dig 🙂2016-06-11 20.47.05


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens over 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3500 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.