Karamelkager – lækre og sprøde karamelsnitter – nemme at lave

  • Karamelkager - sprøde og lækre karamelsnitter - nemme at lave
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Karamelkager - sprøde og lækre karamelsnitter - nemme at laveSprøde karamelsnitter er jeg bare vild med og hvis du følger bloggen trofast, vil du vide at jeg har eksperimenteret med flere varianter. Disse med saltflager er skønne eller disse med mandler på toppen. Uhm – de smager skønt og de er bare super nemme at lave.

Varianten du skal høre om i dag er med flormelis og er om muligt endnu sprødere end de versioner jeg før har bagt. Karamelkager smager skønt – også dagens version.Karamelkager - sprøde og lækre karamelsnitter - nemme at laveTilsæt også gerne saltflager på toppen, hvis du er vild med kombinationen sødt/salt og tilsæt også gerne finthakkede mandler, hvis du altså har dem på lager hjemme hos dig.

Måske du tænker på hvorfor kagerne hedder karamelkager? Du behøver ikke spekulere længe. Jeg afslører det straks: Det er smør og sirup der er tricket. Uhm. Det er den allerbedste kombination 🙂 Karamelkager - sprøde og lækre karamelsnitter - nemme at laveJeg skal ikke trække den længere. Du får opskriften lige her:

Karamelkager - sprøde og lækre karamelsnitter - nemme at lave
Karamelkager - lækre og sprøde karamelsnitter - nemme at lave
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Kategori: Brød og kager
Portioner: 50 -60 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 100 gram blødt smør
  • dl flormelis
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk lys sirup
  • dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • Et knivspids salt mindre, hvis du tilsætter drysser flagesalt på toppen

Sådan gør du

  • Rør smørret med flormelis og vaniljesukker. Dejen kan røres blot med ske.
  • Bland bagepulveret i melet og rør det i sammen med siruppen.
  • Tilsæt evt. lidt ekstra sirup, hvis du synes dejen er for smuldrende. Du kan også få dejen til at hænge bedre sammen hvis du ælter den med hænderne. Varmen fra dine fingre, vil blødgøre smørret.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir
  • Del dejen i 3 lige store dele og form aflange dejpølser på bagepladen, så godt du kan.
  • Rul dejpølserne flade med en kagerulle eller tryk dem flade med håndroden.
  • Bag karamelkagerne ca. 8-10 minutter v. 175 grader varmluft.
  • Kagerne er færdige, når de er sprøde og gyldne.
  • Skær kagerne ud i 1½-2 cm brede snitter, straks de er kommet ud af ovnen. Dette gøres nemmest med et pizzahjul eller en skarp kniv.
  • Lad kagerne afkøle, før de puttes i kagedåse.

Karamelkager - sprøde og lækre karamelsnitter - nemme at laveKaramelsnitter er de nemmeste småkager du kan bage og et fad kager kan være klar på farligt fristende kort tid. Kagerne er uden æg og ingredienserne få og enkle, ihvertfald er de altid på lager i mit køkken og det gør ikke fristelsen mindre, skulle jeg hilse og sige. 😉

Kagerne smager som en million og faktisk skulle man tro det var lyv, at kagerne er så nemme at lave. Det tror ingen på, før de selv har prøvet at bage en portion.Karamelkager - sprøde og lækre karamelsnitter - nemme at laveDen nemme arbejdsproces ser du lige her:

Et fad knasende, sprøde karamelkager er klar til dig.

Mig? Jeg er slet ikke færdig med at eksperimentere med karamelkagerne. Jeg har også en lakridsvariant i tankerne – tror du ikke også de vil kunne blive et hit? Jeg tror det 🙂
Karamelkager - sprøde og lækre karamelsnitter - nemme at lave
Rigtig god fornøjelse med karamelkagerne. 🙂

En portion vil vække jubel på dit kagebord. Prøv også at snuppe en lille kagedåse med karamelkager med som værtindegave, eller prøv dem også som kollegakager eller hvis dine børn skal have kager med i skole?

Kagerne er faktisk så nemme, at selv ret små børn vil kunne bage dem selv. Måske I så skulle lave dobbelt portion? Dejen smager nemlig så godt, at meget dej med garanti vil blive spist undervejs 🙂Karamelkager - sprøde og lækre karamelsnitter - nemme at lave


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

4
Skriv en kommentar

2 Kommentar tråde
2 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
3 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Jenny

Hej Gitte
De er min standard småkage, men jeg kommer dejen i en frysepose, lader den blive kold, og skære den i skiver. Der er lidt længere til ny bagte småkager, men jeg synes de bliver bedre og det er lettere – og så er der altid en rulle infryseren.
Revet appelsin skal er et hit.

Hanne

De er gode, og de KAN rent faktisk uden problemer laves af forhåndenværende ingredienser på under ½ time – det er jo sjældent set bedre.
Men jeg synes der mangler “det sidste” i smagen, så jeg hepper på flere eksperimenter fra din hånd.

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer