Sandwichbrød – her får du en god nem opskrift på grove madpakke brød i bradepande. Geniale brød til madpakken, skovturen, bilturen, eller som frokostbrød til arbejdet eller weekend sanwich?
Disse sandwich brød er perfekte til dig der gerne vil have lidt grovere brød med på job eller i skole. Et sundt madpakke brød der kan mætte godt og længe. 
Selvom sandwichbrødene er fiberrige og indeholder både havregryn, hørfrø og rugmel, så er de faktisk ret luftige. Håber du kan fornemme det på billederne her?
Jeg brugte en blanding af vand/tykmælk/yoghurt til brødene, og det gjorde dem ekstra saftige. Skyr kan også bruges. Har du ingen surmælksprodukter hjemme, så kan mælk selvfølgelig også bruges.

Disse sandwichbrød er klart bedre end madpakke brød du kan købe og så er de også meget billigere.
Du kan sagtens eksperimentere med forskellige meltyper, brug også gerne fuldkornshvedemel, grahamsmel eller hvad du ellers har? Jeg brugte alt godt mel fra køkkenskabet.

Denne gang prøvede jeg at bage dejen i bradepande og det fungerede bare så godt. Dejen bliver lidt hård og fast, så jeg kunne fint skære sandwichdejen ud før hævningen.
Dejen kan også formes til flutes, små flutes, kuvertbrød eller boller? Du vil også kunne bruge dejen til et groft franskbrød. 
Få inspiration til flere lækre madbrød og sandwichbrød nederst i dette indlæg
Sandwichbrød – opskrift på grove madpakke brød i bradepande

Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 5 dl kogende vand
- 5 dl tykmælk/yoghurt mælk/kærnemælk el. lign. kan også bruges
- 50 gram gær du kan nøjes med 25 gra, hvis du bruger længere hævetid.
- 2 tsk sukker eller honning
- 200 gram havregryn
- 100 gram hørfrø kan erstattes med andre korn/kerner
- 2½ tsk salt
- 250 gram rugmel kan erstattes med andet groft mel f.eks. grahamsmel eller fuldkornshvedemel
- 800-850 gram hvedemel +/- ca. -til dejen kan slippe fad og fingre
- ¼ dl olie raps - eller solsikkeolie
- Drys: hvedemel og flagesalt
Sådan gør du
- Kog vand i elkedlen og hæld det i en skål. Tilsæt havregryn, olie og yoghurt/mælk og lad blandingen stå, til den er fingervarm/lunken. Rør herefter sukker og gær i. Rugmel og hørfrø tilsættes herefter og herefter salt og hvedemelet lidt efter lidt.

- Du skal kun tilsætte mel nok, til dejen kan slippe fad og fingre. Måske du skal bruge mere/mindre end jeg. Dejen bliver hård og fast. Kan æltes med håndkraft eller køkkenmaskine.

- Stil nu dejen til hævning tildækket et lunt sted ca. 45 min., eller til dobbelt størrelse.

- Smør ovnens store dybe bradepande og bred dejen ud heri. Min målte ca 40x35 cm

- Jeg glattede dejen ud med en dejskraber med vand på.

- Brug lidt ekstra vand til at glatte dejen ud, så overfladen bliver glat

- Skær dejen ud i rektangler eller firkanter med en kniv. Prik dejen med en gaffel og drys med mel og evt. flagesalt. Du kan også drysse brødet med f.eks. havregryn, sesam, hørfrø el. lign. Tildæk dejen og lad den hæve ca. 30-45 min. et lunt sted.

- Varm ovnen op og bag nu sandwichbrødene ca. 20-22 min. v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) eller til de er sprøde og gyldenbrune. Lad brødene dampe lidt af, før du udskærer dem

- Jeg brugte mine brød til sandwich dagen efter de var bagt og her var de fine.

Noter

Grove madpakke brød i bradepande – lækre, luftige og mættende. Gode i madpakken eller bilturen
Sandwichene smurte jeg til min søn, der skulle på en lang biltur sydpå. Perfekt at madmor kunne forkæle med madpakke til turen. 🙂
Jeg smurte sandwich med ost/peberfrugt, spegepølse/perfrugt og leverpostej/rødbede. Sønnikes livretter.
De små “sandwichhjørner” ude i siderne lavede jeg som små sandwich pålægschokolade. Jow jow dessert var der også. 🙂

De små flade sandwichbrød var perfekte som små “klapsammen-madder” til bilturen. De var meget nemmere at sidde med, end de store grovboller, jeg ellers plejer at bage til vores bilture.
Det er bestemt ikke sidste gang jeg bager sandwichbrød i bradepande.
Jeg glæder mig til at eksperimentere mere med opskriften og håber da også at du er blevet inspireret? 
Bag gerne en stor portion og frys ned, så du har små poser klar til ugens madpakker.
Sandwich brødene er et hit og så er de jo også helt fri for tilsætningsstoffer. Hjemmebag ER bare bedst.
Rigtig god fornøjelse med madpakkebrødet til dig.

Prøv også dette madbrød med havregryn. Det er også bagt i ovnens store bradepande.
Jeg har også bagt dette foccacia brød i bradepande. Det må du da også prøve.
Få flere opskrifter på madbrød, bradepandebrød eller sandwichbrød her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.






