Æblekage med kokosmarengs. <3 Halløj en nem og lækker kage du får opskriften på idag.
Det blev da bare den dejligste æblekage, jeg fik bagt i sommerhuset i dag.
En helt perfekt kage, jeg fik idé til fordi jeg lige fandt 3 æbler i sommerhusets køleskab. Ja sådan starter mine bageprojekter jo tit. 🙂
Jeg er helt vild med kokoskager, men det har du vist luret, hvis du læser trofast med her på bloggen.
Dagens æblekage er derfor en videreudvikling af den gode herregårdskage med kokosmarengs. Èn af de mest populære kager på nogetiovnen.dk
Jeg er vild med herregårdskagen og jeg tænkte på, om mon ikke frisk frugt ville klæde den dejlige kage?
Jo det gjorde det. Sikke et kæmpe kage hit.
Kagebunden blev ekstra svampet og lækker og så klædte den syrlige frugt også den søde kage. Win win. En helt perfekt kage!
Du kan sagtens bruge anden frugt eller andre bær til kagen, men frugt kan også udelades. Bare spring på. En totalt lækker kage. 🙂
Jeg dryssede lidt kokosmel på toppen af marengsen, fordi ristet kokosmel bare smager så godt.
Det pynter da også meget fint, synes du ikke?
Jeg spurgte alle jer læsere på Noget i ovnens Facebook side om I kunne gætte hvilken frugt jeg havde puttet i.
Sikke da en masse gode bud I havde! TAK Alle de spændende kager, jeg nu har fået lyst til at bage. 🙂
Tak for alle jeres skønne bidrag. 🙂
I var vildt gode til at gætte med og, men I var også meget ivrige efter at få opskriften.Jeg må hellere skynde mig at få den skrevet til dig. Du får den lige her.
Æblekage med kokosmarengs – få en god opskrift på lækker kage med æbler og marengs
Ingredienser
Æblekage:
- 125 gram blødt smør
- 150 gram sukker
- 2 æggeblommer
- 200 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 ¼ dl mælk
- 3 æbler med ell. uden skræl - skåret i både. Anden frugt/andre bær kan bruges. Frugt kan også udelades
Kokosmarengs:
- 2 æggehvider
- 125 gram flormelis sukker kan bruges i stedet
- 65 gram kokosmel ca. 2 dl. Kokosmel kan udelades
- Drys: 2-3 spsk kokosmel kan udelades
Sådan gør du
Æblekage:
- Pisk smør og sukker hvidt med elpisker
- Pisk æggeblommerne i én af gangen
- Bland bagepulveret med hvedemelet og rør det i dejen forsigtigt skiftesvis sammen med mælken. Brug en dejskraber til at røre med
- Smør et kagefad eller springform med smør og fordel dejen heri. Min form målte 24 cm. i diameter. Du kan også bage kagen i en lille bradepande/lldfast fad ca. med målene 18x22 cm. Skræl æblerne og skær dem i både. Stik æblestykkerne ned i dejen.
- Bag kagebunden ca. 15 minutter v. 175 grader varmluft. Den skal være en smule gylden men ikke gennembagt
Kokosmarengs:
- Pisk æggehviderne stive og tilsæt flormelis langsomt lidt af gangen. Pisk til du får en sej blank marengs
- Bland kokosmel i marengsen
- Fordel marengsen på toppen af kagen. Brug en dejskraber
- Drys evt. lidt kokosmel på marengsen og bag nu kagen 20 minutter v. 150 grader varmluft. Hold øje med at kagen ikke bliver for mørk og skru evt. lidt ned for temperaturen - åbn ikke ovnlågen
- Kagen er færdig, når den er sprød og gylden.
- Servér kagen lun eller afkølet. Marengsen er lidt porøs i det, så skær forsigtigt stykkerne ud
- Kagen smager skønt som den er, men den vil også smage lækkert med letpisket flødeskum til
Noter
En sprød marengskage med æbler og kokos – en nem, svampet og lækker kage.
Den gode æblekage, skal du virkelig glæde dig til at smage.
En saftig og smagfuld kagebund, der er nem og meget enkel at lave. Marengstoppen er et kapitel for sig.
Knasende sprød og med den dejligste smag af ristet kokos.
Det var en virkelig god idé at putte æbler i en herregårdskage og så var den ristede kokos på toppen, prikken over i’et.
Kagen minder om den populære bedstefars skæg kage, men her er kagen bare med frisk frugt og kokos i marengsen.
Uhm – dejlige kager.
Æblekagen med kokosmarengs skulle du altså næsten prøve at lave. Den er SÅ god!
Måske vi også skulle prøve den med andre frugter, f.eks. som ferskenkage eller ananaskage?
Jeg er bare stor fan af frugtkager og især kager med kokos og nu har jeg fået en ny favorit. Æblekage med kokosmarengs 🙂
God fornøjelse med kagen til dig. Jeg er sikker på du også bliver fan 🙂
Få flere gode opskrifter på kager med marengs her:
1.
2.
3.
4.
5,
6.
7.
8.
9.
10.
Hej. Har bagt kagen med æbler og marengs på toppen. Smager dejligt,men er lige stor nok til os 2. Kan jeg fryse den uden den bliver ødelagt🤔
Hej
Nu spørger jeg måske lidt dumt, men kan man undværer æggeblommen hvis man ik har flere æg tilbage og man kun har æggehvider?
Bh Lærke
Hej
Hvorfor skal æblerne skrælles?
Bh. Mette