Nakkefilet i ovn. Uhm en skøn nakkesteg med bacon stegt som vildt i stegeso, med tyttebær og flødesovs.
Rømertopfen kom, så og sejrede. Igen!
Tænk at man med så få enkle midler og så minimal arbejdsindsats, kan lave en lækker gæstemenu. Stegesoen er et HIT!
Igår havde vi hyggelige gæster i hjemmet og Römertopfen blev fyldt med en gigantisk stor nakkefilet på over 2.5 kilo. En kæmpe steg. Det var tæt på, at den ikke kunne være i Römertopfen, men det gik! 😉
Utroligt men sandt. Stegen smagte så godt at 6 mennesker næsten spiste en hel steg!
Der var to sultne teenagedrenge med til bords, og en sulten teenagepige. Ohøj, hvor kan der heldigvis være meget mad i sådan én stegeso 😉
Jeg har et trick til dig, når du skal tilberede en hel steg i en stegeso.
Læg hele løg i bunden, det løfter stegen op.Herved undgår du at kødet “koger” i det vand der hældes ved. Løgene giver også en rigtig god smag til stegeskyen, og så kan de spises til sidst. Bare lige et tip til dig 🙂
Det er rigtigt nemt at tilberede en hel nakkefilet i en stegeso.
Forberedelserne tager ganske få minutter og kødet bliver mørt og lækkert. Smagen er skøn og saucen ikke mindst. Du kan godt begynde at glæde dig.
Har du ikke en stegeso, så kan du fint tilberede stegen i en stegegryde, du sætter i ovnen eller du kan bruge et tildækket ildfast fad. Bare spring på
Opskriften får du lige her:
Nakkefilet i ovn med bacon – få en lækker opskrift til stegeso her
Ingredienser
- 2 kg nakkefilet ca. 2 kg
- 1-2 pakker bacon. i skiver á 125 gram ca
- 4 løg/rødløg
- Tyttebærsyltetøj
- 2½ dl piskefløde. ell. kaffefløde
- 1 liter vand.
- Salt/peber
Sådan gør du
- Du skal påregne 3 timer fra start til slut, men forberedelserne er nemme.
- Start med at fylde begge Römertopf-halvdelene med vand.
- Finpuds nakkefiletten. Befri den for evt. sener.
- Skræl løgene og placer dem hele i bunden af Römertopfen.
- Nakkefiletten krydres godt på begge sider med salt og peber og pakkes godt ind i baconskiverne. 3/4-1 liter koldt vand hældes ved. Der skal være vand op til ca. midt på stegen. Låget sættes på og Römertopfen sættes i ovnen i 3 timer på 175 grader varmluft.
- Når stegen har stegt i 2½ time sies stegeskyen fra ned i en gryde. Låget sættes på igen og stegen steger videre ½ time uden stegesky.
- Imens jævnes stegeskyen og smages til med ekstra salt/peber og evt. tyttebærsyltetøj. Put gerne fløde i saucen - piske- eller kaffefløde. Du bestemmer.
Noter
Løgene giver en god smag til stegeskyen og forhindrer samtidigt at stegen "koger" i det vand der hældes ved.
Nakkefiletten kan også tilberedes i et tildækket ildfast fad eller en støbejernsgryde du sætter i ovnenMør og lækker nakkesteg stegt som vildt med tyttebær og flødesovs
Vi spiste hasselback ovnkartofler tilKartoflerne kan du snildt lave imens Römertopfen er i ovnen.
Det er oplagt at udnytte ovnvarmen, imens steger steger.
Vi spiste også en lækker bønnesalat med tomater til. Denne salat giver en perfekt kontrast til den lidt tunge steg med flødesauce.
Kødet blev, som altid i stegesoen, smørmørt. Faktisk så mørt, at det var svært at skære regulære stykker kød. Det blev faktisk pulled pork agtigt, men pyt, for smagen er fortrinlig.
Pulled pork er kød stegt så mørt, at kødet kan trækkes fra hinanden med to gafler.
Man spiser det med coleslaw i burgere, the American way.
Et vaskeægte pulled pork indlæg skal jeg nok lave engang. Det er oplagt at lave i stegesoen. Nu ved du det 🙂
Aftenen blev sluttet af med en fornem dessert: En chokoladeballadekage a la anne au chokolat, peppet op med nougat og kakaomarcipan. Find opskriften ved at klikke lige her.
Hertil jordbær, mango og piskefløde. Ummenum! 🙂
En perfekt menu til fest og gæster 🙂
Jeg blev meget skuffet. Lavede denne steg i aften, kødet var lækkert mørt og bacon var også sprød MEN jeg synes retten var flad i smagen, jeg lavede sovs af væsken fra kødet men måtte tilføjre 3 sovseterninger (maggi) Turde ikke tilsætte mere for så var jeg bange for det ville ødelægge. Men jeg var ret skuffet over sovsen, øv.
Tror du at man kan grydestege den ved lav varme med nogenlunde samme opskrift? Jeg har desværre ikke en stegeso, men opskriften set virkelig god ud..
Er i fuld gang med stegningen, har kommet enebær i stegeboen, høre efter min mening godt til vildtsauce.?
Hej er den en stor eller lille stegeso du har brugt glæder mig til at prøve det…..
Har lige lavet denne ret, og den er ganske forrygende! Min teenage-søn har spist, som får han aldrig med 🙂
Jeg kom hvidløg og tranebær ned til løgene. Nem og lækker ret.
Har netop lavet denne lækre ret. Tilføjede dog nogle hvidløgsfed ind i stegen, men fulgte ellers opskriften – det smagte fantastisk 🙂 Sovsen var let at lave og tilbehøret blev rodfrugter med hvidløgssalt samt alm. ris.
Så tak for den gode opskrift – den kan varmt anbefales !!!
Hej.
Har lige 2 spørgsmål.
1. hvor jeg finder den chokoladeballadekage du serverede som dessert. (har prøvet at kigge i indeks uden held)
2. Den kylling i stegeso lyder også lækker, og vil høre hvor længe retten skal have, hvis man i stedet bruger hele kyllingelår (har en hel del i fryseren)
Mvh Kate
Mums, det er hermed kommet på menuen i morgen 🙂 Hurra for barsel, så der er tid til simremad på en tirsdag 😉
Mange hilsner fra Sus