Müslibar. Uhm her får du den bedste opskrift på hjemmelavet flapjack med havregryn.
Hjemmelavede sprøde lækre müslibars eller flap jacks, som de også hedder, smager meget bedre end dem man kan købe.
Flap jacks er lækre sprøde sukkerristede energibars og jeg er sikker på, at du også vil være vild med dem.
En energibar, der er en blanding af kage, slik og et sødt mættende mellemmåltid.
Du kan putte alverdens ting i dine flapjack müslibars: Tørret frugt, nødder, kerner, chokolade.
Du kan blande chokomüsli med havregryn eller lave dem med havregryn alene.
De er nemme og lynhurtige at lave, hvis du er lækkersulten eller vil byde dine uventede gæster på lidt sødt. Måske du sniger en enkelt med i madpakken?
Ingredienserne, der er brugt, er få og enkle ingredienser, du med garanti har i dine køkkenskabe. Grundopskriften på flapjacks kommer her.
Du kan sagtens supplere med andre kerner/nødder/tørret frugt helt efter smag og behag.:
Müslibar – få en god nem opskrift på flapjacks med havregryn og müsli hér
Ingredienser
- 125 gram smør
- 125 gram farin
- 3 spsk. sirup
- 175 gram havregryn
- 175 gram müsli jeg brugte chokomüsli. Kan erstattes af ekstra havregryn
- Evt.: 100 gram græskar-/solsikkekerner.
- Evt: tranebær eller rosiner
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Smelt smør og farin i en gryde.
- Tilsæt müsli og havregryn
- Tilsæt sirup og rør godt. Tilsæt evt. flere nødder/kerner.
- Beklæd en bageform med bagepapir og fordel flapjacks-blandingen heri. Det er en tør og smuldrende "dej" men fortvivl ej, ovnbagningen vil få den til at hænge sammen.
- Tryk dejen godt ned i formen og bag kagen 15-20 minutter v. 175 grader. Min form målte ca. 25x27 cm
- Lad "kagen" køle af i formen og skær den i smalle firkanter når den er helt afkølet. Brug en skarp savtakket kniv.
Noter
Du kan tilsætte alle slags nødder og al slags tørret frugt
Sprøde, fiberholdige energibars med havregryn og müsli
Det er rigtigt nemt at lave hjemmelavede müsli bars, for ingredienserne skal bare smeltes sammen.
Jeg fandt noget müsli i skabet og det var rigtigt fint at bruge.
En gryde fyldt med havregryn og nødder. Prøv også at tilsætte tørret frugt Det er en tør og ret smuldrende “dej” men fortvivl ej, ovnbagningen vil få den til at hænge sammen.
Lad “kagen” køle af i formen og skær den i smalle firkanter når den er helt afkølet. Brug en skarp savtakket kniv.
Næste gang vil jeg prøve at lave energibars med græskarkerner, med chokolade, med abrikos, med tranebær….?
Denne grundopskrift kan du sagtens eksperimentere med. Tilsæt gerne de lækkerier du syntes bedst om.
Flapjacks er søde lækkerbiskener. Rent kaloriemæssigt vil de nok mere kunne betragtes som kage, end som et sundt fiberholdigt mellemmåltid.
Jeg tænker dog at det dog klart er bedre at spise hjemmelavede flap jacks fremfor at købe en energi-bar. Disse er ihvertfald helt uden tilsætningsstoffer.
Uhm du skulle også prøve denne version med kondenseret mælk.
En müslibar er en energiholdig energibar, der er god at have med en dag du skal på farten. Måske du får brug for et sødt og mættende mellemmåltid? Bare spring på. 🙂
Dine børn vil med garanti også blive glade for at få én med i madpakken 🙂
Få flere gode opskrifter på müslibars eller sundere slik her:
1.
2.
3.
4.
5.
Dejlig opskrift. Jeg vil gerne prøve at tilføje kakaopulver – hvor meget tænker du, at jeg skal komme i denne opskrift?
Og har du også et bud på en opskrift, som nærmer sig smagen af de helt klassiske kakaokugler. Kan det mon virke at droppe müslien og kun tilføje kakao og kaffe?
Ja, som Saga sagde i Broen: Slankekur handler ikke om, hvad du ikke spiser – det handler om, hvad du spiser 🙂 Jeg kender Flapjacks som ‘kollegiekage’, fordi den kan laves hurtigt af noget, man altid har i huset. Jeg har lavet den og skåret den ud i bittesmå firkanter som ‘noget til kaffen’. Ideen med at putte tranebær og andet i, synes jeg er super! Det skal prøves.
vh/Karen