Kyllingelår med marinade. I dag får du en nem og lækker opskrift på kyllinge i ovn med en nem marinade. Kyllingelår med marinade i ovn eller på grill

Fredagskyllingen blev udskudt til lørdag, men det blev den nu ikke ringere af.

Her ser du lørdagens kyllingetallerken.

Marinerede kyllingelår, hjemmelavede pommes frites, oliestegte gulerødder med hvidløgssalt, grillede auberginer og  aioli.

En nem og lækker menu, der kan laves med ganske få minutters forberedelse. Kyllingelår med marinade i ovn eller på grill

Simpelt, enkelt og lækkert.

2 kilo kyllingelår tilberedte jeg til familien på 4.

Ja det er en sulten familie jeg har og heldigvis også en familie der godt kan lide kolde kyllingerester dagen efter. Det er skønt med et koldt kyllingelår i madpakken.
Kyllingelår med marinade i ovn eller på grillHvis du er trofast læser her på bloggen,vil du vide, at vi får kylling hver fredag.

Det er en MEGET trofast kylling der er flyttet ind på matriklen.

Hvis de store unger har aftaler fredag, laver vi kyllingedagen om til lørdag. Kyllingen er et fast punkt på ugemenuen (læs: vi slipper ikke for den, det er forsøgt).

Min familie foretrækker kyllingen som en helt klassisk grillkylling med salt på og grillet i ovnen, helst med pommes frites til.

For afvekslingens skyld eksperimenterer jeg ofte lidt med kyllingeretterne.

Kylling ER jo lækkert i langt de fleste afskygninger. Meget giver min familie mig dog ikke lov til at eksperimentere. Frygteligt kyllinge-konservative er de 🙂Kyllingelår i ovn marinerede kyllingelår opskrift

I dag dristede jeg mig til at marinere kyllingelårene. Uha hvor dristigt! Hvor vildt! (Ironi kan forekomme ;-))

Jeg rørte en nem marinade af ½-1 dl. olie, 1 spsk paprika, 1 tsk hvidløgspeber, og 1 tsk. groft salt.

Jeg vendte kyllingelårene rundt i marinaden og lod dem trække 1 time i køleskab.

Det er en rigtig nem marinade, du kan bruge til al andet kød også. Bare spring på. 
Kyllingelår med marinade i ovn eller på grill Kyllingelårene stegte jeg i ovnen i 30-40 minutter ved 175 grader varmluft.

De kan sagtens også grilles, men lige i dag lod vi ovnen gøre arbejdet. Hvis du griller kyllingelår, kan du med fordel forkoge dem, før du vender dem i marinaden.

Hvis du griller kyllingelårene, så skal de ca. have 10-15 minutter på hver side ved indirekte varme, eller til de er gennemstegte

En samlet opskrift på de marinerede kyllingelår får du lige her her:

Kyllingelår med marinade – i ovn eller på grill. Få en god nem opskrift her

Kyllingelår i ovn marinerede kyllingelår opskrift
Nemme marinerede kyllingelår i ovn
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Ret: Marinerede kyllingelår i ovn – nem marinade
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1½-2 kg kyllingelår overlår og underlår kan bruges - og også hele rygben
  • ½-1 dl olie
  • 1 spsk paprika kan erstattes af barbecuekrydderi
  • 1 tsk hvidløgspeber
  • 1 tsk groft salt

Sådan gør du

  • Bland marinaden og vend kyllingelårene heri
    Marinerede kyllingelår i ovn – nem marinade
  • Lad gerne kyllingelårene trække i marinaden i 1-½ time i køleskab
    Kyllingelår i ovn marinerede kyllingelår opskrift
  • Steg kyllingelårene i ovnen i ca. 35-40 minutter varmluft.
    Kyllingelår i ovn marinerede kyllingelår opskrift
  • Kyllingelårene er færdige, når de er sprøde og gennemstegte
    Kyllingelår i ovn marinerede kyllingelår opskrift

Noter

Du kan bruge marinaden til al andet kød også f.eks. koteletter, svinemørbrad, kalkunkød eller kød i tern til grillspyd?
Kyllingelårene kan tilberedes på grillen også. Grill dem ca. 10-15 minutter på hver side, eller til de er gennemstegte. Vend ofte
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Kyllingelår med marinade i ovn eller på grill

Marinerede kyllingelår – nem og billig aftensmad.

Kyllingelårene var en succes og det vil de være både til hverdag og til festlige lejligheder, som f.eks. buffetborde, tag-selv-borde, børnefødselsdage eller lignende.

Det er nemt at tilberede kyllingelårene på forhånd og faktisk så smager de også rigtigt godt kolde.

Marinaden er mild, så børn vil også elske disse kyllingelår. Skal det være en ren voksenservering, så prøv gerne med denne chilimarinade? Opskriften finder du lige her:

Kyllingelår - chilimarinerede i ovn eller på grill
Kyllingelår er altid et hit - i ovn eller på grill. Prøv disse med chilimarinade
Se opskriften her

Nemme og lækre kyllingetips fra mig til dig. Kyllingelår med marinade i ovn eller på grill

Kyllinge med pommes frites – en sikker vinder

Nu til de hjemmelavede pommes frites.

Vask 2 kg. kartofler. Skær dem i stave. Vend dem i rigeligt olie og drys med groft salt. Steg dem i ovnen i 1 time ved 175 grader varmluft. Vend kartoflerne flere gange.

Mængden af olie afgør hvor sprøde de bliver. Jeg er ked af at sige det, men det er min erfaring, at jo mere olie, jo sprødere pommes frites.

Hæld gerne kartoffelstavene i en plasticpose og tilsæt olien. På den måde kan jeg nøjes med lidt mindre olie og olien bliver bedre fordelt på alle kartoffelsiderne.

Hæld kartoflerne ud på en bageplade med bagepapir og drysses med groft salt. 
Kyllingelår med marinade i ovn eller på grill

Uhm – måske du også skulle prøve de lækre pommes frites med sesam?
Pommes frites - ovnkartofler med sesam opskrift
Hjemmelavede pommes frites med sesam
Se opskriften her
Pommes frites med sesam

Jeg skrællede også lidt gulerødder, som jeg vendte i lidt olie og dryssede med hvidløgssalt.

De kom i et lille fad ind i ovnen (ca. 20 minutter). Jeg lavede også grillede auberginer i ovnen. Aubergineskiverne pensles med olie og drysses med salt og hvidløgspeber.

GODT jeg har en ovn hvor der er plads til 3 bagelader. I dag var der optimal ovnudnyttelse! Det er der nu tit. Jeg er SÅ glad for min 74-liter kæmpestore ovn. 

Kyllingen blev mør, saftig og smagfuld. Kartoflerne sprøde og lækre.

Vi blev alle enige i familien om at hjemmelavede pommes frites smager SÅ meget bedre end en købt pose. Kyllingelår med marinade i ovn eller på grillAuberginerne kunne godt have været en lille bitte smule mere sprøde, men gulerødderne var til gengæld rigtigt lækre.

Dyp alle herlighederne i lidt aioli. Aioli er hvidløgsmayonnaise, som smager fantastisk til langt det meste især som dyp til pommes frites, grøntsagsstave eller ovnbagt grønt.

Få opskriften på hjemmelavet aioli her, men du kan også sagtens bruge en god købe mayonnaise f.eks. Hellmanns.

Aioli nem opskrift på hjemmelavet mayonnaise
Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut - og nem aioli
Se opskriften her
Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut - og nem aioli

Dagens kyllingelørdagsmenu på matriklen:

De marinerede kyllingelår blev godkendt af den kyllingekonservative familie. En skøn menu og alle var glade. Husfreden er intakt 🙂
Kyllingelår med marinade i ovn eller på grill


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3400 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.