•  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_7626

 Fredagskyllingen blev udskudt til lørdag, men det blev den nu ikke ringere af.

Her ser du lørdagens kyllingetallerken.

Marinerede kyllingelår, oliestegte kartofler, oliestegte gulerødder med hvidløgssalt, grillede auberginer og en klat aioli.

DSC_7632Så er min lørdags-madlykke gjort! Simpelt, enkelt og lækkert.

2 kilo kyllingelår tilberedte jeg til familien på 4. Ja det er en sulten familie jeg har og heldigvis også en familie der godt kan lide kolde kyllingerester dagen efter. 😉
DSC_7605Hvis du er trofast læser her på bloggen,vil du vide, at vi får kylling hver fredag. Det er en MEGET trofast kylling der er flyttet ind på matriklen. Hvis de store unger har aftaler fredag, laver vi kyllingedagen om til lørdag. Kyllingen er et fast punkt på ugemenuen (læs: vi slipper ikke for den, det er forsøgt).

For afvekslingens skyld eksperimenterer jeg ofte lidt med kyllingeretterne, for kylling ER jo lækkert i langt de fleste afskygninger. Meget giver min familie mig dog ikke lov til at eksperimentere. Frygteligt kyllinge-konservative er de 🙂

DSC_7612

I dag dristede jeg mig til at marinere kyllingelårene. Uha hvor dristigt! Hvor vildt!

Jeg rørte en marinade af ½-1 dl. olie, 1 spsk paprika, 1 tsk hvidløgspeber, og 1 tsk. groft salt. Jeg vendte kyllingelårene rundt i marinaden og lod dem trække 1 time i køleskab. .

DSC_7618 Kyllingelårene stegte jeg i ovnen i 30-40 minutter ved 175 grader varmluft. De kan også grilles, men vi orkede ikke at stå og vende og vende og vende kyllingelår på grillen. Vi lod ovnen gøre arbejdet. DSC_7620

Nu til de hjemmelavede pommes frites.

Jeg vaskede 2 kilo kartofler og skar dem i stave. Vendte i rigeligt olie, dryssede med groft salt og stegte i ovn i 1 time ved 175 grader varmluft. Vendes flere gange. Mængden af olie afgør hvor sprøde de bliver. Jeg er ked af at sige det, men det er min erfaring. Jeg hælder kartoffelstavene i en plasticpose og tilsætter olien heri. På den måde kan jeg nøjes med lidt mindre olie og olien bliver bedre fordelt på alle kartoffelsiderne.

Kartoflerne hældes ud på en bageplade med bagepapir og drysses med groft salt. 
DSC_7614

Jeg skrællede også lidt gulerødder, som jeg vendte i lidt olie og dryssede med hvidløgssalt. De kom i et lille fad ind i ovnen (ca. 20 minutter). Jeg lavede også grillede auberginer i ovnen. Aubergineskiverne pensles med olie og drysses med salt og hvidløgspeber.

GODT jeg har en ovn hvor der er plads til 3 bagelader. I dag var der optimal ovnudnyttelse! Det er der nu tit. Jeg er SÅ glad for min 74-liter kæmpestore ovn. 
DSC_7622
Kyllingen blev mør, saftig og smagfuld. Kartoflerne sprøde og lækre. Vi blev alle enige i familien om at hjemmelavede pommes frites smager SÅ meget bedre end en købt pose. DSC_7625Auberginerne kunne godt have været en lille bitte smule mere sprøde, men gulerødderne var til gengæld rigtigt lækre. Dyp alle herlighederne i en klat aioli. Aioli er hvidløgsmayonnaise, som smager fantastisk til langt det meste især som dyp til pommes frites, grøntsagsstave eller ovnbagt grønt.

Dagens kyllingelørdagsmenu på matriklen:

De marinerede kyllingelår blev godkendt af den kyllingekonservative familie 🙂
DSC_7629


  •  
  •  
  •  
  •  
  •