Marry me chicken. Ja hvad er mon “gift dig med mig” nu for en ret? Glæd dig, det er den lækreste ret med kylling i en skøn flødesovs med parmesan og tomat.
Hvad er Marry me chicken?
Oprindeligt er retten vist af italiensk/amerikansk afstamning. Ofte laves retten med kyllingelår/kyllingebryst, chili og soltørret tomat, men den findes i mange versioner.
Det er en skøn ret, som jeg har fået inspiration til på Tiktok og nu ville jeg prøve min egen version.
Opskriften nedenfor er derfor helt min egen og den kan måske afvige fra originalopskriften, men den er rigtig god!
Jeg brugte kyllingeinderfilet, da det er færdigtilberedt på kort tid, men kyllingebryst kan også bruges.
Marry me navnet skulle være opstået fordi retten simpelthen smager så godt.
Man skulle åbenbart få lyst til at gifte sig med kokken, der har lavet retten. Nu er du advaret. Det kan jo være det ender med et frieri, når du sætter retten på bordet. 😀
Jeg er nu godt gift i forvejen, men min mand var svært godt tilfreds med den lækre kyllingeret. Rimeligt dejligt, at retten ikke førte til skilsmisse! 😀 En stor anbefaling fra os begge herfra.
Vi havde ikke soltørrede tomater, men jeg brugte cherrytomater og det smagte rigtigt godt. Jeg brugte også oregano og timian i flødesovsen.
Uhm jeg elsker bare timian i en ostesovs med kylling eller kalkun. Denne kalkungryde med timian minder lidt om dagens kyllingeret. Også en skøn ret.
Få flere lækre opskrifter med kylling nederst i dette indlæg.
Glæd dig til at prøve denne skønne ret med kylling – nem aftensmad til din familie eller dine gæster.
Marry me chicken – lækker opskrift med kylling
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 4-500 gram kyllingebryst eller kyllingeinderfilet andre kyllinge udskæringer kan bruges, kalkunkød og svinekød også, f.eks. svinemørbrad
- salt/peber
- 1 hønsebouillonterning
- 1 stort løg eller 2 små. Rødløg kan også bruges
- 2 fed hvidløg
- ½ tsk chili/chiliflager smag til. Kan erstattes med ekstra peber
- 1 tsk oregano jeg brugte tørret. Smag til. Kan udelades eller erstattes med andre krydderurter.
- 1 tsk timian jeg brugte tørret. Smag til. Kan udelades eller erstattes med andre krydderurter
- 30-50 gram parmesan friskrevet. Kan udelades eller erstattes med anden ost f.eks. revet mozzarella
- 1 spsk hvidvinseddike eller citronsaft. Smag til.
- 1½ dl fløde piskefløde, cremefine eller madlavningsfløde
- 3 dl kogende vand
- 1½ dl creme fraiche kan erstattes med ekstra fløde
- 2-3 spsk hvedemel til jævning
- 1 tsk sukker smag til
- 1-200 gram soltørrede tomater incl. olie kan erstattes med cherrytomater, det brugte jeg. Brug gerne mere end 100 gram.
- evt. frisk basilikum eller persille før servering
Sådan gør du
- Dup kyllingen tør og svits den i olie, smør el. olien fra de soltørrede tomater. Brug en dyb pande/sautérpande. Krydr med salt og peber. Lad kyllingen få stegeskorpe på begge sider. Tag den af panden og hold den varm under staniol.
- Svits løg på panden i stegeskyen fra kyllingen. Svits bouillonterningen med sammen med friskpressede hvidløgsfed. Læg kyllingen tilbage på panden og krydr godt med oregano, chili, timian og ekstra salt peber.
- Bruger du soltørrede tomater, så tilsæt dem her. Bare klip dem i stykker. Riv parmesanost og tilsæt sammen med hvidvinseddike og kogende vand. Lad retten simre under låg 10 minutter (afhængigt af hvor store dine kyllingestykker er)
- Tilsæt fløden og halverede cherrytomater. Kog retten lidt op. Rør melet ud i creme fraichen og rør det i sovsen. Du kan også bare tilsætte en meljævning eller Maizena.
- Smag til med ekstra krydderier og evt. lidt sukker/ketchup
- Drys friske krydderurter over retten før servering. Servér gerne marry me chicken med pasta eller pommes frites til.
Noter
Brug gerne soltørrede tomater i retten og brug olien til at stege i.
Marry me chicken kan fryses.En lækker ret med kylling, parmesan, tomat og lækker flødesovs med timian og oregano
Wow en skøn ret!
Mør kylling i den lækreste flødesovs med smag af gode krydderier og tomat.
Flødesovsen blev ekstra cremet, fordi jeg tilsatte en rest creme fraiche vi havde i køleskabet.
Det giver både en god smag og konsistens. Det er også smart at du kan røre melet ud i creme fraichen til jævningen. Creme fraiche kan dog sagtens erstattes med ekstra fløde.
Brug gerne soltørrede tomater i Marry me chicken, hvis du har. De giver en god smag til retten og så kan du også bruge olien til at stege i.
Gem altid olien fra sådan et glas. Det er så lækkert at bruge til stegning og i marinader. Jeg gemmer også altid olien fra et glas marinerede hvidløg i olie. Bare lige et tip til dig.
Kyllingerretten vil være et hit at servere med/til pasta, gerne frisk pasta. Det gjorde vi på dag 2.
På dag 1 spiste vi en portion pommes frites tilberedt hurtigt i airfryer. En skøn ret, kan du tro!
Her så du min opskrift/version på Marry me chicken. Håber du vil synes om den. Det er bestemt en ret vi vil lave herhjemme igen.
En nem og hurtig kyllingeret, du kan lave på ½ time. Et hit som nem aftensmad til hverdag, men også til fest.
Er spændt på at høre om Marry me chicken førte til nogle frierier hjemme hos dig? 🙂
Prøv også denne ret med kylling i paprika flødesovs med bacon. Du kan også prøve denne ret med kylling i sennepssovs med hvidvin og estragon.
Prøv også kyllingebryst med bacon og ærter.
Hvis du er vild med kylling i fad rette, så prøv også pikant kylling i fad med pikantsauce.
Få flere opskrifter med kylling her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.