Nakkefilet i ovn. Uhm en skøn nakkesteg med bacon stegt som vildt i stegeso, med tyttebær og flødesovs.Nakkefilet i ovn med bacon opskrift til stegeso

Rømertopfen kom, så og sejrede. Igen!

Tænk at man med så få enkle midler og så minimal arbejdsindsats, kan lave en lækker gæstemenu. Stegesoen er et HIT!

Igår havde vi hyggelige gæster i hjemmet og Römertopfen blev fyldt med en gigantisk stor nakkefilet på over 2.5 kilo. En kæmpe steg. Det var tæt på, at den ikke kunne være i Römertopfen, men det gik! 😉

Utroligt men sandt. Stegen smagte så godt at 6 mennesker næsten spiste en hel steg!

Der var to sultne teenagedrenge med til bords, og en sulten teenagepige. Ohøj, hvor kan der heldigvis være meget mad i sådan én stegeso 😉Nakkefilet i ovn med bacon opskrift til stegeso

Jeg har et trick til dig, når du skal tilberede en hel steg i en stegeso.

Læg hele løg i bunden, det løfter stegen op.Herved undgår du  at kødet “koger” i det vand der hældes ved. Løgene giver også en rigtig god smag til stegeskyen, og så kan de spises til sidst. Bare lige et tip til dig 🙂
Nakkefilet i ovn med bacon opskrift til stegeso
Det er rigtigt nemt at tilberede en hel nakkefilet i en stegeso.

Forberedelserne tager ganske få minutter og kødet bliver mørt og lækkert. Smagen er skøn og saucen ikke mindst. Du kan godt begynde at glæde dig.

Har du ikke en stegeso, så kan du fint tilberede stegen i en stegegryde, du sætter i ovnen eller du kan bruge et tildækket ildfast fad. Bare spring på

Opskriften får du lige her:

Nakkefilet i ovn med bacon – få en lækker opskrift til stegeso her

Nakkefilet med bacon i Römertopf med tyttebær/flødesauce
Nakkefilet stegt som vildt i Römertopf med tyttebær og flødesauce
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 3 timer
Samlet tid: 3 timer 15 minutter
Portioner: 6 pers
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 kg nakkefilet ca. 2 kg
  • 1-2 pakker bacon. i skiver á 125 gram ca
  • 4 løg/rødløg
  • Tyttebærsyltetøj
  • dl piskefløde. ell. kaffefløde
  • 1 liter vand.
  • Salt/peber

Sådan gør du

  • Du skal påregne 3 timer fra start til slut, men forberedelserne er nemme.
  • Start med at fylde begge Römertopf-halvdelene med vand.
  • Finpuds nakkefiletten. Befri den for evt. sener.
  • Skræl løgene og placer dem hele i bunden af Römertopfen.
  • Nakkefiletten krydres godt på begge sider med salt og peber og pakkes godt ind i baconskiverne. 3/4-1 liter koldt vand hældes ved. Der skal være vand op til ca. midt på stegen. Låget sættes på og Römertopfen sættes i ovnen i 3 timer på 175 grader varmluft.
    Nakkefilet med bacon i Römertopf med tyttebær/flødesauce
  • Når stegen har stegt i 2½ time sies stegeskyen fra ned i en gryde. Låget sættes på igen og stegen steger videre ½ time uden stegesky.
    Nakkefilet med bacon i Römertopf
  • Imens jævnes stegeskyen og smages til med ekstra salt/peber og evt. tyttebærsyltetøj. Put gerne fløde i saucen - piske- eller kaffefløde. Du bestemmer.

Noter

Servér f.eks. hasselback-kartofler til. De kan fint være i ovnen sammen med stegesoen. Din nakkefilet skal hvile på løgene under stegningen.
Løgene giver en god smag til stegeskyen og forhindrer samtidigt at stegen "koger" i det vand der hældes ved.
Nakkefiletten kan også tilberedes i et tildækket ildfast fad eller en støbejernsgryde du sætter i ovnen
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Mør og lækker nakkesteg stegt som vildt med tyttebær og flødesovs

Vi spiste hasselback ovnkartofler tilKartoflerne kan du snildt lave imens Römertopfen er i ovnen.

Hasselback kartofler opskrift - sprøde og ovnstegte
Sprøde og lækre ovnstegte hasselback kartofler
Se opskriften her
Hasselback kartofler - opskrift på ovnstegte kartofler

Det er oplagt at udnytte ovnvarmen, imens steger steger.Nakkefilet i ovn med bacon opskrift til stegeso

Vi spiste også en lækker bønnesalat med tomater til. Denne salat giver en perfekt kontrast til den lidt tunge steg med flødesauce.

Bønnesalat med sennepsdressing og rødløg
Bønnesalat med tomater, rødløg og sennepsdressing. 
Se opskriften her
Bønnesalat med tomat og rødløg
Bønnesalat med tomaterDet blev en fornem menu, og alle omkring middagsbordet var mætte og glade, også vores gæster.

Kødet blev, som altid i stegesoen, smørmørt. Faktisk så mørt, at det var svært at skære regulære stykker kød. Det blev faktisk pulled pork agtigt, men pyt, for smagen er fortrinlig.

Pulled pork er kød stegt så mørt, at kødet kan trækkes fra hinanden med to gafler.

Man spiser det med coleslaw i burgere, the American way.

Et vaskeægte pulled pork indlæg skal jeg nok lave engang. Det er oplagt at lave i stegesoen. Nu ved du det 🙂

Aftenen blev sluttet af med en fornem dessert: En chokoladeballadekage a la anne au chokolat, peppet op med nougat og kakaomarcipan. Find opskriften ved at klikke lige her.

Hertil jordbær, mango og piskefløde. Ummenum! 🙂

En perfekt menu til fest og gæster 🙂


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3200 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.